Hej alle
 

Og glædelig tirsdag.


Her får I tilbuddet om at bringe min artikel, (kvit og frit), som jeg har skrevet til DBA Guide. Et site, jeg er redaktør for. Vi bringer selv artiklen på DBA Guide i slutningen af ugen.

 

Artiklen består af en liste med 8 helt specifikke Barbiedukker, der er steget i værdi. Den dyreste kan du i dag sælge for 80.000 kr.

I må bringe hele artiklen eller dele af den, så længe DBA Guide citeres med link. 

Hvis I har spørgsmål, kan I kontakte mig på jschoen@ebay.com

Her er artiklen:​​​​​​

 
 
 
 

LISTE: 8 Barbiedukker, der er steget i værdi

 
 
 
 
 
 
 
 

Hun har lange stænger, en talje mange misunder, og hendes hår skinner af glans. Barbie var altid populær blandt fyrene (læs: Ken), men i dag er flere af dukkerne også eftertragtede for samlere. Her kan du blive klogere på præcis hvilke 8 Barbiedukker, du kan tjene gode penge på at sælge.

 

80.000 kr. Så mange penge kan du få i bytte for en Barbiedukke, hvis du ligger inde med den helt rigtige. I denne artikel er vi klar med en liste over, hvilke 8 Barbiedukker, du kan score guld på at sælge. Listen er lavet af DBA Guide i samarbejde med Barbie-eksperten Anette Rose.

 
 
 
 

1. Denne Barbie kan du høste omkring 4.000-5.000 kr. for

Får du lyst til at gå på stranden, når du kigger på din Barbie? Så er det måske en dyrebar dukke, du har fingrene i. Anette Rose fortæller nemlig, at dukken, som du kan se på billedet nedenfor, iført en orange bikini, med en net"dragt" udover, er gået hen og blevet 4.000-5.000 kr. værd, hvis æsken er med. Hun hedder 'Twist 'n Turn' og er fra 1967 - også kaldet en 'nr. 1160'. Dukken blev solgt med forskellige hårfarver og er i dag stadig attraktiv uanset hårfarven.

 
 

Twist 'n Turn-Barbie. Hun er 4.000-5.000 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 
 
 
 

2. En af de første Barbier med midterskilning

Dukken hedder 'American Girl' og er solgt i 1965. Hun er iført Golden Glory-tøj. I dag kan du forvente at få omkring 2.000-3.000 kr. for dukken - og noget mere, såfremt du også har æsken til hende

 

American Girl - Barbie. Hun er 2.000-3.000 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 

3. Omkring 5.000-7.000 kr. kan du få for denne Barbie, som blev solgt i butikkerne i 2003

Det er ikke kun de gamle Barbiedukker, der i dag er mange penge værd. Også, Collector Edition-Barbien, kan du score en god sjat penge på at videresælge.

 

- Denne dukke er jeg selv lidt lun på. Hun har en fantastisk flot gråblå kjole på. Dengang i 1700-tallet designede de kjolerne så brede, at man måtte gå sidelæns ind ad døren, fortæller Anette Rose til DBA Guide.

 

Barbiedukkens nummer er 53991, og Anette Rose siger, at du nok godt kan forvente at få 5.000-7.000 kr. for et eksemplar.

 

Collectors edition. Hun er 5.000-7.000 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 

4. Denne dukke er den bedst sælgende - og hun er samtidig steget en smule i værdi

En Barbiedukke behøver ikke være sjælden, før den er penge værd. Det er den her Barbie et godt eksempel på:

 

- 'Totally Hair' hedder den bedst sælgende Barbie, og hun udkom i 1991. I dag kan du godt sælge hende og få lidt penge ud af det. Men nok ikke meget mere end højst 500 kr., hvis den er i sin æske. Men det er en pæn stigning i forhold til, hvad man gav for hende dengang, fortæller Anette Rose til DBA Guide.

 

Totally hair- Barbie. Hun er 500 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 

5. Den rene Askepot-historie

Barbien er iført Friday Night Date-tøj. Hun er en "serverings-Barbie", men ligesom med Askepot, der også slidte, slæbte og servede for folk, er denne Barbie nu endt med at blive en eftertragtet én. I dag kan du forvente at få omkring 2.000-4.000 kr. for hende - i uåbnet æske. Barbien er den fjerde i rækken af Barbier, der blev udgivet i 1960.

 

Serverings-Barbien med Friday Night Date-tøj. Hun er 2.000-4.000 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 

6. 'Hun er populær, fordi hun er lækker'.

Barbie 'Peaches n' cream' kom i første omgang på markedet 1985. Hun er iført en stor ferskenfarvet kjole med hvid, glimtende overdel og flot hår.

Barbiedukken kunne meget vel ligge på dit barns værelse, for i 2010 blev hun genudgivet. I dag kan du forvente at få omkring 1.200-1.500 kr. for hende i den oprindelige udgave og i æske.

 

Peaches 'n cream-Barbie. Hun er 1.200-1.500 kr. værd. Kilde: DBA Guide

 

7. Denne Barbie er solgt for 80.000 kr.

I 1959 udkom den første Barbie. Ligesom farven på TV-skærmen dengang, var Barbien klædt i en sort og hvid "badedragt". Hendes hår var sat op i en hestehale, og hun så lidt sur ud. Den første Barbie er blevet set solgt for over 80.000 kr.

 

Den første Barbie. Hun er 80.000 kr. værd.

 

8. Denne Barbiedukke blev solgt i butikkerne i 2002
- I 2002 kom der en gravid og rødhåret 56663 Midge-Barbiedukke på markedet. Hendes gravide mave var aftagelig og lavet som en magnet. Den blev i begyndelsen hevet af markedet, fordi folk blev forarget over, at Barbie/Midge kunne blive gravid. Det på trods af, at man havde lavet hende med en vielsesring på, fortæller Anette Rose til DBA Guide.

 

Om Anette Rose

Anette Rose har samlet på Barbier i 15 år, og det har resulteret i, at hun i dag har over 200 Barbier. Nogle af dem er placeret i glasmontre i stuen, mens andre er blevet forvist til entreen. Anette Rose bestyrer i sin fritid Facebook-gruppen 'Barbiesamleren - for Barbie og Fashion Doll Collectors'.

For mere information kan I kontakte mig (Julie Schoen, redaktør på DBA Guide) på:
Tlf: 2877 7506
Mail: Jschoen@ebay.com