Pressemeddelelse
9. oktober 2020
 
 
 
 

Roskilde Festival offentliggør overskud og ser mod 2021

 
 
 
 

Torsdag aften kunne bestyrelsen bag Roskilde Festival endelig fremlægge det økonomiske resultat af festivalen i 2019. Generalforsamlingen var først planlagt til april, men måtte grundet COVID-19 udskydes til efteråret. Overskuddet fra festivalen landede på 18,2 millioner kroner. Samtidig skabte de handlende og serviceforeningerne et overskud på 31,5 millioner kroner.

 
 
 
 

I en tid før nogen så meget som tænkte på forsamlingsforbud, fandt 130.000 mennesker sammen i Roskilde til otte dages fejring af fællesskabet gennem udfordrende samtidskunst, aktivisme og gastronomi. Imens samlede musikalske hovednavne som Cardi B, Robyn, Travis Scott og Bob Dylan generationer foran Orange Scene.

 

Torsdag aften mødtes Foreningen Roskilde Festivals medlemmer til digital generalforsamling, hvor bestyrelsen fremlagde årsrapporten efter festivalen i 2019.

 

Overskuddet for festivalen i 2019 er på 18,2 millioner kroner. Foreningen Roskilde Festivals formål er at støtte børn og unges muligheder, og hele overskuddet er derfor doneret til almennyttige og kulturelle initiativer, der på hver deres vis arbejder for at give unge en stemme.

 

Donationer til klima, aktivisme og mangfoldighed
Som en særlig markering af, at festival nummer 50 skulle have fundet sted i 2020, blev langt hovedparten af overskuddet fordelt gennem den største ansøgningsrunde hidtil, Open Call: Unge stemmer.

 

Blandt de organisationer og initiativer, der har modtaget midler fra Roskilde Festival, er mangfoldige fællesskaber som LGBT+ Ungdom (600.000 kr.), klimaforkæmpere som Den Grønne Studenterbevægelse (355.000 kr.) og kunstneriske vækstfabrikker som Rapolitics (500.000 kr.) og The Association for Youth and Culture in Greenland (350.000 kr.).

 

Godt år for handlende og serviceforeninger
Også de flere end 200 foreninger, organisationer og virksomheder, der udfører handels- og serviceopgaver på festivalen, kan melde om overskud.

 

Tilsammen har de opnået et resultat på 31,5 millioner kroner. Det er kun godt en million mindre end rekordoverskuddet på 32,6 millioner kroner under hedebølgen året før.

 

Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, siger:

 

"At vi kan donere så mange penge væk, og at de handlende og foreningerne samtidig får så stort et overskud i 2019, skaber en værdi, der rækker langt ud over festivalen. Vi er stolte af at kunne gøre en forskel i verden på den måde. Den mulighed har vi desværre ikke nu, hvor vi på grund af en aflyst festival ikke kan generere et overskud."

 

Så selvom generalforsamlingen var den formelle afrunding på festivalåret 2019, var den situation, som festivalen og organisationen aktuelt befinder sig i, også på dagsordenen.

 

"Lige nu samler vi alle kræfter om, hvordan vi kan gennemføre Roskilde Festival i 2021. Det handler om, hvordan vi kommer fornuftigt gennem krisen. Men det handler også om, hvordan vi med vores erfaring og faglighed kan bidrage med løsninger til, at vi igen kan mødes forsvarligt om de store begivenheder, der er så afgørende for den sammenhængskraft, som vi netop i denne tid oplever vigtigheden af som samfund."

 

Gennem årene har Roskilde Festival doneret mere end 410 millioner kroner til velgørende formål.

 

Få overblik over festivalens donationer, resultater og engagementer i årsskriftet for 2019.

 

Læs Foreningen Roskilde Festivals seneste regnskaber her.

 

Om Foreningen Roskilde Festival:

 • Foreningen Roskilde Festival arrangerer begivenheden Roskilde Festival med det formål at støtte almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge.
   
 • Roskilde Festival er non-profit, og det fulde overskud går efter endt festival direkte til velgørende formål.
   
 • Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 410 millioner kroner til udlodning.
   
 • Bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival består efter generalforsamlingen af Lars Frelle-Petersen, Marianne Ifversen, Gry Dahl-Jensen, Thomas Windfeldt Arnø, Mie Levi Fenger og Olav Hesseldahl. Bestyrelsen vælges af foreningens medlemmer på generalforsamlingen, og den valgte bestyrelse kan udpege op til to supplerende medlemmer.
   
 • Læs om festivalens engagement og organisering i Årsskriftet.
   
 • Find spørgsmål og svar om udsigten til afholdelse af Roskilde Festival i 2021 her.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972