Pressemeddelelse 23. marts 2019
 
 
 
 
 
 

Sebastian Coe, Aarhus Teater og verdensmestre fra Kenya stiller op til stafet ved VM Cross

 
 
 
 

Aarhus Teater deltager med hele fem stafethold ved VM Cross lørdag 30. marts ved Moesgaard Museum. Det internationale Atletikforbunds præsident, Sebastian Coe løber alle fire runder selv. Kenyas kvartet jagter guldet med et lynhurtigt dreamteam. Det er stadig muligt at samle familie og venner til et stafethold ved første VM Cross på dansk jord nogensinde.

 
 
 
 
 

20 medarbejdere fra Aarhus Teater deltager i VM Cross 30. marts fordelt på fem stafethold. Fire af dem er fra venstre: Rekvisitør Ditte Marie Winther, direktør Allan Aagaard, teatermaler Liva Wagner og teaterpædagog Trine Anja Petersen. Foto: Mikkel Cantzler Christensen.

 

Sebastian Coe, præsident for Det Internationale Atletikforbund, IAAF, løber 4x2 km til VM Cross. Coe vandt bl.a. fire olympiske medaljer inklusive OL guld i 1980 og 1984 på 1500 m,  

Foto: Lars Møller.

 
 
 
 

Der gemmer sig mange forskellige historier bag deltagerne i stafet ved VM Cross i Aarhus lørdag 30. marts, Cross Country, som på dansk også betgenes terrænløb, er en af løbesportens ældste discipliner, og VM 2019 foregår i den østyjyske natur ved Moesgaard Museum.

 

Direktøren for Aarhus Teater er klar til VM Cross sammen med 19 kolleger. Fordelt på fem stafethold er de 20 teaterfolk blandt de mange motionsløbere, der på lørdag stiller op til VM Cross i Aarhus' baghave.

 

"Vi stiller med fem hold med højt humør, mange vægtklasser, forskellige aldersgrupper og træningsniveauer. Fælles for os alle er dog ønsket om at få en god oplevelse sammen, omend det nok skal give sved på panden, da vi også gerne vil vinde over de, der tør udfordre os," siger Allan Aagaard, direktør for Aarhus Teater.

 

Sebastian Coe løber 4x2 km

Sebastian Coe, præsident for Det Internationale Atletikforbund, IAAF, har valgt selv at løbe alle fire runder i stafetten. Coe, som vandt fire olympiske medaljer inklusive OL guld i 1980 og 1984 på 1500 m, og som også løb cross, har tidligere inspiceret den utraditionelle rute, så han ved, hvad der venter:

 

"Cross-country har en helt speciel betydning for mig, fordi det lagde grunden til min atletikkarriere. Jeg er så glad for, at de danske arrangører har valgt at tilføje motionsløb til VM'et, både en 2km sprint, 10km og 4x2km stafet. Netop dét giver motionisterne den helt specielle VM-stemning og oplevelsen, som også eliteløberne får. Jeg ser frem til selv at løbe stafetten og genopleve gamle minder fra mine Cross Country-dage," udtaler Sebastian Coe, præsident for Det Internationale Atletikforbund.

 

Lynhurtige kenyanske stafetløbere jagter guldet

Kenya stiller i stafetten med et rent dreamteam, som på forhånd indtager favoritstatus. Holdet anføres af Conseslus Kipruto, der er regerende verdens- og olympisk mester på 3000 meter forhindringsløb, mens den anden herre i teamet, Elijah Manangoi, har en guldmedalje på 1500 meter fra VM i London 2017 på sit CV - samt en sølv fra det forrige VM i 2015. Kvartetten fuldendes af de to unge kvinder Winfreda Mbithe og Jarinter Mawia, der i Aarhus meget vel kan vinde deres første VM-medaljer.

 

Gigantisk fanzone-telt

Når verdens bedste eliteløbere og motionsløbere på alle niveauer lørdag 30. marts kaster sig ud i én af atletikkens kongediscipliner, Cross Country, bliver det første gang nogensinde, at motionsløbere får mulighed for at prøve kræfter med en VM-rute i disciplinen, der er en af løbesportens allerfornemmeste discipliner.

 

Der er stadig åben for tilmelding til VM Cross-motionsløbet på aarhus2019.dk. Eventen er særdeles publikumsvenlig med rig mulighed for at se verdens bedste løbere helt tæt på. Tilskuere har gratis adgang til årets once-in-a-lifetime løbefest.

 

Ruten er en ægte mesterskabsrute; udfordrende på den sjove måde og spektakulær. Den 2 kilometer lange rundstrækning går gennem den bakkede, flotte natur, en muddergrav og en vandgrav - og ikke mindst gennem et 50x20 meter fanzonetelt - samt henover Moesgaard Museums græsbeklædte tag.

 

Sendes live i store dele af verden

Der er rekordstor tilmelding til VM Cross Country 2019. Flere nationer og flere individuelle deltagere end nogensinde før skal dyste om verdensmesterskabet. VM Cross TV-transmitteres i omkring 40 lande fordelt rundt i verden, og rekordmange pressefolk er akkrediteret til selve eventen.

 

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

VM Cross 2019 foregår ved Moesgaard Museum i Aarhus lørdag 30. marts og for første gang nogensinde har alle mulighed for at løbe med. Umiddelbart efter verdensmeskerskaberne afvikles motionsløb på samme rute, og man kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4x2 km. 

 

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019

TID: Se eventprogram HER
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik
PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

OM CROSS: "Cross" er den danske betegnelse for "Cross Country", som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.

VM CROSS DISTANCER: VM Cross består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4x2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4x2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
DANMARK SOM VÆRT FOR VM: Dansk Atletik var senest arrangør af et VM i atletik, da da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i København.

 

Vedhæftede filer

Aarhus Teater 1.jpg
Sebastian Coe in front of Moesgaard Museum - Photo Lars Moeller.jpg
 
 
 
 
Kontaktinformation

Henriette Leth Nielsen

Presseansvarlig, World Cross Country Championships 2019

Tlf: +45 20152220

 
 
 
 
World Cross Country Championships 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Follow the WCCC:

 
Social media icon Social media icon Social media icon