Pressemeddelelse
10. juni 2020
 
 
 
 

Roskilde Festival 2020 genopstår – du skal bare bygge den selv

 
 
 
 

Sommerens store begivenheder er aflyst, men det betyder ikke, at du ikke skal dyrke festivalfællesskabet gennem musikken, kunsten og maden med dine venner. På det, der skulle have været festivalens sidste dag, hjælper Roskilde Festival deltagerne til at skabe deres egen festival derhjemme. Som altid kan du samtidig være med til at støtte børn og unges muligheder.

 
 
 
 

Som 49 gange før havde tusindvis af mennesker set frem til at storme ind på pladsen, til at samles foran Orange Scene, til at skabe festen i de mange camps eller bidrage som frivillig. Til sammen at tage del i de utallige ting, der er med til at gøre Roskilde Festival til en oplevelse uden sammenligning.

 

Det kan som bekendt ikke lade sig gøre i år, men det betyder ikke, at der ikke kan være en festival - eller noget, der ligner. Deltagerne skal bare bygge den selv derhjemme.

 

Lørdag den 4. juli - det der skulle have været den kulminerende lukkedag på årets festival - åbner 'Roskilde Festival - do it yourself'. Her kan deltagerne slå telt op i stuen, spille ølbowling i baghaven, lave den perfekte spilleliste, lade sig inspirere, tage stilling og drage af kunsten - og dele det hele med alle de andre deltagere online. Ligesom vi alle hvert år deler oplevelserne på festivalen.

 

I ugerne op til begivenheden kan deltagerne hente inspiration i Roskilde Festivals mange guides til musik, mad, kunst og aktivisme, så alle de selvgjorte festivaler får et fælles skær af orange.

 

Køb billet til din egen festival
Når man køber billet til Roskilde Festival og deltager på pladsen, støtter man hvert år børn og unges muligheder og fællesskaber. Festivalen er dybest set en indsamlingsbegivenhed, hvor hele overskuddet doneres væk.

 

På samme måde er det muligt at købe støttebilletter og merchandise til 'Roskilde Festival - do it yourself', ligesom man kan erhverve sig et festivalarmbånd til det særlige event.

 

Overskuddet fra salget går ubeskåret til initiativer, der giver unge stemme og styrker unges fællesskaber.

 

DR sender direkte på dagen
Når man ikke kan mødes foran Orange Scene, kan man i stedet samles foran skærmen, når DR2 kl. 21:00 samme aften sender en direkte udsendelse med udgangspunkt i årets Roskilde Festival.

 

Programmet rekonstruerer en række klassiske festivaloplevelser, og seerne kan møde nogle af alle de deltagere, der hvert år er med til at gøre festivalen særlig - ligesom en række danske musikere optræder.

 

Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, udtaler:

 

"Vi kan desværre ikke mødes på festivalpladsen i år. Men festivalfællesskabet lever jo heldigvis på mange andre måder. I de seneste måneder har vi oplevet en kolossal opbakning, og flere fortæller, at de planlægger at fejre festivalen. Det er helt grundlæggende for os, at vi kan være platform for fællesskaber. Så vi håber, at rigtig mange vil mødes om musik, mad, kunst og Roskilde-fællesskab og samtidig støtte unges stemmer og muligheder."

 

Læs mere og få løbende opdateringer om 'Roskilde Festival - do it yourself' på roskil.de/diy

 

Køb støttebilletter til arrangementet her.

  • Alm. billetter 50 DKK
  • Festivalarmbånd 200 DKK

Læs mere om, hvem der fik del i overskuddet fra Roskilde Festival 2019 her.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes hvert år af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 410 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972