Pressemeddelelse
22. maj 2019
 
 
 
 

Hans Philip til Roskilde Festival

 
 
 
 

Den solodebuterende og tidligere Ukendt Kunstner-vokalist Hans Philip overtager den sidste ledige plads i Roskilde Festivals musikprogram.

 
 
 
 

Hans Philip overraskede og forbløffede de fleste, da han først på foråret ud af det blå udgav solodebutpladen Forevigt.

 

Den 31-årige sanger og rappers melankolske og R&B-smagende popmusik har samtidig ramt klokkerent hos publikum i form af fortræffelige hitlisteplaceringer til både albummet og singlerne 'Siger ingenting' og 'Dagdrøm' og har samtidig høstet utvetydige anmelderroser.

 

De første få koncertdatoer er sat i kalenderen, og da Hugo Helmig i sidste uge måtte aflyse sit show, vender Hans Philip tilbage til Roskilde Festival, som han senest gæstede i 2015 som forsanger i duoen Ukendt Kunstner.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

 

"Hans Philip har virkelig imponeret alt og alle med sit debutalbum, og det har været helt umuligt at overhøre vores publikums ønsker om, at han også skulle spille et show hos os i år. Så vi er glade for, at vi nu kan føje ham til programmet her i 11. time, og vi er sikre på, at rigtig mange deler vores høje forventninger til at opleve ham debutere som solist på Roskilde Festival."

 

Hans Philip bidrog som den ene halvdel af den prisbelønnede duo Ukendt Kunstner til en afgørende fornyelse af dansk pop og rap, hvor han sang og rappede om både natteliv og fortabelse i storbyen.

Efter tre succesfulde album og roser for den melankolske og reflekterende lyrik takkede Ukendt Kunstner af i 2016. I marts 2019 udkom Hans Philips roste og eventyrlystne solodebutplade Forevigt.

 

Hans Philip spiller fredag den 5. juli kl. 19.00 på Arena, som er Roskilde Festival næststørste scene med plads til cirka 17.000 publikummer.

Roskilde Festival 2019 finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

Navne som The Cure, Cardi B, Chance the Rapper, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens og Travis Scott, Janelle Monáe, MØ og Vampire Weekend er blandt de optrædende kunstnere på årets festival.

 

Partoutbilletter og endagsbilletter til fredag og lørdag er udsolgt. Endagsbilletter til onsdag og torsdag er fortsat tilgængelige.

 

Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

 

Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vedhæftede filer

Hans Philip_PR.jpg
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972