Pressemeddelelse
22. april 2017
 
 
IMAGE
 
 

Millionoverskud til Roskilde Festival

 
 
 
 

Roskilde Festival har opgjort det økonomisk resultat af sidste års festival. Nu kan et overskud på 17,4 millioner kroner udloddes til velgørende og kulturelle formål for især børn og unge.

 
 
 
 

Roskilde Festival kunne i 2016 melde udsolgt i samtlige billetkategorier, hvilket betød, at 100.000 deltagere købte billet til en ugelang fejring af fællesskab, frihed og musikalske oplevelser med navne som PJ Harvey, Neil Young, Tame Impala, Red Hot Chili Peppers, The Orchestra of Syrian Musicians og LCD Soundsystem.

 

Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse har i dag fremlagt det endelige regnskab for medlemmerne på foreningens årlige generalforsamling.

 

Det økonomiske resultat efter Roskilde Festival 2016 er et overskud på 17,4 millioner kroner.

 

Foreningen Roskilde Festival har som formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge samt at støtte humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde. Derfor er foreningen i fuld gang med at udlodde alle millionerne, og hele beløbet skal være udloddet inden afholdelsen af dette års festival.

 

En række af årets donationer skal ses i sammenhæng med Roskilde Festivals treårige holdningstema om lighed, og derfor er organisationer som Amnesty International, Askovfonden, Everyday Sexism Project, Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Sex & Samfund og Trampolinhuset blandt modtagerne af det økonomiske overskud, der blev skabt på sidste års festival.
 

Steen Jørgensen, formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse, siger om årets resultat:

 

"Vi kunne melde totalt udsolgt, og endnu engang manifesterede Roskilde Festival sig som en begivenhed, hvor holdning, kunst og musik går hånd i hånd midt i et fantastisk fællesskab blandt de 130.000 deltagere. Så vi er rigtigt godt tilfredse med overskuddet, og vi glæder os til at udlodde hele overskuddet og på den måde bruge festivalen til at skubbe på positive forandringer i vores omverden".
 

Foreningen Roskilde Festivals fulde årsrapport for 2016 og en oversigt over donationsmodtagerne kan læses på festivalens hjemmeside.

Roskilde Festival har desuden netop udgivet et årsskrift, der fortæller om foreningslivet og engagementerne i miljøet omkring festivalen gennem det seneste år.

Årsskriftet kan læses online her.

 

Millionfortjeneste til handel og service
Sidste års Roskilde Festival resulterede desuden i en fortjeneste på 20,4 millioner kroner til de mere end 200 foreninger, virksomheder og organisationer, der udførte handel og service på festivalpladsen, hvilket er det tredjehøjeste resultat i festivalens historie.

 

Roskilde Festival 2017 finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli 2017.

 

Årets plakat favner navner som Foo Fighters, The Weeknd, Arcade Fire, Solange, Lorde, The XX, Trentemøller, A Tribe Called Quest, G-Eazy, Moderat/Modeselektor, Blink-182, Father John Misty og Justice.

Se programmet her: roskilde-festival.dk/music/2017

 

Partoutbilletter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).

 

Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner (eksklusiv gebyr). Billetter til fredag 30. juni er udsolgt.

 

Billetter kan købes på roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål, og siden begyndelsen i 1970'erne har Roskilde Festival genereret over 320 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Pressetelefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/more/press

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 24. juni til 1. juli 2017.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972