Sedna: Det bæredygtige valg

April 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et miljøvenligt tiltag:
Gulvtæppet med god samvittighed

 
 
 
 

Garant lancerer en ny, bæredygtig serie af væg til væg-tæpper, der hylder og beskytter havets liv. Tæpperne er produceret af genanvendte fiskenet, indsamlet fra verdens have.

 
 
 
 

Hvert eneste år mistes op mod 640.000 tons fiskenet i havet, hvor de er til stor skade for livet i havene. Sammen med Healthy Seas og Econyl har tæppeproducenten Associated Weavers en mission om at rense havet for efterladte fiskenet, og Sedna-serien er det første skridt. 

 

Den nye serie tæpper er i en exceptionel blød, luksuriøs kvalitet, men vigtigst af alt, er tæpperne lavet med god samvittighed. Sedna-tæpperne er udelukkende fremstillet i Econyl-regenereret nylon spundet af genanvendte fibre fra fiskenet.

Serien er opkaldt efter Sedna, havets moder, hvis krop ifølge grønlandske myter blev til havets dyr. 

 

Gennemført bæredygtigt – fra inderst til yderst

De indsamlede fiskenet bliver sammen med andet restaffald genanvendt og regenereret. Fibrene bliver skilt fra hinanden og spundet til et miljøvenligt garn, der kan blive regenereret igen og igen – uden at miste noget af den oprindelige kvalitet. Som noget helt unikt er tæppernes bagside fremstillet af genanvendte plastikflasker for et gennemført bæredygtigt produkt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

// Yara i farven 03. Vejl. udsalgspris DKK 599 kvm // Varuna i farven 80. Vejl. udsalgspris DKK 399 kvm // Moana i farven 34. Vejl. udsalgspris DKK 349 //

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En opgave mindre i hverdagen

 

Tæppet har den eftertragtede skinnende finish, som man normalt ser ved viskosetæpper. Men sammenlignet med et konventionelt tæppe er Sedna-serien overraskende hårdfør. Det Econyl-regenererede nylon er nemlig et særdeles stærkt materialer – tænk blot på, hvor robust et fiskenet skal være – så tæppet er slidstærkt og beskyttet mod de uønskede 'gå-baner' på længere sigt. 

 

Ud over den miljømæssige bonus overrasker Sedna-serien også på flere parametre. Måden, hvorpå fibrerne er spundet sammen, gør tæppet nemt at rengøre og vedligeholde, hvilket giver en opgave mindre i en travl hverdag. Samtidig hjælper tæppets tykke kvalitet på rummets lydakustik og nedtoner forstyrrende baggrundsstøj. Tæppet er ikke blot det bæredygtige valg, men også et valg, der gør det nemmere at nyde hverdagslivet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

// Yara i farven 35. Vejl. udsalgspris DKK 599 kvm // Varuna i farven 34. Vejl. udsalgspris DKK 399 kvm // Moana i farven 97. Vejl. udsalgspris DKK 349 //

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Højtopløselige fotos fra Garant kan downloades på fdaylife.dk.

Har du yderligere spørgsmål, eller har du brug for produkter eller billeder fra Garant

til styling, foto eller anden form for samarbejde, kontakter du blot

Anja Hellberg på tlf. 2858 8076 eller anja@fday.dk