Pressemeddelelse
8. november 2018
 
 
 
 

Popkometen Iris Gold iscenesættes på Betty Nansen Teatrets skrå brædder

 
 
 
 

Lørdag 1. december optræder det dansk-jamaicanske stortalent Iris Gold i et nyt koncertformat på Betty Nansen Teatret. Koncerten er den anden i Iscenesat-serien, som er et samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival.

 
 
 
 

En tør ørken og dekadent 70'er-æstetik danner rammen for popkometen Iris Gold, når hun træder på de skrå brædder i Betty Nansen Teatret til en særlig iscenesat koncert lørdag den 1. december.

 

Koncerten er del af et samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival, der over en række iscenesatte koncerter lader musik og teater clashe i nye, uforudsigelige sammenstød.

 

Hver koncert foregår i en ny scenografi med en ny kunstner, som alle instrueres af Betty Nansen Teatrets kunstneriske leder, Elisa Kragerup. Kunstnerne håndplukkes af Roskilde Festival. I september optrådte Bisse.

 

Nu er det Iris Golds tur til at betræde de skrå brædder og spille en eksklusiv koncert, som ikke er set før, og som ikke bliver set igen.

 

Iris Gold Iscenesat, som koncerten hedder, foregår i scenografien til forestillingen Kat på et varmt bliktag. Opsætningen af Tennessee Williams' klassiker er tidsmæssigt flyttet ind i de solbeskinnede 70'ere. Komplet med kaktusser, guldpalmer og lirede røvballegardiner udspiller dramaet sig i et svedent ørkenlandskab indrettet i dekadent 70'er-æstetik.

 

Iris Gold siger:

 

"Det er utroligt funky rammer at kunne optræde i. Jeg er selv opflasket som Christianiabarn, som jo også er vokset ud af 70'erne med en farvefuld fritænknng. Jeg glæder mig til at lade mine sange flyde ud fra denne æstetik som en slags 'Wu-Tang møder Vegas' og sammen med Elisa Kragerup skabe en ny, spændende fortælling med min musik."

Kritikerroste dansk-jamaicanske Iris Gold allerede optrådt med navne som Blur, Miguel, Taylor Swift og Robbie Williams. Hendes popmikstur med smage fra både R&B, soul og hip-hop rammer plet. Det var et tusindtalligt publikum vidner til, da Iris Gold optrådte på Roskilde Festival i 2018. Koncerten slog fast, at Iris Gold er et navn, man skal holde øje med, og at hendes festlige performances lever fuldt op til hendes efternavn.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

 

"Iris Gold beviste på Roskilde Festival 2018, at hun er en kommende stjerne. Hun har det dér særlige nærvær, som gør hendes koncerter helt specielle, og jeg er sikker på, at hun kan slå ekstra gnister i et iscenesat show, hvor vi sammen med Betty Nansen Teatret viser, hvad musik og teater kan sammen, når de skaber en helhedsoplevelse."

 

Til Iris Gold Iscenesat venter der publikum en sand fest. Sangerinden optræder med fuldt band, som inkluderer trommer, guitar og blæsere. De intime rammer i Betty Nansen Teatret vil således blive fyldt med solbeskinnede popmelodier og en feststemning, hvor folk får lyst til at bevæge sig.

 

Betty Nansen Teatrets kunstneriske leder Elisa Kragerup siger:

 

"I teatret er man ofte tilskuer til, hvad der udspiller sig på scenen. Men i tilfældet Iris Gold kan der godt ske noget helt andet. Musikken inviterer til, at man kommer mere op af stolene. Jeg glæder mig til at lave en dramaturgi med Iris Gold, der gør, at publikum ikke kan lade være med at træde ind i musikken."

 

Praktisk info

  • Iris Gold Iscenesat spiller på Betty Nansen Teatret lørdag 1. december klokken 22.00. Dørene åbner klokken 21.00
  • Billetpris: 150 kroner + gebyr
  • Billetsalget starter torsdag 8. november kl. 10.00 via www.bettynansen.dk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Iris Gold
Melanie Nexø, marketing manager, Copenhagen Music
E-mail: melanie@cphmusic.dk
Telefon: 31 68 41 82

 

Roskilde Festival
Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 30 10 82 81

 

Betty Nansen Teatret
Marie Lundgaard, kommunikations- og markedsføringschef
E-mail: marie@bettynansen.dk
Telefon: 33 29 61 10

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

Iris Gold_PR.jpg
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972