Pressemeddelelse
30. september 2021
 
 
grasp_PM_banner.png
 
 

GRASP fuldender program med kunst og videnskab

 
 
 
 

Kunstnerkollektivet Superflex og pandemiforsker Lone Simonsen er blandt de nye offentliggørelser til den nye vidensfestival i Roskilde. Med i alt 30 nye navne og oplevelser på plakaten er GRASP klar til at levere nye idéer om bæredygtig forandring.

 
 
 
 

Det danske kunstnerkollektiv Superflex har netop modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2021, og professor og pandemiforsker Lone Simonsen er i år hædret for sin evne til at formidle ny viden om corona-pandemien til danskerne.

 

Nu kan de opleves på den allerførste udgave af vidensfestivalen GRASP, der åbner for tre dages tværfaglig videndeling mellem forskere, kunstnere og praktikere i Roskilde-bydelen Musicon 18.-20. november 2021.

 

I alt føjes 30 nye oplevelser, talks og performances til festivalen, som tematisk kredser om nye idéer inden for kunstnerisk medborgerskab, aktivistisk byudvikling og bæredygtig innovation.

Dermed er programmet klar til den allerførste udgave af GRASP.

 

Signe Brink Wehl, programansvarlig for GRASP, siger:
 

"Når vi vælger at sætte et aktivistisk kunstnerkollektiv som Superflex på samme festivalplakat som pandemiforskeren Lone Simonsen, handler det om at vise, hvordan videnskab og kunst i forening kan give håndgribelige svar på tidens bæredygtige udfordringer såsom corona-krisen og klimaforandringer.

Programmet er vores bud på en helt ny og tidssvarende festivaloplevelse, der støtter fællesskabernes afgørende betydning for vores kultur og samfund. Så vi glæder os virkelig til at føre gæsterne ind i et medrivende univers af kunstnerisk nysgerrighed og videnskabelig formidling."

 

Biodiversitet på dagsordenen
På GRASP inviterer Superflex til en samtale om bæredygtighed og biodiversitet og om deres forening af kunstnerisk praksis og videnskabelig metode.

 

Superflex, der blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Rosengren, har netop modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2021.

 

Ved prisoverrækkelsen 25. september fremhævede Kronprinsen gruppens evne til at stille kritiske spørgsmål og komme med nye inspirerende løsninger til nogle af samfundets store udfordringer.

 

Blandt kollektivets seneste projekter er SuperRev, hvor de samarbejder med forskere om at genetablere og styrke biodiversiteten i havet, og de har for nylig sat biodiversitet på dagsordenen i forbindelse med FN's generalforsamling i New York med værkerne Vertical Migration og Interspecies Assembly.

Verden efter coronakrisen
Videnskaben har haft en afgørende rolle i forståelsen af den historiske coronakrise. GRASP-programmet tager den aktuelle situation under behandling og leverer bud på, hvordan verden kommer videre efter pandemien.

 

Den danske epidemiolog Lone Simonsen deler sine reflektioner om kunsten i at forudsige virusspredning, og hvordan tværdisciplinær forskning kan hjælpe menneskeheden mod fremtidige epidemier.

 

Lone Simonsen, der er professor og pandemiforsker ved Roskilde Universitet, modtog i 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriets Forskningskommunikationspris for sin evne til at formidle ny viden om corona-pandemien til danskerne i en kritisk tid.

 

Hvordan menneskeheden overkommer pandemi og klimakrise er temaet, når tre internationalt anerkendte professorer - Tina Nabatchi (Syracuse University), Geoff Mulgan (University College London) og Linda Lundgaard Andersen (Roskilde Universitet) - giver deres bud på innovative sociale og politiske løsninger, der kan hjælpe os videre gennem komplekse og turbulente tider.

 

Festival i eksperimenterende bydel
GRASP finder sted midt i Roskilde-bydelen Musicon. Her har ildsjæle og iværksættere opbygget et bæredygtigt og eksperimenterende bymiljø ud fra et ideal om brugerdrevet byplanlægning.

 

GRASP skaber otte scener særligt til området, hvor festivalgæsterne kan gå på opdagelse. Kunstnere som Hannibal Andersen, Jules Fischer, Josefine Opsahl og Mårten Spångberg skaber tankevækkende og sanselige performances og værker, mens folkene bag bylandbruget Øens Have inviterer til fællesspisning med fremtidens mad på menuen.

 

Få overblikket over festivalens omkring 70 workshops, debatter, koncerter, talks, kunstoplevelser og festivalpladsens indretning på graspfestival.dk.

 

Partoutbilletter koster 995 kroner, mens endagsbilletter er tilgængelige for 500 kroner.

Studerende kan købe partoutbilletter for 600 kroner og endagsbilletter for 300 kroner.

Billetter købes via festivalens hjemmeside.

1500 billetter er tilgængelige.

 

GRASP arrangeres af Roskilde Festival i samarbejde Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

 

Læs mere:
PRESSEMEDDELELSE: Ny festival i Roskilde vil fremme bæredygtig forandring

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


Roskilde Festival
Pressetelefon: 30 10 82 81
E-mail: press@roskilde-festival.dk

 

Roskilde Kommune / Alle Tiders Musikby
Mikael Pass, musikbysupervisor
Telefon: 29 26 33 43
E-mail: mikaelpa@roskilde.dk

 

Roskilde Universitet
Eva Lykke Jørgensen, pressemedarbejder
Telefon: 46 74 26 84
E-mail: elj@ruc.dk

 

Ragnarock - Museet for pop, rock og Ungdomskultur
Stine Blegvad, pressekontakt
Telefon: 24 26 61 72
E-mail: stinebleg@romu.dk

 

Roskilde Festival Højskole
Hans Christian Nielsen, forstander
Telefon: 29 37 37 04
E-mail: hc.nielsen@rofh.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022.