Pressemeddelelse
30. april 2019
 
 
 
 

Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og årets spilleplan

 
 
 
 

De farverige australske hitmagere Empire of the Sun spiller karrierens første danske koncert, og danske Spleen United gendannes på årets festival. Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og afslører spilleplanen med tider og scener for samtlige 188 musiknavne.

 
 
 
 

OBS: Spilleplanen kan downloades som pdf nedenfor.

 

Når Empire of the Sun til sommer indtager Orange Scene, er det samtidig første gang, at det spraglede australske band bag kæmpehits som 'We Are the People' og 'Walking on a Dream' spiller koncert på dansk grund.

 

Empire of the Sun er rost for deres euforiske popmelodier, og deres ekstravagante science fiction-popunivers bliver for alvor foldet ud på scenen, hvor publikum kan se frem til et show præget af overrumplende visuelle effekter og fremmedartede kostumer.

 

Empire of the Sun arbejder i øjeblikket på et nyt album og har senest udgivet singlen 'Chrysalis'. Besøget på Orange Scene bliver deres eneste skandinaviske koncert i år.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Empire of the Sun har længe stået højt på vores ønskeseddel, men de har været ualmindeligt sjældne gæster på vores breddegrader, så vi har kigget langt efter dem år efter år. Men nu stod stjernerne omsider helt rigtigt, og vi ser frem til en overrumplende dansk koncertdebut med masser af skæve hits og ekstravagant scenografi."


Spleen United gendannes på Arena-scenen

Spleen United imponerede i årevis fans og anmeldere med deres pumpende, melankolske elektrorock. Efter talrige triumfer med guldsælgende albums, statuetter og udsolgte koncerter over hele landet besluttede gruppen at trykke på standby-knappen i 2013.

 

Nu vender Spleen United tilbage i den originale besætning, og de fejrer genforeningen ved at tænde for maskinparken til en nattekoncert på Arena-scenen - et show, der ovenikøbet bliver gruppens eneste koncert denne sommer.

 

Anders Wahrén siger:

 

"Vores publikum har i flere år haft et helt specielt forhold til Spleen United, som kom til udtryk med adskillige euforiske shows og endda en 24 timer lang koncert ved badesøen. Så da bandet rakte ud til os med en overraskende besked om deres genkomst, blev vi meget hurtigt enige om, at begivenheden skulle markeres med en eksklusiv nattekoncert på årets festival. Vi glæder os virkelig til at se dem igen."

 

Dagens offentliggørelse byder også på de punkede hiphop-fornyere Death Grips, mens helt unge navne som Amyl & the Sniffers, Fontaines D.C. og Sidney Gish imponerede festivalens bookere på branchefestivalen SXSW tidligere på foråret.
 

Planlægningen kan gå i gang

Dermed har Roskilde Festival offentliggjort 188 musiknavne, hvilket betyder, at programmet nu er fuldendt, og spilleplanen med tider og scener også kan afsløres.

 

Med den endelige spilleplan i hånden er det således muligt at planlægge sine musikalske opdagelsesrejser gennem Roskilde Festivals mangeartede udbud af stilarter og uventede koncertoplevelser.

 

Se spilleplanen her: roskil.de/schedule2019

 

Roskilde Festival offentliggør i dag disse 10 navne:

 

Empire of the Sun (AU)
Spleen United (DK)
Death Grips (US)
Amyl & the Sniffers (AU)
Aurora (NO)
CupcakKe (US)
Džambo Aguševi Orchestra (MK)
Fontaines D.C. (IE)
Shame (UK)
Sidney Gish (US)


Læs beskrivelser af alle kunstnere på roskilde-festival.dk

 

Navne som The Cure, Cardi B, Chance the Rapper, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens og Travis Scott, Janelle Monáe, og Vampire Weekend er blandt de optrædende kunstnere på årets festival.

 

Partout-billetter koster 2100 kroner, mens endagsbilletter koster 1050 kroner.

 

Endagsbilletter til lørdag den 6. juli er udsolgte, og Roskilde Festival forventer i lighed med tidligere år at melde udsolgt af partoutbilletter, før festivalen starter.

 

Roskilde Festival 2019 finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli.

 

Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

 

Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972