Pressemeddelelse
17. december 2019
 
 
 
 
 

 

Ny global robot-analyse: Danmark er verdens hurtigst voksende robotnation

 
 
 
 

Danmark har på få år udviklet sig til at være verdens hurtigst voksende robotnation inden for industrirobotter, målt på eksport. Det viser en ny analyse, der sammenligner den danske robotindustri med verdens øvrige førende robotproducerende lande. Fra 2014 til 2018 er Danmarks eksport af industrirobotter seksdoblet - ingen andre lande i verden kommer i nærheden af de vækstrater. Danmarks roboteksport er nu større end lande som USA, Sverige og Holland.

 
 
 
 

En netop offentliggjort analyse undersøger den samlede eksport af industrirobotter på tværs af verdens ni førende robotnationer. Analysen sammenligner Danmarks eksport med lande som Sydkorea, Japan, USA, Tyskland, Holland, Sverige, og viser, at Danmarks eksportvækst langt overgår de øvrige robotnationer.

 

I perioden fra 2014 til 2018 er Danmarks eksport af industrirobotter seksdoblet, og den danske roboteksport er nu på niveau med Kinas og højere end nationer som USA, Sverige og Holland. Danmarks eksplosive vækst forklares med Danmarks unikke og specialiserede styrkeposition inden for såkaldte kollaborative robotter. Ifølge rapporten forudser de globale vækstprognoser, at markedet for denne type robotter vil vokse op til omkring 79 mia. kroner i 2027.

 

- Vi oplever meget stor efterspørgsel på vores robotter fra hele verden, og imens andre lande har store hjemmemarkeder, er Danmark afhængig af at eksportere til udlandet. Vi forventer efterspørgslen vil fortsætte med at stige markant i de kommende år, så den vigtigste opgave for både virksomheder og politikere er at sikre fortsat adgang til kvalificeret arbejdskraft og øge ambitionerne for forskning i international klasse, hvis vi skal følge med udviklingen, siger Jürgen von Hollen, President hos Universal Robots.

 

Find hele pressemeddelelsen nedenfor

 

 
Hent analysen her 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

Pressemeddelelse_Ny global robot-analyse_Danmark er verdens hurtigst voksende robotnation_17122019.docx
Graf 1_Indeks for udviklingen i eksport af industrielle robotter.png
Graf 2_Benchmark af den danske robotklynge - forskningsområde1.png
 
 
 
Kontaktinformation

Mikkel Christoffersen, talsmand for Robotics Alliance, tlf. 30 12 06 97

Ulrikke Brandt-Bertelsen, presseansvarlig, tlf. 51 28 48 64

 
Social media icon