Pressemeddelelse 9. februar 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fragment4_001.jpg
 

Fragment 3, designet af OEO Studio og Thomas Lykke for massimo. Eksklusive tæpper håndvævet og håndtuftet i bambusfibre og New Zealandsk uld.

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

 
 
 
 
 
 

 

Kunst til både gulv og væg:

Når tegn og symboler bliver til luksuriøse tæpper

 
 
 
 
 
 

En ny serie håndtuftede tæpper designet af OEO Studio for den danske tæppeproducent massimo samler fragmenter af menneskelig kreativitet fra hele verden til en serie tæpper, du burde hænge op som kunst på væggen. 

 
 
 
 
 
 

- Årets særlige vilkår har helt klart påvirket designet. Forårets verdensomspændende lockdown midt i vores designproces betød ny tid til fordybelse og reflektion. For mit vedkommende gav det tid til at dykke ned i massimos enorme udvalg af mættede, varme farveprøver, og det betød, at de oprindelige design fik helt nye farver – farver, der er mere favnende, varme og karaktérfyldte, siger designer og co-founder Thomas Lykke fra OEO Studio.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den nye serie af luksuriøse tæpper skabt af OEO Studio for massimo har et markant grafisk design, der er stærkt inspireret af alverdens tegn og menneskets righoldige billedverden gennem årtusinder. 

 

Designer Thomas Lykke har hentet inspiration over hele verden – fra Sydamerika og Afrika til Australien og Østen. Resultatet er en fusion af så forskellige indtryk som Perus berømte Nazca-figurer, kinesiske signet-segl og afrikanske mønstre.

 

– Det har været vores mål at skabe mønstre til tæppeserien, der ikke forestiller noget konkret, men alligevel straks ses som menneskelige og virker genkendelige for os, siger Thomas Lykke. 

 

Ifølge designeren er det også et typisk kig ned i hans 'værktøjskasse', der tit består af et helt livs indtryk fra mange kulturer og epoker. Indtryk, der kan udmøntes i et konkret design. Hvad enten det er et mønster til et tæppe, en sofa eller en komplet indretning. Det handler om at sammenføje en masse fragmenter af inspiration til noget nyt – deraf den nye tæppeseries navn: Fragment 1-5.

 

Håndholdt proces giver en særlig struktur

Fragment 1-5 får desuden liv gennem et særligt varmt farvesprog, der som nævnt kun er blevet forstærket af forårets lockdown. Thomas Lykke kalder det 'modern-era design humanism' – varme farver, der er menneskelige og favnende. En farveskala, som massimo allerede har arbejdet med længe.

 

De foreløbigt fem varianter er omhyggeligt håndtuftet af dygtige vævere i garner mikset af lige dele bambusfibre og New Zealandsk uld. Bambusfibrene giver en smuk, glansfuld overflade, og ulden sikrer en god slidstyrke og robusthed.

 

Alle varianter er konturklippede, så mønstret træder tydeligt frem, og tæppet får en flot struktur. En tidskrævende proces, der imidlertid tilfører tæppet et ekstra 'touch' af luksus.

 

Fragment 1-5 fås på www.massimo.dk

og hos massimos forhandlere fra marts 2021.

 
 
 
 
 
 
Fragment3_003.jpg
 

Fragment 4 designet for massimo af OEO Studio. 50% bambusfibre og 50% New Zealandsk uld i størrelserne: 170x240, 200x300, 250x350 og 300x400

Priser fra DKK 8.795,-

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

Farverigt samarbejde

 

Den danske producent af luksustæpper massimo er vant til at arbejde med et bredt spektrum af farver, der kan løfte ethvert interiør. De gør det desuden i lækre kvaliteter som fx. bambusfibre og New Zealandsk uld. Alle de elementer har været i spil i samarbejdet med OEO Studio.

