Pressemeddelelse
24. februar 2022
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Roskilde Festival tæt på fuldt musikprogram

 
 
 
 

Med offentliggørelsen af Post Malone, The Strokes, Megan Thee Stallion og Robert Plant & Alison Krauss og i alt 134 navne på plakaten bliver 2022 året, hvor Roskilde Festival omsider kan vende tilbage med et omfattende internationalt musikprogram og et hav af nye musikalske strømninger fra hele kloden

 
 
 
 

OBS: Vedhæftet nedenfor:

Årets plakat

Præsentation: nyheder, overblik og fakta

PR-fotos

 

Efterårets offentliggørelser af Dua Lipa, Tyler, The Creator, HAIM og St. Vincent satte i forvejen forventningerne højt til Roskilde Festival nummer 50 i 2022. 

 

Dagens offentliggørelse af 92 nye musiknavne udgør ikke alene den mest omfattende offentliggørelse i festivalens historie. 

 

De i alt 134 offentliggjorte navne på 2022-plakaten er også et vidnesbyrd om, at 2022 bliver året, hvor 130.000 deltagere omsider får lov til at på opdagelse i Roskilde Festivals overflødighedshorn af internationale hovednavne, fremadstormende debutanter, aktivistisk kunst med opråb og protest, stærke fællesskaber og uventede kulturelle strømninger fra hele kloden. 

 

Drømmehovednavne samler generationer 
Med Post Malone på Orange Scene går et af Roskilde-publikummets største ønsker i opfyldelse. Den 26-årige amerikaner besidder en punket energi, og med kæmpe pophits som "Rockstar", "Sunflower", "Better Now og "I Fall Apart" appellerer han på tværs af generationer. 

 

Også rap-fænomenet Megan Thee Stallion slutter sig til blandt hovednavnene. Hun er kåret af Time Magazine som én de mest indflydelsesrige personer i verden, og siden hun storhittede med debutpladen Good News, har hun optrådt side om side med navne som Maroon 5, Lil Nas X og BTS. 

 

The Strokes har ikke besøgt Danmark siden de spillede på Orange Scene i 2011, men til sommer kan de endelig lufte materialet fra deres 2020-plade The New Abnormal suppleret med gavmilde pluk fra bagkataloget. 

 

Hårdrockens gudfader og bluegrassens englestemme Robert Plant og Alison Krauss har besøgt Roskilde Festival hver for sig - nu vender de tilbage i duet. Med udgivelsen af albummet Raise the Roof har de to legender genoptaget samarbejdet, siden det Grammy-vindende par forbløffede og begejstrede musikverdenen med kæmpesuccessen Raising Sand i 2007. 

 

Koncerten med The Smile er ikke alene en Danmarkspremiere. Showet bliver også et gensyn med Thom Yorke og Jonny Greenwood fra Radiohead, som er hovedkræfterne bag det nye band. Yorke og Greenwood har især udforsket soundtracks og elektronisk musik i deres solokarrierer, men denne gang sætter de sammen fokus på et vitalt rockudtryk. 

 

Anders Wahrén, Roskilde Festivals programchef, siger: 
 
"Det er fantastisk endelig at kunne offentliggøre et musikprogram, som viser, at Roskilde Festival kan vende tilbage med et internationalt og fremsynet program. Post Malone og Megan Thee Stallion er begge drømmenavne for os, for de tilhører en ny og ung generation af genrebrydende hovednavne, som kan samle et kæmpemæssigt publikum på tværs af generationer og musiksmag. Sammen med The Strokes, Dua Lipa, Tyler, The Creator og de øvrige hovednavne skal de nok sørge for, at vores deltagere endeligt kan mødes foran Orange Scene til en historisk markering af festival nummer 50." 

 

Stemmer fra hele kloden 
Coronaen satte en stopper for rejser og kulturmøder mellem verdensdelene. Men i 2022 er 31 lande og et hav af globale stilarter og genrekryds repræsenteret på Roskilde Festival. 

 

Fra den cubanske funkstjerne Cimafunk og den pakistanske neoklassiske sirene Arooj Aftab til den brasilianske guitarbetvinger Kiko Dinucci og maliske Fatoumata Diawara, som spiller et fortryllende mix af pop og blues. 

 

Fra Star Feminine Band bestående af piger i alderen 10 til 17 år fra Benin, som synger om brandvarme emner som kvindelig omskæring, ligestilling og kvindelig empowerment på seks forskellige sprog, til Nakibembe Xylophone Troupe fra Uganda, som medbringer en kæmpemæssig ugandisk træ-xylofon, som betjenes af hele otte personer. 

 

Anders Wahrén siger:  

 

"Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at få så mange strømninger og tendenser fra hele kloden med i årets program. Vi skal så at sige have bragt verden sammen igen efter pandemien, og her har musikken en fuldstændigt afgørende rolle. Og det globale perspektiv handler også om at afspejle de kulturelle og politiske dagsordener om f.eks. anti-racisme, LGBTQ-rettigheder og ytringsfrihed, som mange kunstnere tager med sig fra hele verden og sender ud over scenekanten til publikum." 

 

Flere debuterende navne på vej  
Med 134 offentliggjorte navne til Roskilde Festival 2022 er bookingen af musikken næsten ved vejs ende. Men flere navne føjes til plakaten om nogle måneder. 

 

Anders Wahrén siger: 

 

"Det har været svært for de yngre kunstnere at få positioneret sig i corona-tiden. Derfor vil vi bruge foråret på at tage ud og opleve de allernyeste strømninger på landets musikscener, så endnu flere af de mest dugfriske og debuterende kunstnere i 2022 kan finde vej til årets festival."  

 

De sidste musiknavne og et væld af kunstnere, aktivister og talere føjes til jubilæumsfestivalens plakat senere på foråret. 

 

Få overblik over dagens nye offentliggørelser og læs yderligere præsentation af musikprogrammet på roskilde-festival.dk

 

Partoutbilletter til Roskilde Festival 2022 er udsolgt. Endagsbilletter til onsdag og torsdag er tilgængelige på roskil.de/tickets  

 

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2022. 

 

Roskilde Festival 2022 er festival nummer 50. Siden 1971 har festivalen samlet generationer af unge omkring musik, kunst og fællesskab. Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Gennem årene har Roskilde Festival genereret cirka 409 millioner kroner til udlodning. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

E-mail: press@roskilde-festival.dk  
Telefon: 30 10 82 81  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022.