Rezas_Kashgai_02_Aegte_taeppe.jpg

Ægte persisk tæppe, fås i flere størrelser og motiver. Alle tæpper er unika, og priser og design vil derfor variere. Som eksempel ligger et 140x200 cm tæppe på ca. 5.000-13.000 kr.
KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HØJ OPLØSNING

 
 
 
 

Garant lancerer tæppekollektion fuld af historier

Historien ruller sig ud

for dine fødder

 

Garants nye kollektion er en eksplosion af farver, fascinerende detaljer og gode historier. Hvert tæppe er håndplukket, håndlavet og helt unikt, baseret på århundreders håndværkstraditioner i Mellemøsten. 

 
 
 
 

Personlighed, gedigne materialer og fortællinger er efterspurgte i indretningen, og netop derfor har ægte tæpper fået en velfortjent renaissance. 

 

"Et ægte tæppe er unikt håndværk fra en del af verden, hvor hele landsbyer gennem generationer har forfinet teknikker, farvepigmentering og mønstre til perfektion med det formål, at tæpperne skal kunne holde i årtier. På vores breddegrader kan de kulørte og eksotiske mønstre tilføre noget spændende, dramatisk og dragende til den traditionelle nordiske indretning," forklarer kategorichef hos Garant, Kate Hovgaard Mikkelsen.

 

De ægte tæpper vil være tilgængelige i udvalgte Garant-butikker samt på garant.nu fra 1. februar 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nain – med den elfenbensfarvede bund  

Kendere vil hurtigt kunne udpege, fra hvilken region et orientalsk tæppe stammer ved at se på mønstre og farver.

'Persien Nain' bliver vævet i den iranske provinsby Nain. De traditionelle mønstre væves altid på en lys, elfenbensfarvet bund, og detaljerne i rød, grøn eller blå gør et 'Persien Nain' til et raffineret match til den nordiske indretning. Tæpperne bliver typisk skabt i uld samt silke i størrelser helt op til 60 kvadratmeter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rezas_Orientalske_taepper.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TIP Spørg til knudernes tæthed, hvis du vil have et tæppe i god kvalitet. Som tommelfingerregel har et tæppe i relativ høj kvalitet mindst 200.000 knuder pr. kvadratmeter. Det pakistanske tæppe 'Pakistan 3 Ply' har ca. 300.000 knuder pr. kvadratmeter.

60 x 90 cm, 1.150 kr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inbogulve-01.png
 
 
 
 

Naturen beskytter tæpperne

De fleste tæpper i den nye kollektion er skabt af uld på grund af materialets fremragende egenskaber. Uld indeholder lanolin, der naturligt beskytter mod væsker og snavs, samtidig med at uldens høje elasticitet sikrer, at tæppet bevarer sin smukke overflade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Har du yderligere spørgsmål, eller har du brug for produkter eller højtopløselige billeder fra Garant til styling, foto eller anden form for samarbejde, bedes du kontakte

Katrine Munkeholm på tlf. 2829 7632 eller katrine@fday.dk