Pressemeddelelse
21. juni 2019
 
 
 
 

Stor interesse for Roskilde Festivals og Roskilde Kommunes udbud af nyt fællesskabshus. Fem hold er nu prækvalificeret

 
 
 
 

Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festival, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde. 18 hold ansøgte, og fem hold er nu prækvalificeret til at byde på opgaven.

 
 
 
 

Interessen for udbuddet af det nye fællesskabshus i Musicon-bydelen i Roskilde har været stor.

Fem hold er nu prækvalificeret og skal frem mod september 2019 arbejde på at udvikle idéer og skitser samt afgive indledende tilbud på opgaven. Det vindende hold skal løfte visionen om at opføre et kreativt og kunstnerisk mødested, der skaber endnu mere liv og aktivitet i den spirende bydel Musicon og dermed vil være til gavn for det lokale forenings-, kultur- og iværksætterliv.

Det er Roskilde Festival og Roskilde Kommune, der står sammen om det ca. 3500 m2 store sambyggeri.


Parterne har i fællesskab sat ambitionerne og udarbejdet et udbudsmateriale, der sætter rammerne for byggeriet. Sambyggeriet blev udbudt i totalentreprise i et udbud med forhandling i maj 2019. I alt har 18 hold ansøgt om prækvalifikation, og heraf er fem hold udvalgt til at afgive indledende tilbud på opgaven.

 

Disse fem hold er udvalgt: (i alfabetisk rækkefølge):

 • Anker Hansen & Co A/S med Henning Larsen Architects A/S, Niras A/S og Marianne Levinsen Landskab ApS
   
 • C.C. Contractor A/S med CUBO Arkitekter A/S, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
   
 • Elindco Byggefirma A/S med Mangor & Nagel A/S, Cornelius + Vöge ApS, MOE A/S og MASU Planning ApS
   
 • G.V.L Entreprise A/S med Effekt Arkitekter ApS, Rambøll Danmark A/S og Out of Office IVS
   
 • Skou Gruppen A/S med Christensen & Co. Arkitekter A/S, Primus Arkitekter ApS, Hundsbæk & Henriksen A/S. Rådgivende Ingeniører, Gade & Mortensen, Spacon & X ApS og URBANLab Nordic Aps

Det betyder, at nybyggeriet nu kan bevæge sig videre ind i en fase, hvor ambitiøse idéer, nytænkende samarbejdsformer og fælles visioner skal konkretiseres i holdenes indledende bud på projektets udformning.

Fakta om byggeriet:

 • Roskilde Festival og Roskilde Kommune går sammen om at skabe et fællesskabshus til Roskilde Festival og Roskilde Festival-gruppens helårlige aktiviteter, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.
   
 • Visionen er at understøtte frivilligheden og de kulturelle vækstlag og samtidig skabe et bæredygtigt hus, der bidrager til udvikling af bydelen Musicon.
   
 • Huset opføres i bydelen Musicon i Roskilde mellem gaderne Bifaldet, Rabalderstræde og Lydmuren. Det er en markant placering ud til søjlepladsen, som er bydelens eventplads.
   
 • Nybyggeriet forventes at udgøre et samlet bruttoareal på ca. 3500 m2. Aaben Dans' eksisterende bygninger på grunden skal integreres i byggeriet, som også skal rumme Råstof Roskildes øvelokaler samt Roskilde Festival-gruppens kontorer og faciliteter for frivillige.
   
 • Tidsplanen er, at de udvalgte teams nu skal udarbejde deres bud på projektets design, indgå i forhandling og ultimo 2019 aflevere deres endelige tilbud på projektets realisering. I begyndelsen af 2020 udpeges en vinder, hvorefter byggeriet projekteres. Huset forventes at stå færdigt i 2022. 
   
 • Totalentreprisens budget er på 62,5 mio. kr., hvor Roskilde Festival-gruppens andel udgør ca. 2/3, mens Roskilde Kommunes andel udgør ca. 1/3. Roskilde Festival-gruppen finansierer egne faciliteter til frivillige og ansatte samt husets fællesfaciliteter. Roskilde Kommune finansierer Aaben Dans' og Råstof Roskildes nye faciliteter samt tilpasninger af de eksisterende faciliteter på grunden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


For spørgsmål vedrørende udbudsprocessen henvises til projektsekretariatet ved Andreas Claus Hansen: ach@dominia.dk

 

Roskilde Festival
Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972