Pressemeddelelse
28. februar 2019
 
 
 
 

Bob Dylan til Roskilde Festival

 
 
 
 

Roskilde Festival føjer Bob Dylan til plakaten sammen med den spanske flamencopop-sensation Rosalía og Led Zeppelin-legenden Robert Plant. I alt offentliggøres 32 nye musik- og kunstoplevelser til årets plakat.

 
 
 
 

Det er én af musikhistoriens vigtigste sangskrivere, der vender tilbage til Roskilde Festival.

Bob Dylans indflydelse på populærmusikken er nærmest umålelig, og i over et halvt århundrede har han udfordret og tryllebundet generationer af musikelskere på en musikalsk odyssé og altid modsat sig enhver form for kulturel og kunstnerisk kategorisering.

 

Nu vender den 77-årige ophavsmand til indflydelsesrige albums som Highway 61 Revisited, Blonde On Blonde, Blood On the Tracks og Desire tilbage til Roskilde Festivals Orange Scene, som han senest gæstede i 2006.

 

Dermed får nye generationer af musikelskere mulighed for at stå ansigt til ansigt med en kunstner (og nobelprismodtager), der altid har udfordret publikums forventninger med sine nyfortolkninger af det bugnende bagkatalog.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

 

"Bob Dylans kulturelle betydning kan jo nærmest ikke overdrives, uanset om vi fremhæver hans personlige, litterære eller politiske bevidsthed og engagement. Det er nu 13 år siden, at han sidst besøgte os, så for mange af vores unge deltagere vil det måske være første og eneste gang, at de har chancen for møde en kunstner med så afgørende betydning for musikhistorien."

 

Bob Dylan spiller på Orange Scene onsdag den 3. juli.

Spansksproget flamencopop
Den 25-årige Rosalía fra Catalonien i Spanien har erobret hitlister og livescener med sin spansksprogede flamenco-pop. Hun er allerede en stor stjerne i hjemlandet, og med sin seneste udgivelse, El mal querer, står hun på kanten af det globale gennembrud.

 

Det er især på en live-scene, at Rosalías kompromisløse talent brænder igennem, når hun og hendes dansetrup vender popmusikkens tendenser på hovedet med åndeløs og intens vokalakrobatik og forførende flamencodans.

 

Programchef Anders Wahrén siger:

 

"Rosalía har virkelig ramt lyden af global pop anno 2019, hvor genre- og sprogbarriererne betyder mindre og mindre. Hun er klassisk skolet i flamenco-traditionen, men er ikke bleg for at lege med pop og hiphop, hvilket samtidig er en invitation til publikum om at gå på opdagelse i musikken og møde helt nye kulturindtryk."

 

Eventyrlysten Led Zeppelin-frontmand
Robert Plant har også været med til at skabe rockmusikken, som vi kender den. Han stiftede Led Zeppelin for over 50 år siden og indledte i 1982 en eventyrlysten solokarriere, der senest kastede det roste album Carry Fire af sig.

 

På scenen besidder Robert Plant fortsat en magnetisk udstråling og tilstedeværelse, og hans rutinerede band, The Sensational Space Shifters, matcher fuldt ud frontmandens brændende stemme, når de blander verdensmusik, psykedelisk folkemusik og amerikansk blues og naturligvis trakterer publikum med klassikere fra Led Zeppelins bagkatalog.

 

Blandt de 32 nye navne på plakaten er også de elektroniske alkymister Underworld og tidligere Pantera-frontmand Philip H. Anselmo & The Illegals, som denne gang udelukkende spiller numre fra Panteras udgivelser.

 

Sanseforvrængende kunst
Dagens fire tilføjelser til kunstprogrammet handler om sanser og drømme og har alle været udstillet på kunst-biennalen i Riga i 2018.

Her vil kunstnere som Viron Erol Vert og Marisa Benjamim påvirke gæsternes festivaloplevelse med sanseforvrængende oplevelser i form af et cyklende smagslaboratorium, et interaktivt duftmuseum, et gyldent ravkammer og en vandseng fyldt med havets bløddyr.

 

Disse 32 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

 

Bob Dylan With His Band (US)
Robert Plant and The Sensational Space Shifters (UK)
Rosalía (ES)
Underworld (UK)
Amnesia Scanner (FI)
Crack Cloud (CA)
Croatian Amor (DK)
The Garifuna Collective (BZ)
Koffee and the Raggamuffins Band (JM)
Lemaitre (NO)
Liraz (IR)
Nanook (GR)
Philip H. Anselmo & The Illegals (US)
Rolling Blackouts Coastal Fever (AU)
Tássia Reis (BR)
Throwing Snow (UK)
Whores. (US)

 

Musiknavne til talentscenerne Rising & Countdown:

 

Ea Kaya (DK)
Elba (DK)
Funeral Future (DK)
Hjalte Ross (DK)
Josiah Konder (DK)
Kogekunst (DK)
NATKAT (DK)
Rebecca Lou (DK)
Schacke (DK)
Søn (DK)
Xenoblight (DK)

 

Kunst & aktivisme:

 

Anne Duk Hee Jordan (KR)
Marisa Benjamim (PT)
Sissel Tolaas (NO)
Viron Erol Vert (DE)

 

Find præsentationer og spilledatoer for kunstnerne på roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

 

Kunstnere som The Cure, Cardi B, Robyn, Travis Scott, og Christine and the Queens er blandt de allerede offentliggjorte navne.

 

Den fulde plakat offentliggøres i slutningen af marts.

 

Partout-billetter koster 2100 kroner, mens et begrænset antal endagsbilletter sælges for 1050 kroner.

 

Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret 390 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972