Pressemeddelelse
20. september 2017
 
 
 
 

Roskilde Festival starter ny uddannelse sammen med amerikanske Meyer Sound

 
 
 
 

Sammen med den amerikanske lydgigant Meyer Sound lancerer Roskilde Festival et akademi til undervisning af fremtidens talenter inden for koncertproduktion. Meyer Sound bliver samtidig eksklusiv leverandør af lyd til festivalens scener.

 
 
 
 

Den californiske virksomhed Meyer Sound er en førende højttalerproducent kendt for deres innovative tilgang til lyd, der bl.a. har ført til samarbejder med alt fra NASA og Den Blå Planet til et utal af aktører i musikbranchen, herunder Metallica. Fra 2018 bliver Meyer Sound eksklusiv leverandør af lydudstyr til Roskilde Festivals scener.

 

Partnerskabet handler imidlertid om meget mere end selve lydsystemerne. Meyer Sound bliver således en del af Roskilde Festivals nye akademi, der både skal uddanne og udvikle teknisk personale i løbet af året og samtidig hjælpe nye talenter på vej.

Målet er at skabe bedre publikumsoplevelser på verdensplan ved at bygge en platform for viden, oplysning og uddannelse.

 

Uddannelse til både professionelle og publikum
I festivallandskabet er det sjældent - nærmest enestående - at hyre og undervise sit eget personale til lyd og lys. For produktionschef Bertel Baagøe er en af ambitionerne med partnerskabet at tage professionaliseringen af branchen til et nyt niveau:

 

"Det har gennem årene været en prioritet for Roskilde Festival at tilbyde de bedste løsninger, så kunstnerne bedst muligt kan nå deres publikum. Med partnerskabet får vi mulighed for at uddanne personale, publikum og ikke mindst fremadstormende talenter på et hidtil uset plan."

 

Under navnet Roskilde Festival Academy får også publikummer muligheden for at blive undervist - og få indsigt - i lyd og lydteknologi. Den gode koncertoplevelse handler imidlertid lige så meget om mindset og tilgang som tekniske færdigheder.

 

Bertel Baagøe uddyber:

 

"En bedre forståelse af lyd giver en bedre musikoplevelse, og sammen undersøger vi mulighederne for at give festivalgængerne netop det. Vi vil kunne tilbyde avanceret træning til professionelle året rundt, og det kan vi sammen med Meyer Sounds specialister."

 

Morgendagens stjerner på og bag scenen
Et nøglepunkt i partnerskabet er at tiltrække og udvikle talenter internationalt, så festivalen også er med til at skabe fremtidens stjerner bag scenen. Talentprogrammet Rising Star bliver i de kommende år en essentiel del af partnerskabet med Meyer Sound.

 

For festivalens administrerende direktør Signe Lopdrup er Meyer Sound en oplagt partner:

 

"Både Roskilde Festival og Meyer Sound har rødder i 1970'ernes modkultur med fokus på fællesskab og den samhørighed, der opstår mellem mennesker i mødet med musik og kunst. De tør tage chancer, og med deres innovative tilgang tror vi på, at vi sammen kan nå nye højder, som først og fremmest vil gavne publikum og skabe bedre koncertoplevelser."

 

Fakta:

  • Fra 2018 bliver Meyer Sound eneleverandør af lydsystemer til Roskilde Festivals scener.
  • Bright Group bliver leverandør af højttalerne.
  • Meyer Sound blev grundlagt i 1979 i Californien af John og Helen Meyer. Med deres mange opfindelser og innovative tiltag har de sikret sig adskillige patenter og priser for både videnskabelige gennembrud og produktudvikling. De har kontorer og distributører i hele verden. Alle produkter bliver designet og udviklet i Berkeley, Californien.
  • I Danmark har Meyer Sound leveret løsninger til kunder som Den Blå Planet, Rytmisk Musikkonservatorium, Kronborg Slot og Odense Teater.
  • Morten Büchert er projektleder af Roskilde Festival Academy. Han har i flere år fungeret som festivalens lydkonsulent.

 

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 1970'erne har Roskilde Festival genereret over 320 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Martin Hjorth Frederiksen, pressekontoret
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Press phone: +45 30 10 82 81
Online press room: http://roskil.de/press
Media Library: http://roskil.de/media

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 30. juni til 7. juli 2018.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972