Pressemeddelelse
31. maj 2021
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Roskilde Festival præsenterer Summer Days

 
 
 
 

Over 40 kunstnere inden for musik, street art, aktivisme og performance udgør programmet i en ny eventserie med navnet Summer Days, der kombinerer vækstlag, unge stemmer og kendte navne i et rum skabt særligt til festivalpladsen i Roskilde.

 
 
 
 

Roskilde Festival 2021 er aflyst, men festivalpladsen i Roskilde kommer ikke til at ligge stille hen. Over otte dage i juni og juli skaber Summer Days et helt nyt rum og scene til den særlige kombination af aktuel kunst og musik, stærke holdninger og fællesskab, som også kendetegner Roskilde Festival.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén udtaler:


"Med Summer Days vækker vi en central bid af festivalsitet til live i en række begivenheder, der i en helt særlig ramme præsenterer den aktuelle musik- og kunstscene. Ambitionen er at skabe en samling af dage, der tager kernen af Roskilde Festival og peger frem - fokus på vækstlaget, de unge stemmer og holdninger og det stærke fællesskab - samtidig med, at det giver os mest muligt af alt det, vi savner og har savnet så længe: at mødes og opleve kunsten og musikken foran scenen og i græsset sammen med vennerne."


"Summer Days er ikke - og skal ikke være - Roskilde Festival. For den kan vi ikke lave med alle de begrænsninger, vi skal navigere i. Det er er ny type begivenhed, skabt særligt til tiden, både hvad angår programmet, rummet, og den måde vi kan samles på nu. Men selvfølgelig baseret på vores viden og erfaringer fra Roskilde Festival."

 

Tre koncerter og markante talere hver dag

Summer Days er otte individuelle dage med hver sit individuelle program, og der er plads til både at lade sig føre med af musikken, gå på opdagelse i kunsten eller bare drive den af med en drink i græsset.


Du kan blandt andet opleve hip-hop-veteranerne i Suspekt og nyere rapsensationer som Tessa og Branco. Der er dansksproget pop og rock med Jung og Joyce, buldrende metaloplevelser i vente med Orm og Baest og moderne R&B fra Erika de Casier og Smerz.

 

I alt 27 musiknavne fordeler sig over de otte festivaldage.


Indimellem koncerterne vil talere som blandt andre Anna Juul, Caspar Eric og Moeisha Ali Aden indramme tidsånden fra scenen.

 

Anders Wahrén udtaler:


"De otte forskellige dage afspejler tilsammen den genrebredde, som man også normalt finder på Roskilde Festivals plakat, og som kendetegner musik- og debatscenen i dag. Fra de store, samlende navne som Suspekt til nyere succeshistorier som Branco, Tessa, Smerz og Jung. Og fra kendte debattører som Anna Juul og Caspar Eric til nye væsentlige stemmer fra Den Grønne Studenterbevægelse og Mino Danmark. Fælles for dem alle er, at vi ved, at de kan levere store og bevægende oplevelser fra scenen - og at de appellerer på tværs."

 

Udvalgte unge kunstnere står for udsmykning 

Summer Days er placeret på det område af Roskilde Festivals plads, hvor du normalt finder Gloria-scenen, Art Zone og Food Court. Rummet udsmykkes af fire særligt udvalgte unge danske graffitikunstnere, Projekt Nada, Eske Touborg, Jens Stentoft og LZHN, og kunstneren Sahar Jamili skaber helt nye kunstinstallationer til området.

 

Sammen med elever fra Roskilde Festival Højskole sikrer de et kreativt og kunstnerisk rum, der spiller sammen med resten af programmet, hvor du kan gå på opdagelse - nøjagtig som man kender det fra Roskilde Festival.

 

FAKTA

  • Summer Days finder sted fra 24.-27. juni og 1.-4. juli på festivalpladsen i Roskilde. Billetter til de enkeltstående events kan købes for 425-495 kr. på roskil.de/tickets
    Der sælges ikke partoutbilletter gældende alle dage
  • Koncerter og talks finder sted foran et stående publikum, som er inddelt i sektioner af 200 personer i juni og 500 personer i juli. Det er valgfrit, om man vil bære mundbind, men gyldigt corona-pas er et krav for at opnå adgang
  • Summer Days er arrangereret af Foreningen Roskilde Festival, og overskuddet går til at sikre foreningens fremtidige almennyttige arbejde til gavn for især børn og unge.

Find artistbeskrivelser og yderligere information om Summer Days på roskil.de/summerdays

 

Line-up:

 

24. juni

 

ML Buch

Erika De Casier

Taler: Anna Juul

Smerz

 

25. juni

 

Amina

FVN

Talere: Bianca Bernardo Alcarez, Marek Azoulay Jørgensen & Vino Orth

Branco

 

26. juni

 

Ganger

GRETA

Taler: Anna Bjerre Johansen

Joyce

 

27. juni (dagsprogram)

 

SULKA

Víík

Taler: Caspar Eric

Bremer/McCoy

 

27. juni (aftenprogram)

 

Orm

Xenoblight

Baest

 

1. juli


Slim0

Selma Judith

Talere: Emily Olander Christiansen, Nicolaj Laue Juhl & Olivia Koefoed Olesen

Iceage

 

2. juli

 

Sosa

Blikfang

Taler: Karen Dich

Suspekt

 

3. juli

 

Nadia Tehran

Larry 44

Talere: Jawaher Mohammed & Rahima Abdullah

Tessa

 

4. juli


Reveal Party

Brimheim

Taler: Moeisha Ali Aden

Jung

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972