Pressemeddelelse
21. juni 2019
 
 
 
 

Wu-Tang Clan erstatter Chance the Rapper på Orange Scene

 
 
 
 

Chance the Rapper er desværre nødt til at aflyse sin optræden på dette års Roskilde Festival. Festivalens programansvarlige har i stedet overtalt de legendariske hip-hop-revolutionære Wu-Tang Clan til at spille deres første koncert på festivalen i 15 år.

 
 
 
 

Chance the Rapper har oplyst Roskilde Festival, at han desværre ikke kan gennemføre den planlagte koncert på Orange Scene fredag aften på årets Roskilde Festival.

 

I sidste øjeblik er det lykkedes festivalens musikbookere at overtale de amerikanske hiphop-legender Wu-Tang Clan til at forlænge deres turné og dermed gøre comeback på festivalen, som de senest gæstede tilbage i 2004.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Chance The Rapper ikke kommer, men vi har knoklet i døgndrift for at finde den bedst mulige erstatning, så jeg er stolt over, at vi kan byde Wu-Tang Clan velkommen tilbage på Orange Scene.

 

Deres europæiske turné sluttede egentlig weekenden før vores, men vi fik dem overtalt til at blive lidt længere tid i Europa, så de kan slutte turnéen af med et brag hos os i stedet."

 

25 års hiphop-indflydelse
Wu-Tang Clan bragede ind i hiphop-historien i 1993 med den skelsættende debut Enter The Wu-Tang: 36 Chambers, hvor de blandede deres aggressive råstyrke med superhelte-inspirerede greb på kampsport-film og krigskunst.

Raekwon, Ghostface Killah, Method Man, RZA, GZA og resten af klanen har gennem årene samarbejdet om syv plader, hvoraf ikke mindre en fire af dem har solgt til både guld og mangedobbelt platin.

Deres indflydelse på de seneste 25 års hiphop-historie er indiskutabel, hvilket de nu får mulighed for at demonstrere på Orange Scene fredag aften.

Roskilde Festival 2019 finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019 og er 100% udsolgt.

Navne som The Cure, Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens, Travis Scott, Janelle Monáe, MØ og Vampire Weekend er også blandt de optrædende kunstnere.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

Wu-Tang Clan_PR.jpg
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972