Må først bringes onsdag den 29. maj kl. 5:00

10 kommuner på Sjælland og Lolland-Falster får nye grønne åndehuller

 

Hen over de seneste godt tre måneder har Nordea-fonden uddelt 13,7 mio. kroner i støtte til grønne åndehuller og samlingssteder i byer i regionens kommuner.

 

Link til pdf med kort beskrivelse af hvert projekt samt kontaktinfo findes nederst.

 
NF_HerGrorVi_2024_SJÆLLAND.png
 

Guldborgsund Kommune er topscorer med hele seks støttede projekter.

 

 

Blomsterfluer, løbebiller og mariehøns får bedre livsbetingelser, når 16 grønne projekter på Sjælland og Lolland-Falsker er gennemført.

 

I disse dage får projekterne besked om, at de har modtaget støtte på op til en million kroner fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje, hvor netop biodiversitet og bæredygtighed er i fokus.

 

I Øster Toreby ved Nykøbing Falster bliver der etableret en 5.500 m2 skovhave med beplantning, træer og buske bl.a. med frugter og bær. Der bliver også bænke, grill overdækket terrasse, opholdssteder, stier, redekasser, insekthoteller, som til sammen er med til at styrke den lokale biodiversitet. Projektet forestås af Øster Toreby Borgerforening, som også ejer arealet.

 

Støtten fra Her gror vi-puljen på samlet godt 62,4 mio. kroner fordeler jævnt sig på 57 kommuner over hele landet. 

 

Får besked i disse dage
" Vi glæder os over, at vi må være med til at støtte op om bæredygti-ge initiativer over hele landet. Det er inspirerende at følge, hvordan borgere i mere end halvdelen af landets kommuner tager livtag med et væld af aktiviteter og oplevelser i bynaturen," siger Nordea-fondens administrerende direktør, Henrik Lehmann Andersen.


Han peger desuden på, at de over 243 ansøgninger, som Nordea-fonden har modtaget, vidner om stor idérigdom og engagement i lokalsamfundene.


"Det medfører øget biodiversitet, mere genbrug og en øget bevidsthed om anvendelse af bæredygtige materialer - ikke bare i foreningslivet, men hos alle dem, der tager del i de lokale fællesskaber," siger han.

Mange af de støttede projekter er mindre anlægs- og facilitetsprojekter. Alle modtagere har forholdt sig til miljømæssig og social bæredygtighed i deres projekter, ligesom der er blevet lagt vægt på borgerinddragelse og biodiversitet i vurderingen.

 

Flere ind i fællesskabet
I forhold til social bæredygtighed har mange projekter fokuseret på at skabe værdi for flere brugergrupper og at skabe tilgængelighed for personer med handicap og andre sårbare grupper, så flere kan blive en del af fællesskabet.

 

Den miljømæssige bæredygtighed i projekterne afspejles bl.a. i valget af genbrugsmaterialer, brug af lokale, certificerede, og holdbare materialer, affaldshåndtering og beskyttelse af naturen.
 

 

 
Kommuner på Sjælland.JPG
 
 
 
 
Fordeling per region.JPG
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kommunikationskonsulent, Nordea-fonden, Thomas Houkjær, 4070 3763, th@nordeafonden.dk
Ekstern presserådgiver f. Nordea-fonden, journalist Ib Keld Jensen, 2237 6122, ikj@congohuset.dk

 

 

 

Vedhæftede filer

Liste over alle 102 projekter m kontaktinfo.pdf
NF_HerGrorVi_2024_SJÆLLAND.png
Kommuner på Sjælland.JPG