Pressemeddelelse
4. maj 2021
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Ingen Roskilde Festival i 2021

 
 
 
 

Forbuddet mod at gennemføre store arrangementer til sommer gælder også Roskilde Festival. Derfor må årets festival udskydes til 2022. Festivalen opfordrer alle billetkøbere til at bakke op ved at overføre deres billetter til næste år

 
 
 
 

Det er netop meddelt, at det ikke er tilladt at gennemføre store arrangementer i Danmark til sommer. Forbuddet gælder også Roskilde Festival.

Det betyder, at Foreningen Roskilde Festival som ventet må udskyde afholdelsen af Roskilde Festival nr. 50 til sommeren 2022.

 

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, siger:

 

"Aflysningen er jo desværre ikke helt uventet for os. Men det er meget ulykkeligt, og vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som corona-krisen har ødelagt for landets unge. Det er der brug for nu. Aflysningen er meget alvorlig for vores forening og et hårdt stød for kulturens vækstlag og den værdikæde, der er med til at skabe festivalen."


Billetter kan overføres til 2022

Har man købt billet til den udsolgte festival i 2021, kan man overføre den til 2022. Ønsker man ikke at overføre sin billet, vil man kunne få den refunderet.

 

De præcise omstændigheder for overførsel og refusion vil være klar snarest muligt.

 

Signe Lopdrup siger:

 

"Det vil være en uvurderlig og afgørende hjælp for os, at billetkøbere overfører deres billet til 2022. Vi har oplevet en kæmpe opbakning fra billetkøberne gennem hele corona-tiden. Deres fortsatte støtte til os og andre aflyste arrangører er præcist det, som skal føre os igennem krisen. På den måde kan vi igen samles til Roskilde Festival på den anden side."

Er sikret kompensation
Sommerens festivaler er sikret kompensation for deres tab. Den økonomiske hjælp er afgørende for Roskilde Festival, da den er baseret på en almennyttig foreningsmodel, hvor alt overskud doneres til velgørende arbejde for børn og unge.

 

Signe Lopdrup siger:

 

"Da festivalen blev aflyst sidste år, drømte vi på ingen måde om, at vi ikke ville være klar til en festivalsommer i 2021. Det tager minimum halvandet år at planlægge en festival, og selvom vi har planlagt med stor forsigtighed og økonomisk ansvarlighed, har vi haft udgifter og forpligtelser til drift, organisationen og eksterne leverandører. Derfor er det en lettelse at vide, at vi kan få hjælp til at komme igennem endnu en aflyst sæson."

 

Brug for at komme godt videre
To sæsoners aflysninger i træk vil uden tvivl sætte sit præg på en festivalorganisation, der engagerer 130.000 deltagere, hvoraf cirka 30.000 er frivilligt engagerede.

 

Derfor vil festivalens ledelse nu sætte fokus på at skabe andre typer kulturbegivenheder, så organisationen fortsat kan leve op til sit formål om at støtte børn og unges muligheder.

 

Signe Lopdrup siger:


"Roskilde Festival har altid udviklet sig med tiden, og en pandemi og to års aflysninger i træk vil utvivlsomt sætte sine spor. Men behovet for at være mange mennesker samlet vil aldrig nogensinde miste sin betydning. Nu har vi brug for at gå sammen med vores partnere, leverandører og alle de frivillige ildsjæle for at finde ud af, hvordan vi kommer godt videre herfra og kan være til stede på nye måder. Vi har stået sammen hele vejen, og der er mere end nogensinde brug for give plads til kunsten, frivilligheden og nye fællesskaber."


Læs mere på roskilde-festival.dk


Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 405 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

E-mail: press@roskilde-festival.dk

Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972