Pressemeddelelse
21. december 2020
 
 
 
 

Roskilde Festival rejser kæmpe kunstinstallation i decembermørket

 
 
 
 

Fra 21. december vil det 8 meter høje og 15 meter lange kunstværk 'Work No. 2630 UNDERSTANDING' lyse vintermørket op i det indre København. Kunstværket er stillet op af Roskilde Festival og kalder på håb og forståelse i en tid, der er svær for mange.

 
 
 
 

København har fået et nyt, midlertidigt vartegn.

 

8 meter højt og 15 meter langt roterer kunstværket og danner med sine 13 røde neonbogstaver et budskab, der ikke er til at tage fejl af: Understanding.

 

Værket skulle i første omgang være præsenteret på den aflyste Roskilde Festival nummer 50 i sommer. Nu lyser det op i decembers mørke i København som en kunstnerisk gestus til det samfundssind, vi alle udviser i denne tid.

 

Værket af skabt af den verdenskendte og prisbelønnede britiske kunstner Martin Creed og har tidligere tronet i Brooklyn, New York, med Manhattans velkendte skyline som bagtæppe.

 

Chefkurator for Roskilde Festival, Signe Brink Wehl, udtaler:

 

"Vi skal fortsat begrænse vores omgangskreds, men et værk som 'Understanding' giver rum til, at vi kan gå en tur med vores nærmeste og samles om et budskab, vi forhåbentlig alle kan være fælles om."

 

En lysende appel
Fra den 21. december kan det enorme kunstværk opleves ved Ofelia Plads i indre by med Skuespilhuset til den ene side og Operaen til den anden. Fra Inderhavnsbroen og utallige steder langs Københavns Havn vil københavnerne blive mødt af værkets lysende appel om at udvise forståelse for hinanden.

 

Installationen er en tolkning af den ikoniske sætning peace, love and understanding, og værket fremhæver det sidste af ordene, da det ifølge kunstneren rummer alle tre budskaber i ét.

 

Chefkurator for Roskilde Festival, Signe Brink Wehl, udtaler:

 

"Kunst spiller altid en afgørende rolle på Roskilde Festival, og på hver sin vis fungerer installationerne på festivalen både som pejlemærker og refleksionsrum. 'Understanding' af Martin Creed er kun blevet mere relevant for den tid, vi befinder os i, og vi er glade for at kunne give københavnerne et lysende kunstværk i den på mange måder mørke tid, vi befinder os i."

 

'Work No. 2630 UNDERSTANDING' er rejst af Roskilde Festival i samarbejde med Creator Projects, Ny Carlsbergfondet, Augustinus Fonden, Det Kongelige Teater og Jeudan med yderligere støtte fra Hauser & Wirth og Gavin Brown's Enterprise.

 

Fakta: Martin Creed
Martin Creed (f. 1968) er en britisk kunstner, der bor og arbejder i London. Han fik sin eksamen fra den anerkendte Slade School of Art ved University College London i 1990 og vandt i 2001 den prestigiøse Turner Prize med 'Work No. 227: The lights going on and off'. Hans værker omfatter både film, installationer, malerier, teater og live-action-skulpturer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972