Pressemeddelelse
26. januar 2021
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Roskilde Festival starter kampagne for morgendagens stjerner

 
 
 
 

Coronavirus tog scenen fra en hel generation af musikere, der stod på tærsklen til gennembruddet. I kampagnen 'Sounds Like Roskilde' giver Roskilde Festival scenen tilbage til kunstnerne gennem blandt andet en koncert-app og en vinyludgivelse. "Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe med at give kunstnerne den opmærksomhed, de fortjener."

 
 
 
 

På et afgørende tidspunkt i en lang række lovende musikeres karriere trådte coronavirus ind på scenen. Sommerens festivaler blev aflyst, og landets spillesteder står igen tomme.

 

En hel generation af nye bands og solister mistede muligheden for at præsentere deres musik for publikum - og publikum gik glip af mødet med det, der meget vel kan blive de næste store stjerner. Hvis altså bare de får chancen.

 

Med kampagnen 'Sounds Like Roskilde' retter Roskilde Festival fokus mod de kunstnere, der skulle have optrådt på vækstlagsscenerne Countdown og Rising under festivalen i 2020.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"2020 er året, alle vil huske for corona, men i virussens slipstrøm er især de kunstneriske vækstlag i risikozonen for at blive glemt. Det kan skade den musikalske fødekæde i mange år fremover, og derfor har vi søsat kampagnen 'Sounds Like Roskilde' for igen at bringe kunstnerne ud til publikum."

 

AR-koncerter til selvisolationen
En ny koncert-app tilbyder helt nye liveoptrædener med otte navne fra vækstlagsprogrammet. Gennem augmented reality-teknologi kan alt blive til en scene, og med en smartphone kan man opleve koncerter i lige de omgivelser, man ønsker det.

 

Midt i den restriktionsramte virkelighed kan brugerne opleve nyindspillede live-performances med navne som Rune Bagge, Greta, Tuhaf og Ydegirl - på stuegulvet eller på køkkenbordet, i baggården eller på en scene, de selv har bygget i bogreolen.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Alle kunstnere er valgt, fordi de viste stort potentiale forud for sommeren 2020. Det potentiale blev som bekendt ikke forløst. Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe os med til at give de nye kunstnere scenen tilbage ved at lytte til musikken, downloade app'en og dele deres koncertoplevelser med vennerne."

 

"Trods afstandskrav kan vi alligevel være fælles om musikalske oplevelser, og det tror jeg, at alle har brug for lige nu. Sammen kan vi give kunstnerne den opmærksomhed, de fortjener."

 

Vinylbokssæt i begrænset oplag
Tidligere på måneden udkom vinylbokssættet 'Sounds Like Roskilde' i 1000 eksemplarer, hvor man kan lytte til musik af 38 upcoming kunstnere fordelt over fire orangefarvede vinylplader.

 

Albummet gik nummer et på vinysalgshitlisten på bare en uge, og der er kun ganske få eksemplarer tilbage. Hele overskuddet fra salget går direkte til kunstnerne.

 

Skal sikre kunstnerisk bæredygtighed
Roskilde Festival har i årevis fokuseret på kunstnerisk bæredygtighed. Festivalen har som erklæret mål at styrke kunstens position i samfundet og støtter aktivt de kunstneriske vækstlag ved at stille festivalen til rådighed for nye kunstneriske møder, formater og eksperimenter.

 

Hvert år debuterer cirka 40 bands og solister på Roskilde Festivals vækstlagsscener Rising og Countdown, som er i gang i festivalens indledende dage.

 

Navne som Baby in Vain, Benal, Jada, The Minds of 99, MØ, Nephew, Phlake og Silvana Imam har alle optrådt på Roskilde Festivals mindre scener, inden de fik deres store gennembrud.

Kampagnen 'Sounds Like Roskilde' er blevet til med støtte fra Tuborg og Tuborgfondet.

 

Appen 'Sounds Like Roskilde' er udviklet i samarbejde med bureauet Tokerød Plus og kan anvendes på iOS og Android.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972