Pressemeddelelse
27. april 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forkerte arbejdsstillinger giver dig hovedpine

 
 
 
 

Rigtig mange danskere døjer med hovedpine. En ny undersøgelse fra Dansk Sundhedssikring viser, at det i 60 procent af tilfældene skyldes muskelspændinger og hold i nakke og ryg.

 
 
 
 

Corona-virussen har gjort, at rigtig mange danskere arbejder hjemmefra. Og her kan det være en god ide at være ekstra opmærksom på uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, så man ikke slutter dagen med en voldsom hovedpine.

 

En ny undersøgelse fra Dansk Sundhedssikring viser, at hovedpine for 60 procents vedkommende skyldes muskelspændinger eller hold i nakken.

 

Gitte Mejlholm, sundhedschef i Dansk Sundhedssikring, fortæller, at dårlige arbejdsstillinger kan være en af hovedårsagerne til din hovedpine.

 

"Mange døjer med spændingshovedpine, der føles som et trykkende bånd rundt om hovedet. Det kommer ofte fra spændinger i nakkemusklerne, fordi vi har siddet forkert i lang tid," siger hun og forklarer, at spændingerne især kommer, når vi sidder forkert foran en computer.

 

"Helt generelt er vores kropsholdning i dag meget påvirket af vores arbejde. Det er bilkørsel, anvendelse af telefon og tablet og i særdeleshed arbejde foran computeren. Det bidrager til foroverbøjethed og sammenfald i holdning, og det giver spændingshovedpine," fortæller Gitte Mejlholm.

 

Den nye undersøgelse foretaget af Dansk Sundhedssikring er baseret på mere end 8.000 henvendelser angående hovedpinesmerter.

 

Gitte Mejlholm opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på sine arbejdsstillinger derhjemme.

 

"Mange af os har hverken hæve-sænkeborde eller justerbare kontorstole hjemme hos os selv og kommer hurtigt til at sidde på en uhensigtsmæssig måde. Men vi kan gøre meget selv for at undgå spændinger i nakken ved at skifte arbejdsstillinger løbende og gå lidt rundt i hjemmet, fx når vi taler i telefon," fortæller Gitte Mejlholm.

 

Hun understreger, at det er vigtigt ikke at falde for meget sammen over computeren, ligesom rigeligt med væske, regelmæssig motion og god kost og nattesøvn også kan modvirke spændingshovedpine.

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70