Pressemeddelelse
31. oktober 2022
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Roskilde Festival sætter kurs for næste år med 16 nye navne

 
 
 
 

Med de 16 første navne på plakaten sætter Roskilde Festival nu kursen mod næste års store ungdomskulturelle samlingspunkt.

 
 
 
 

Sigtet er rettet mod en mere mangfoldig fremtid, og fælles for de 16 unge musiknavne i dagens offentliggørelse er, at de alle repræsenterer bevægelse.

 

Om det er som et opgør med eksisterende samfundsnormer eller udforskning af egen identitet, understreger programpakken, at det er gennem kunsten og kulturen, vi træder nye stier i tilværelsen.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Roskilde Festival skal være synonym med nysgerrighed og mangfoldighed. Uanset om det kommer til kunstnerisk aktivisme eller musikalsk eventyrlyst, sætter kunstnerne i dagens offentliggørelse en retning for fremtiden. Det er helt essentielt for os som festival at understrege, at kunsten kan bidrage til at vise denne vej."

 

Første koncerter i Danmark
Dagens programpakke præsenterer blandt andre gospel-eksplosionen Florence Adooni, der optræder for første gang udenfor hjemlandet Ghana, ligesom den alternative koreanske k-popgruppe LEENALCHI giver sin første danske koncert på Roskilde Festival.

 

Blandt de øverste navne på årets plakat finder man den nigerianske superstjerne Burna Boy, som med hits som 'Last Last' og 'On the Low' har bragt afrobeats til fjerne himmelstrøg og helt nye øregange. Det er første gang, Burna Boy gæster festivalen, når han giver nattekoncert på Orange Scene.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Vi vil skabe et sted, hvor der er plads til forskellighed, og vi præsenterer kunstnere, som er progressive. Det er her, du kan opleve musik, der ikke normalt findes på store festivaler, side om side med verdens største popnavne."

 

Queer-pop og borgerrettigheder
2023-udgaven af Roskilde Festival byder på et gensyn med den franske pophelt Christine & The Queens, som introducerer sit nye alias Redcar, når han indtager Orange Scene med et stramt koreograferet show.

 

I samme afdeling - og så alligevel ikke - kan festivaldeltagerne se frem til intelligent queer-pop fra japansk-britiske Rina Sawayama, der allerede på denne sommers festival lagde anmeldere og publikum for sine fødder med pumpende beats og storladne omkvæd.

 

Det bliver med garanti både energisk, kropsligt og dybfølt, når Florida-rapperen Denzel Curry demonstrerer sin overlegne vokalteknik på en klangbund af amerikansk borgerrettighedskamp og opgør med egne indre dæmoner.

 

Kesi på Orange Scene
Dagens offentliggørelse rummer også én af de store publikumsfavoritter herhjemme.

 

Den danske rapper Kesi vender tilbage til Roskilde Festival, 11 år efter han debuterede i eget navn på festivalens Countdown-scene. I 2023 han fyrer op under festivaldeltagerne med en fest på Orange Scene, som kun han formår at skabe den.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Kesi har gennemgået en utrolig udvikling, og i ham har vi nærmest en ung legende herhjemme. Han har så mange hits under bæltet, at man næsten ikke kan remse dem op. Efter et årti med voksende stjernestatus og streamingtal, som de fleste kun kan drømme om, har han taget sit live-show til helt nye højder. Jeg er helt sikker på, at han kan skabe det helt store brag på Orange Scene, som når ud til alle årgange."

 

Billetter er i salg nu

Billetsalget til Roskilde Festival 2023 begynder i dag.

 

En partoutbillet til sommerens festival koster 2400 kr. (plus gebyr), og en endagsbillet koster 1200 kr. (plus gebyr).

 

Find billetter på roskilde-festival.dk

 

I dag føjes følgende 16 navne til Roskilde Festivals plakat:

 

Burna Boy (NG)
Christine and the Queens presents Redcar (FR)
Kesi (DK)
Denzel Curry (US)
Rina Sawayama (JP/UK)

070 Shake (US)
Bru-C (UK)
eee gee (DK)
Florence Adooni (GH)
Hudson Mohawke (UK)
Karpe: Omar Sheriff (NO)
LEENALCHI (KR)
Lorna Shore (US)
Lous and the Yakuza (CD/BE)
PRISMA (DK)
SOUL GLO (US)

 

Find præsentationer og yderligere information på roskilde-festival.dk

 

Roskilde Festival 2023 finder sted fra den 24. juni - 1. juli.

 

Siden 1971 har Roskilde Festival samlet generationer af unge omkring musik, kunst og fællesskab. Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Gennem årene har Roskilde Festival genereret cirka 409 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 24. juni til 1. juli 2023.