 

Om samarbejdet siger Chim Scavenius Sonne-Schmidt, partner i massimo:

 

– Det har været en fornøjelse at samarbejde med OEO om at udvikle Fragment 1-5. Både Thomas og vi har en holdning til, at tæpper gerne må have karakter og være en integreret del af rummet. De skal gerne larme lidt, men kunsten er at få det til at ske uden at overdøve resten af interiøret. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fragment 1

Håndtuftet tæppe i New Zealandsk uld og bambusfibre. Designet for massimo af OEO Studio.

Fragmenter af tegn og symboler fra hele verden i okker på en bund af varm grå. 

 

Fås i størrelserne:

170x240, 200x300, 250x350 og 300x400

Priser fra DKK 8.795,-

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

Fragment1_003.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fragment002_003.jpg

Fragment 2

Håndtuftet tæppe i New Zealandsk uld og bambusfibre. Designet for massimo af OEO Studio.

Dyb blå på lys gråblå bund.

 

Fås i størrelserne:

170x240, 200x300, 250x350 og 300x400

Priser fra DKK 8.795,-

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fragment 3

Håndtuftet tæppe i New Zealandsk uld og bambusfibre. Designet for massimo af OEO Studio.

Dyb blå på lys gråblå bund med bort i varm okkerfarve.

 

Fås i størrelserne:

170x240, 200x300, 250x350 og 300x400

Priser fra DKK 8.795,-

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

Fragment02_WithBorder_003.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fragment004_003.jpg

Fragment 5

Håndtuftet tæppe i New Zealandsk uld og bambusfibre. Designet for massimo af OEO Studio.

Diskret mønster i dyb søgrøn på mørkeblå baggrund. 

 

Fås i størrelserne: 170x240, 200x300, 250x350 og 300x400

Priser fra DKK 8.795,-

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HIGHRES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
e1118da0d46a0ee63c1e19a497cf1fa28b1d98e8-3497x4597.jpg
 

Thomas Lykke og Anne-Marie Buemann, grundlæggere af OEO Studio.

Om OEO Studio

Thomas Lykke og Anne-Marie Buemann, grundlæggere af OEO Studio, har med deres fælles designstudio etableret en distinkt æstetik, der på meningsfuld vis bygger bro mellem den enkelte detalje og det fulde interiør i bolig- og hotelprojekter, møbelfremstilling og meget mere.

 

Hvert projekt defineres af den 'sjæl' og varme, der bor i de anvendte, naturlige materialer og naturligvis den kunde, de arbejder sammen med. Netop som det er tilfældet med massimo og tæppeserien Fragment.

De anvender ofte farver og materialer på nye og uventede måder – hver gang inspireret af deres potentielle evne til at understøtte menneskeligt samvær. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Udlån og billedmateriale

 

Billederne i denne pressemeddelelse kan hentes i høj opløsning simpelhen ved at klikke på dem. 

 

Hos FRIDAY hjælper vi hjertens gerne med udlån og yderligere billedmateriale, og du er altid velkommen til at skrive til karsten@fday.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

massimo skaber fantastiske interiører – et tæppe ad gangen

Vi tror på, at alle rum kan løftes til nye højder med inspirerende farver og dragende teksturer.

Hos massimo gør vi det et tæppe ad gangen og med skarpt fokus på design, kvalitet, bæredygtighed

- og dig.

Fordi alle gode resultater starter med dialog, kvalitet og indlevelse.

I mere end 20 år har massimo leveret håndlavede tæpper til både private hjem, offentlige rum og kontraktmarkedet.

Vi går til hver ny opgave med den samme iver og nysgerrighed, uanset om den bedste løsning er et af vores signatur-tæpper, som vi altid har på lager, eller vi specialdesigner et nyt, unikt tæppe til opgaven.

Vi hverken kan eller vil benægte vores skandinaviske arv. Vi har en passion for de blide, naturlige farver og langtidsholdbart, funktionelt design, men vi er heller ikke bange for at udfordre med et iøjnefaldende og mere farverigt alternativ.

For som man siger: Et tæppe er et rums sjæl - og nogle sjæle er bare mere fyrige.