Fysioterapeutiske klinikker er klar til at tage imod patienter igen

 
 
 
 

Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter

 
 
 
 

Danmarks fysioterapeutiske klinikker er klar til at gå fra nødblus til langt flere aktiviteter. Det siger Danske Fysioterapeuters formand i en kommentar til den politiske og sundhedsfaglige aftale om en genåbning for Danmarks liberale erhverv.

 
 
 
 

"Patienter har gået i knapt en måned uden fysioterapeutisk behandling, og mange af dem har meget stort behov for at se deres fysioterapeut igen. Man kan sige, at sygdom, der ikke er kritisk i dag, kan blive det i morgen, og en åbning for mere fysioterapi vil forhindre tilbagefald og forværring af handicap. Vores klinikker er klar til at hjælpe, inden patienternes udfordringer bliver endnu værre", siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

 

Derfor ser Danske Fysioterapeuter frem til, at der hurtigst muligt bliver åbnet op for behandling af en langt bredere skare af patienter end de hidtidige såkaldt 'kritiske' patienter.

 

Fysioterapeuter kan sikre lav smittefare

Selvom en del af patienterne er i risikogruppe for COVID-19, så er fysioterapeuter klædt fagligt på til at vurdere, om en smittefare trumfer behovet for den fysioterapeutiske behandling. Derfor vil der også være patienter, som fysioterapeuten henviser til telekonsultationer. 

 

"Fysioterapeuter er autoriserede sundhedspersoner og har de faglige forudsætninger for at vurdere, om en behandling er nødvendig og samtidig sikre behandlinger med meget lav corona-smittefare. Det bør veje tungt i de politiske og sundhedsfaglige overvejelser omkring en åbning af klinikkerne for flere patienter", siger Tina Lambrecht.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Danske Fysioterapeuters formand kan kontaktes på telefon 51 20 38 88 eller gennem pressechef Frederik Faurby, telefon 51 34 43 77 eller ff@fysio.dk