Pressemeddelelse
2. december 2022
 
 
 
 

Lokaltog annullerer udbud om leverance af 14 batteridrevne tog til de sjællandske lokalbaner

 
 
 
 

For godt to uger siden blev den spanske togproducent, CAF, udpeget som vinder af Lokaltogs udbud af nye klimavenlige batteritog til de sjællandske lokalbaner. En af de forbigåede tilbudsgivere har efterfølgende, under standstill-perioden, indgivet en klage over udbuddet til Klagenævnet for Udbud.

 
 
 
 
Lokaltog Tølløsebanen.jpg

Copyright: Movia Foto: Movia

 
 
 
 

Lokaltogs bestyrelse har, på baggrund af en juridisk vurdering fra selskabets advokat, besluttet at annullere udbuddet. Baggrunden for annulleringen af udbuddet er, at Lokaltog har konstateret en række fejl og uklarheder i udbudsmaterialet. Fejlene er undervejs forsøgt tilpasset, men Lokaltog må nu erkende, at fejlene må anses for at være så væsentlige, at de ikke kan tilpasses på anden måde end ved en annullering.

 

Lokaltogs administrerende direktør Lars Wrist-Elkjær udtaler i den forbindelse: 

 

"Vi må desværre erkende, at vi i Lokaltog har lavet nogle formelle fejl i udbuddet, vi som udbyder ikke må lave. Det er vi meget ærgerlige over, og det vil vi gerne beklage - ikke mindst over for de tre bydere CAF, Siemens Mobility og Stadler - men også overfor Regionsrådet i Region Sjælland."
 

Han tilføjer, at Lokaltog nu har igangsat et arbejde, der skal kvalitetssikre virksomhedens procedurer for udbud, så risikoen for en tilsvarende situation minimeres fremadrettet.
 
Lokaltog har orienteret Movia og Region Sjælland om, at udbuddet er annulleret, og nu afventes et fornyet mandat fra Region Sjælland.

 
 
 
 

Tre store togproducenter bød på ordren

 

I det nu annullerede udbud havde tre store europæiske togproducenter afgivet tilbud på ordren, og det var - foruden vinderen CAF fra Spanien - schweiziske Stadler og tyske Siemens Mobility. 

 

"Jeg synes, det er nogle gode tilbud, vi har set fra tre store europæiske producenter, og vi var i Lokaltog tilfredse med, at alle tre bød på opgaven", siger Lars Wrist-Elkjær, som ikke ønsker at udtale sig om, hvorvidt der skal laves et nyt udbud på de 14 batteritog og i givet fald hvornår. 

 

"Nu har vi en ny situation, og så skal vi selvfølgelig i Lokaltog følge de beslutninger, der træffes i Region Sjælland om, hvad der skal ske", slutter Lars Wrist-Elkjær.

 
 
 
 
Kontaktinformation

Lokaltog A/S, tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk

 
 
 
 
 
 

Lokaltog driver jernbanestrækninger over hele Sjælland samt Lolland og Falster. Vi sørger for, at vores kunder kommer trygt, sikkert og komfortabelt på job, på indkøb, i skole og ud i ferielandet. Det er vores mål at kombinere præcision og professionalisme i driften med en god service. Lokaltog er et dansk jernbaneselskab, der driver ti privatbaner. Vi transporterer hvert år mere end 9,4 millioner passagerer sikkert frem til deres destination. 

 
 
 
 

Lokaltog A/S
Jættevej 50 - 4100 Ringsted - post@lokaltog.dk - Tlf: 70 20 00 54

 
Vis i browser
 
Afmeld udsendelser