Pressemeddelelse
11. januar 2021
 
 
 
 

Nu kan du se, hvornår der er mest plads i bussen

 
 
 
 

Movia lancerer nu en ny webapp, der viser, hvor mange der er med bussen. Det skal gøre det muligt for kunderne ved planlægge rejsen bedre. Man kan tjekke sin rejse på plads-i-bussen.dk.

 
 
 
 
ringsted_172dpi.jpg

Ophavsret: Movia Foto: Ulrik Jantzen

 
 
 
 

I disse tider, hvor vi rejser med omtanke, viser hensyn og frem for alt holder afstand, kan det være ekstra rart, hvis man kan tilrettelægge sin rejse på en måde, så man rejser, når der er mest plads i bussen. Og det kan man nu.

 

Movia har etableret en ny webapp, der hedder plads-i-bussen.dk. Webappen fungerer på samme måde som rejseplanen, som de fleste kunder i den kollektive transport allerede kender godt: Man vælger dato, tidspunkt og dét stoppet, hvor man ønsker at stå på bussen, og dernæst det stoppested, hvor man skal af.

 

Når man har trykket søg, bliver man præsenteret for tre rejser. Men som noget nyt kan man nu også se, hvor mange der forventes at være med busserne på det tidspunkt, man vil rejse på. Det vises med en farve og et antal personer, der indikerer, hvor meget plads, der er i bussen. Hvis alle rejserne indeholder røde fyldte busser, kan man bede om at se næste afgang med grønne busser, hvor der normalt er masser af plads. Den ny webapp tager højde til Movias seneste koronarstriktioner, hvor vi kun kan udfylde busserne halvt op - dvs. benytter hver anden siddeplads og halvdelen af ​​ståpladserne.

 

"Kunderne er rigtig gode til at rejse med omtanke og holde afstand. Vi har også, der er nogle kunder, som under Corona gerne vil planlægge deres rejse til tidspunkter, hvor der er ekstra god plads. Det overblik får de nu. Vi fylder i forvejen kun busserne halvt op for tiden, men med den nye webapp, kan vi hjælpe kunderne bedre med at vælge busser, hvor der er bedst plads " , siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:

 

"Selve ideen med webappen er blevet til i samarbejde med Movias borgerpanel. Vi har spurgt vores borgerpanel om, hvad webappen skulle kunne for at være relevant for kunderne i busserne. De har peget på, at webappen kan være og ekstra tryghed i corona-tiden , og det vil vi i Movia gerne støtte op om ".

 

Myndighedernes aktuelle retningslinjer betyder, at Movia pt. tillader, at hver andet sæde i busserne benyttes samt halvdelen af ​​ståpladserne. Jeg alle busser på hele Sjælland skiltes der med, hvor mange der må være med lige netop denne konkrete bus.

 

Rent teknisk er data i webapp'en baseret på en kombination af rejsekortdata og data fra Movias tællebusser, der løbende opdaterer prognoser på, hvor meget plads der er i busserne.

 

Tjek rejsen på plads-i-bussen.dk

 
 
 
 

Fakta

 
  • Movia har iværksat en lang række tiltag for at sikre, at man trygt kan rejse med bussen:
  • ekstra grundig daglig rengøring,
  • alt personale bruger værnemidler,
  • busserne fyldes pt. kun halvt op
  • stoppestedsværter ved de større stoppesteder,
  • kapacitetsovervågning og indsætning af ekstra kapacitet, hvor det er nødvendigt.
  • fastholdelse af fuld køreplan for at undgå overbelægning
  • Movias borgerpanel blev nedsat i juni 2019 og består af mindst og borger fra hver kommune på Sjælland. Læs mere om Movias borgerpanel her: https://www.moviatrafik.dk/om-os/borgerpanel
 
 
 
 
Kontaktinformation

Movia Presse, tlf. 36 13 20 10, mail presse@moviatrafik.dk

 
 
 
 
 
 

Movia er Danmarks største og grønne mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca. 200 mio. kunder i busser, lokaltog og flextrafik. Alle med hver deres historie. Det bliver til 22.602 historiker i timen. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs vores Mobilitetsplan 2020 .

 
 
 
 

TRAFIKSELSKABET MOVIA
Gammel Køge Landevej 3 - 2500 Valby -  presse@moviatrafik.dk - Tlf: 36 13 20 10

 
Social media icon Social media icon
 
Vis i browser
 
Afmeld udsendelser