Pressemeddelelse
14. marts 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Færre indbrud i Region Hovedstaden i 2018

 
 
 
 

Antallet af indbrud i Danmark falder fortsat. Således blev der begået færre indbrud i 2018 end året før. Sammenlignet med tidligere år er der blot tale om et lille fald på landsplan, men i nogle regioner faldt antallet af indbrud markant, blandt andet i Region Hovedstaden.

 
 
 
 

Siden 2011 er antallet af indbrud i privat beboelse i Danmark faldet kontinuerligt, og frem til 2018 gik det samlede indbrudstal fra cirka 45.000 til knap 29.000 årligt. Særligt de seneste år har kurven været kraftigt nedadgående, og alene fra 2013 til 2017 faldt indbrudstallet med cirka 30 procent. Men noget tyder på, at kurven er ved at flade lidt ud. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i 2018 nemlig kun begået cirka 1,3 procent færre indbrud i privat beboelse end året før.

 

"Det er et væsentligt lavere fald end for eksempel fra 2016 til 2017, hvor antallet af indbrud faldt med over 8 procent. Den kurs skulle vi gerne tilbage på. For selvom vi har ikke haft så få indbrud herhjemme siden 2005, er Danmark stadig et af de mest indbrudsplagede lande i Europa, og der sker langt flere indbrud per indbygger end hos vores naboer i Sverige, Norge og Tyskland," siger Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg Forsikring, og fortsætter:

 

"Når det er sagt, så blev der begået knap 400 færre indbrud herhjemme i 2018 end året før. Så det er positivt. Enkelte regioner har været hårdt ramt, men andre regioner har oplevet store fald."

 

8 procent færre indbrud i Region Hovedstaden

 

En af de regioner, der oplevede faldende indbrudstal i 2018, er Region Hovedstaden. Her blev der anmeldt 8 procent færre indbrud end året før. Faktisk er det den region i Danmark, der har oplevet størst fald i antallet af indbrud det seneste år.

 

Det er især kommunerne Halsnæs, Helsingør, Gentofte, Furesø og Ishøj, der kan juble over en stor nedgang i antallet af indbrud fra 2017 til 2018. I Helsingør og Ishøj blev der anmeldt henholdsvis 37 og 34 procent færre indbrud, og i Halsnæs faldt indbrudstallet med over 46 procent. I Gentofte og Furesø Kommune lå faldet på henholdsvis 33 procent og cirka 30 procent.

 

Til gengæld havde Københavns Kommune blot et fald på knap 6 procent, mens kommuner som Frederiksberg og Herlev oplevede stigninger på henholdsvis 19 procent og 29 procent. Det samme gælder for Egedal Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor indbrudstallet steg med henholdsvis 19 procent og cirka 6 procent fra 2017 til 2018.

 

Også hos Tryg oplevede man et stort fald i antallet af indbrud sidste år sammenlignet med året før. Dugfriske tal fra selskabet viser en nedgang på over 13 procent hos Trygs kunder. 

 

"Vores tal kan godt afvige lidt fra det generelle billede, men så store forskelle plejer vi ikke at se. Det er svært at sige, hvorfor vi denne gang adskiller os så meget - årsagerne kan være mange. Men vi er stærkt repræsenteret i Region Hovedstaden, hvor indbrudstallet er faldet meget. Det kan være noget af forklaringen," fortæller Camilla Nielsen og fremhæver, at Tryg i de seneste år også har arbejdet målrettet med forebyggelse og gennem det sidste års tid har øget sit fokus på området.

 

Forsikringskunder får alarm med i købet

 

Ud over en stor oplysningsindsats har Tryg iværksat nogle konkrete tiltag, som skal hjælpe kunderne med at forebygge indbrud. Blandt dem er for eksempel lanceringen af en alarm i november 2017. Således følger der i dag automatisk en alarm med i købet, når en kunde samler sine forsikringer i selskabet.

 

Tryg advarer dog såvel kunder som andre borgere om at hvile på laurbærrene som følge af den faldende indbrudsrate.

 

"Vi er blevet gode til at forebygge indbrud herhjemme, men vi kan blive endnu bedre. Der findes naturligvis de mere langsigtede løsninger såsom bedre sikring af døre og vinduer, men der kan også gøres noget her og nu. Selv en lille indsats kan besværliggøre indbruddet så meget, at tyven går igen," forklarer Camilla Nielsen og giver følgende råd:

 

 

Gode råd til forebyggelse af indbrud

·        Anvend tænd- og sluk-ure til lys og musik, når du ikke er hjemme.

·        Undgå at give tyven arbejdsro. Klip for eksempel hækken ned og sørg for, der ikke er helt mørkt på

         grunden, særligt ved døre og vinduer. Tilknyt eksempelvis en sensor til udendørsbelysningen, så

         lyset tænder, når der er bevægelse omkring huset.

·        Placer elektronisk udstyr, designermøbler og lignende, så de ikke er synlige udefra.

·        Gem de særligt værdifulde ting, inden du forlader hjemmet, eller opbevar tingene i en bankboks.

·        Mærk dine værdigenstande med syntetisk DNA - en usynlig væske med en unik kode, som kan

         kædes direkte til dig, hvis politiet finder tyvekoster fra dit hjem. Det gør det sværere for tyven at

         afsætte varerne til hælere.

·        Tilmeld dig nabohjælp.

·        Lav en aftale med naboerne om at holde øje med hinandens boliger.

·        Få naboen til at fylde skrald i din skraldespand, tømme postkassen og sætte sin bil i din indkørsel,

         hvis du er væk igennem længere tid.

 
 
 
 
Kontaktinformation

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Susanne Lindhage, mobil: +45 41 86 28 80, mail: susanne.lindhage@tryg.dk

 
 
 
 
 
 

Tryg er Danmarks største forsikringsselskab og et af de største selskaber i Norden. Som en af de ledende nordiske forsikringskoncerner med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige arbejder Tryg for at skabe tryghed og værdi for sine kunder, medarbejdere og aktionærer. I 2016 sikrede Trygs 3.300 medarbejdere tryghed for flere end 3 millioner kunder. Tryg er noteret på Nasdaq Copenhagen, og 60 procent af aktierne ejes af TryghedsGruppen smba, der via TrygFonden årligt uddeler omkring 600 mio. DKK til tryghedsskabende formål.