Århus Kommune
 
Nyhedsbrev
juni 7. 2017
 
 
 
 

Følg den grønne omstilling i Aarhus

 
 
 
 

Nyhedsbrevet fra GoGreenWithAarhus udkommer 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder omkring projekter, arrangementer, fundingmuligheder og stort såvel som småt fra den grønne dagsorden i Aarhus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommerhilsen fra GoGreenWithAarhus


I løbet af det første halvår har der været stor fokus på den klimastrategi, som byrådet vedtog i februar 2017. En af de største udfordringer er fremtidens energibalance.

I takt med at vedvarende energikilder indfases i byen, vil en markant større del af energi-forbruget være baseret på el. Det er byen endnu ikke klar til. Derfor er en af de vigtigste aktivteter i Klimaplan 2016-2020, at forberede og sikre byens energibalance i fremtiden.


Læs mere her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verdens største jordklode er placeret i Aarhus

 

Midt i hjertet af Aarhus, på den nye havneplads, er verdens største jordklode landet. Alene via sin størrelse er CLIMATE PLANET med til at skabe en del

opmærksomhed om vores blå planet. Og inde i selve planeten uddybes forståelsen for klimaforandringerne yderligere via filmen, som klimaekspert Jesper Theilgaard har produceret.
Læs mere her

 

Klimaspil til alle uddannelsesinstitutioner

 

Kan vi bruge teknologi, økonomi eller skal borgerne selv investere i grønne tiltag? Klimaspillet er et diskussionsspil, hvor eleverne i grupper skal vælge mellem 16 klimatiltag, for at opnå enten den største CO2 reduktion, jobskabelse eller .

 

 

Læs mere her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FUNDING

 

OrganiCity
Søg puljen senest den 28. september, hvis du arbejder med smartcity-projekter - gerne med klimafokus.

 

Climate KIC Nordic

Aarhus Kommune er medlem af Climate KIC Nordic, som har en række funding-muligheder til grønne start-ups og innovative klima-løsninger.

Grundejernes investeringsfond
GI har de seneste 10 år støttet innovative udviklingsprojekter med over 130 mio. kr. - bl.a. indenfor klimavenlig renovering.

 

 

Har du input til fundinglisten?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

KALENDER


09.06 Konference om bæredygtig business

Få del i erfaringer og inspiration til, hvordan du som virksomhed eller rådgiver kan hjælpe den grønne omstilling på vej.
 

24.06 CLIMATE PLANET åbner for offentligheden

Kom ind og oplev den spændende klimafilm og oplevelsesområdet på den nye havneplads

27.10 Climate KIC Nordic Climathon

Aarhus Kommune og Aarhus Universitet inviterer studerende, iværksættere og andre med interesse i klimaudfordringerne til en 24 timers "grøn hackathon" i Dome of Visions.
 

08.11 European biomass to power
Konferencen samler ledende medarbejdere fra hele værdikæden, som f.eks. elproducenter, tilsynsorganer, leverandører af råmaterialer, forskere m.v.

 

17.11 & 18.11 Almene Boligdage

Arrangementet er den almene boligsektors konference og mødested for landets 650 almene boligorganisationer og deres beslutningstagere.

 

 

Har du input til kalenderen?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 
 
 
 

.

 

Aarhus Kommune  |  Tlf. 89 40 15 00  |  E-mail: gogreen@aarhus.dk

 

 
Tilmeld dig nyhedsbrevet 
 

Følg os på Facebook:

 
Social media icon
 
 
 
 
Go Green With Aarhus