Pressemeddelelse 9. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nationalmuseet har i 2020 aftenåbent til kl 20.00 hver torsdag. Foto Joakim Züger Nationalmuseet

 
 
 
 

Ny vicedirektør på Nationalmuseet

 
 
 
 

Anni Mogensen har i 2019 været med til at sikre en stor besøgsfremgang på næsten 100.000 flere gæster på Nationalmuseet i København. Nu bliver hun vicedirektør.

 
 
 
 

Anni Mogensen kommer fra en stilling som museumschef på Nationalmuseet København, hvor hun har løftet udviklingen af et stadigt mere folkeligt museum. I sin tid som museumschef kom Kedsomhedsknappen til, Jim Lyngvild iscenesatte museets faste vikingeudstilling, der har været børnerundvisninger om døden, hygge for turisterne, lortemorgener for børnefamilier og zombieløb i museets underjordiske gange.

 

Det seneste år er museets besøgstal steget med 27% sammenlignet med besøgstallet i 2018. I 2019 fik museet i alt 464.408 besøgende. Næsten 100.000 flere gæster end i 2018.

Anni Mogensen træder ind i Nationalmuseets direktion og skal fortsat lede Nationalmuseet København samt bidrage til hele Nationalmuseets udvikling.

 

"Anni Mogensen har været en afgørende drivkraft i udviklingen af Nationalmuseet København over de seneste år, hvor museet på én gang skal udvikle de eksisterende tilbud for publikum, samtidig med at vi er begyndt en vigtig rejse mod skabelsen af et helt nyt Nationalmuseum i 2030, siger Nationalmuseets direktør Rane Willerslev.

 

I nærmere fremtid har Anni Mogensen særligt fokus på udstillingen "En skat til Danmark", der åbner 1. maj 2020 og en ny stor vikingeudstilling i 2021. I foråret 2020 eksperimenterer Nationalmuseet med nye formidlingstiltag i gæstens møde med Danmarkshistorien.

 

"Vi skal blive endnu bedre til at skabe levende universer og fortælle historien i nutid, så alle - både børn og voksne - er med og får lyst til at udforske og hente inspiration fra vores fælles fortid. Nationalmuseet skal være et museum for hele Danmark. Vi vil tage debatterne, holde foredragene og åbne udstillingerne, hvor vi går tæt på vores liv nu og her og dykker ned i historien for at søge svar på de ting, der udfordrer os." siger Nationalmuseets nye vicedirektør Anni Mogensen.

 

Anni Mogensen (født 1978) har tidligere været kommunikationschef i Golden Days. Hun har er Cand.mag i retorik og har en HD. fra Copenhagen Business School. I 2015 blev Anni Mogensen ansat som formidlingschef på Nationalmuseet, og i 2018 blev hun museumschef. Den 1. januar 2020 tiltrådte hun sin nye stilling som vicedirektør.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Karen Torp-Pedersen

Kommunikationsmedarbejder

Til: 4120 6096

Email: ktp@natmus.dk

 
 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon
 
Afmeld udsendelser