Vejen til det bæredygtige badeværelse

20. oktober 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ifö Spira Art toilet fra DKK 4.228 // Ifö Sense Underskab med to skuffer, b 90 cm, DKK 6.505,
KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 ud af 10 ønsker sig en mere bæredygtig indretning:

Sådan får du et klimavenligt badeværelse

 
 
 
 
 
 

Størstedelen af os danskere går op i bæredygtighed på badeværelset. Ifølge en ny undersøgelse er de vandbesparende og langtidsholdbare løsninger afgørende for 7 ud af 10 af os. Det er dog kvinderne, der går mest op i at tænke miljøet ind i indretningen af badeværelset.

 
 
 
 

Ifølge en ny undersøgelse, analysevirksomheden YouGov har foretaget på vegne sanitetsproducenten Ifö, sætter danskerne bæredygtighed øverst på tjeklisten til deres nye badeværelse. 7 ud af 10 anser løsninger, der er skånsomme for naturen, som meget vigtige. Interessen er størst blandt kvinderne. For 86 procent af kvinderne er det vigtigt sammenlignet med 79 procent hos mændene. Desuden ser 36 procent af de adspurgte badeværelset som det rum, der skal holde absolut længst i huset.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tre måder at indrette badeværelset bæredygtigt på:


1. Kvalitet slår pris på husets dyreste kvadratmeter
For hele 83 procent af danskerne er kvalitet den vigtigste faktor, når der skal investeres i nye elementer til badeværelset. Det betyder, at de fleste af os allerede tager den bæredygtige vej og prioriterer kvalitet frem for pris.

 

Ifølge Nina Slothuus Nielsen, marketingchef hos Geberit-Ifö Group i Danmark, er der også god grund til at være opmærksom:

"At vælge kvalitetsprodukter med lang levetid er en af ​​de bedste måder at indrette miljøvenligt på. Når dit badeværelse stadig ser ud som nyt, 15 år efter det er bygget, bliver højkvalitetsløsningerne i virkeligheden den billigste investering i det lange løb," siger Nina Slothuus Nielsen.

 

2. Vandbesparende produkter er ikke kun godt for pengepungen
Badeværelset er det rum i huset, hvor vi bruger absolut mest vand. Derfor giver det rigtig god mening at tænke vandbesparelsesløsninger i badeværelset.

 

Den nye undersøgelse bekræfter da også, at vi har de gode intentioner; halvdelen af danskerne finder det vigtigt eller meget vigtigt, at de badeværelsesprodukter, de vælger til deres næste badeværelse, er vandbesparende. Hvorvidt det er miljøet eller tegnebogen, der er drivkraften, vides ikke. Men de penge, der spares på vandforbruget, er meget lette at få øje på, når vandregningen tikker ind. Et af de mest populære vandbesparende badeværelseselementer lige nu er eksempelvis Ifö Spira, der kun bruger fire og to liter vand på et skyl.

 
 
 
 

Ifö Spira toilettet, der har markedets laveste vandforbrug. Vejl. udsalgspris DKK 7.235.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Der er grund til at være ekstra opmærksom, når du køber nyt interiør til badeværelset. Overraskende mange nye toiletter har stadig et meget højt vandforbrug, ligesom mange møbler i virkeligheden ikke er designet til at holde i et fugtigt badeværelsesmiljø," siger Nina Slothuus Nielsen.

 

3. Den rigtige stil er vigtig, men husk de praktiske formål
Udover at finde den rette stil til sit badeværelse er der to faktorer, som er altafgørende, når den endelige beslutning om badeværelseselementerne skal træffes: Bakterier og fugt.

 

Det fugtige miljø på badeværelset kræver nemlig møbler, som er udviklet specielt med dette in mente. Læg så dertil, at det varmere klima, som varme brusebade forårssager på badeværelset, er ideelt for bakterier at vokse i.

 

Overfladerne på badeværelsesmøblerne skal derfor ifølge Nina Slothuus Nielsen være så lette at rengøre som muligt. Derfor man klogt i at vælge elementer, hvor rengøringsvenligheden er tænkt ind fra start. Jo større rengøringsvenlighed, jo mindre kemikalier, vand og tid skal bruges på rengøring.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ifö Option spejl med belysning på begge sider, b 90 cm, DKK 4.080, Ifö Sense Underskab med to skuffer, sort eg, b 90 cm, DKK 6.505, Ifö Sense håndvask til badeværelsesmøbler, b 90 cm, DKK 3.288, Ifö møbelgreb, sort metal, DKK 102.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af 1000 danskere i 2020 af YouGov på vegne af Ifö.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

For produktinformation og øvrige pressehenvendelser, kontakt

FRIDAY, Anja Hellberg, tlf. 2858 8076, anja@fday.dk

 
 
 
 
 
Vis i browser
 
Afmeld udsendelser