Pressemeddelelse
7. marts 2019
 
 
 
 

Silvana Imam åbner Roskilde Festivals Orange Scene

 
 
 
 

Den kompromisløse svenske rapper og rollemodel Silvana Imam spiller årets første koncert på Orange Scene.

 
 
 
 

Det bliver eksplosivt fra første færd på Roskilde Festivals åbningsdag, når den stærkeste stemme i svensk hiphop lige nu, Silvana Imam, leverer årets første koncert på Orange Scene.

 

Den 32-årige ordjonglør og sprogfornyer har gennem de senere år udviklet sig fra et undergrundsfænomen til kæmpenavn med ikon-status i hjemlandet.

Her er hun berømmet og berygtet for sjældent at holde sig tilbage, når hun kompromisløst konfronterer sprængfarlige emner som feminisme, antiracisme og homoseksuelles rettigheder - og altid gør det i solidaritet med alle dem, der ikke føler, at de passer ind.

 

Roskilde Festivals deltagere har to gange før ladet sig rive med af Silvana Imams uovertrufne evne til at kombinere de store budskaber om håb og frihed med forrygende og iørefaldende hooklines på en live-scene.

 

Hendes tredje album, Helig moder, er blot få uger gammelt, og med udgivelsen er hun nu klar til at tage springet fra Roskilde Festivals mindre scener, som hun gæstede i 2015 og igen i 2016, til det største husalter, Orange Scene.

 

Silvana Imam vil til lejligheden sammenstykke et særligt show tilpasset Roskilde Festival og Orange Scene. Her vil hun blandt andet invitere et væld af unge kunstnere fra den svenske urban-scene, som hun har samarbejdet med gennem årene.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Vi er fuldt ud bevidste om den bevågenhed, der ofte følger med en åbningskoncert, uanset om det gælder danske eller udenlandske navne. Silvana Imam har haft en enorm betydning for det svenske hiphopmiljø, og hun er et eksempel på en kunstner, der meget bevidst tager kritisk stilling til sin omverden og opfordrer andre til at gøre det samme. På den måde er hun blevet en markant rollemodel for andre unge, hvilket til åbningskoncerten helt konkret bliver afspejlet i, at hun også har valgt at invitere en ung generation af rappere med sig på Orange Scene."

 

"Silvana Imam har udviklet sig til en sindssygt stærk kunstner. Det hører vi både på hendes plader og ikke mindst til hendes koncerter, hvor hun to gange før har overrumplet og nærmest forbløffet publikum på vores mindre scener. Så jeg er ikke i tvivl om, at tiden er den rette til et show på vores største scene, og at den popularitet, som hun har opbygget i Sverige, også vinder gehør på denne side af Øresund."


Fakta om Silvana Imam

 • Silvana Imam spiller på Orange Scene onsdag den 3. juli 2019.
   
 • Hun skaber et særligt show med en gæsteliste, der i øjeblikket består af disse navne fra især den urbane svenske scene: Erik Lundin, Beatrice Eli, Khan-ji, Ozzy, Nebay Meles, Fricky, Unge Ferrari (fra Norge), Michel Dida, Jaqe og Leslie Tay.
   
 • Silvana Imam gæstede Roskilde Festival i 2015, hvor hun debuterede på vækstlagsscenen Countdown, og igen i 2016 på scenen Apollo.
   
 • Hun har høstet adskillige anmelderroser og priser i de senere år, herunder 'bedste tekstforfatter' (Musikförläggarnas Pris), 'bedste live-act' (svensk P3 guld og Manifestgalan) og adskillige svenske Grammis.
   
 •  Hendes tredje album Helig moder udkom i februar i år.
   
 • Hendes personlige og kunstneriske udvikling fra undergrundskunstner til ikon blev i 2018 skildret i den anmelderroste dokumentarfilm Silvana - Väck mig när ni vaknat.

Fakta om Roskilde Festival

 • Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.
   
 • Kunstnere som The Cure, Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Travis Scott, MØ og Christine and the Queens er blandt de allerede offentliggjorte navne.
   
 • Den fulde plakat offentliggøres i slutningen af marts.
   
 • Partout-billetter koster 2100 kroner, mens et begrænset antal endagsbilletter sælges for 1050 kroner.
   
 • Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret 390 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972