Pressemeddelelse
18. september 2023
 
 
GRASP_Festival_201121S_-_fotos_af_Kim_Matth_Leland-083.jpg
 
 

Vidensfestivalen GRASP er klar med det fulde program

 
 
 
 

Nu kan du gå på opdagelse i det fulde program til GRASP 2023. Der er lagt op til to inspirerende dage i Musicon i Roskilde, når kunstnere, politikere, forskere, meningsdannere og aktivister går på scenen for at diskutere bæredygtig forandring og kunstens rolle som forandringsskaber i samfundet.

 
 
 
 

Den 28.- 29. september åbnes dørene til årets GRASP; Roskilde Festivals vidensfestival og konference, som udfolder den mest aktuelle og vigtige viden om bæredygtig forandring.

 

Det er et stærkt, alsidigt og inspirerende program, der netop er landet, og som byder på nogle af de skarpeste tænkere fra Danmark og rundt omkring i verden. Oplev blandt andre forfatter til bestselleren 'There Is No Planet B' og ekspert i CO2-aftryk Mike Berners-Lee, feministisk aktivist M.E. O´Brien og forhenværende generalsekretær for Greenpeace International Kumi Naidoo. Fra Danmark lægger GRASP scene til blandt andet Camilla Van Deurs, stadsarkitekt i København, Martin Højland, direktør og medstifter af non profit-organisationen Turning Tables Danmark og sample- og komponistduoen Den Sorte Skole, samt Marie Nipper, direktør for Arken.

 

GRASP 2023 vil skabe forbindelser mellem mennesker
GRASP 2023 er dedikeret til utopiernes forestillingsrum. Et rum som blander forskning, kunst, aktivisme og praksis - med håbet om at skabe nye forbindelser mellem mennesker, der kan forandre verden til det bedre.

 

I år består programmet af tre temaer: Act & Engage, Culture Now og Urban Circularity. Temaerne udfolder sig over to dage med over 50 forskellige oplægsholdere, samtaler, paneldebatter, koncerter, kunstværker og netværksmuligheder.

 

Torsdag den 28. september ser vi på, hvordan fødevaresystemet kan være katalysator for forandring og bæredygtig byudvikling i paneldebatten Food Futures Imagined. Her kan du møde arkitekt og forfatter Carolyn Steel, Københavns Stadsarkitekt Camilla Van Deurs og Divisionschef for Handel og Gastronomi hos Roskilde Festival-gruppen Lene-Maria Toksværd, som udforsker potentialet for fremtidens byer med udgangspunkt i indsigter indsamlet på årets Roskilde Festival.

 

Til paneldebatten Kan kulturlivets fællesskaber styrke unges mentale sundhed? ser vi sammen med Jens Christian Nielsen fra Kulturens Analyseinstitut og forfatter Kim Boeskov nærmere på, hvordan kulturinstitutioner kan bidrage til at løse trivselskrisen blandt unge.

 

Fredag den 29. september er der lagt op til en spændende samtale, når førende eksperter inden for kulturelle byudviklingsprojekter sætter fokus på kunstens rolle som forandringsskaber i byen til paneldebatten Kulturens aftryk på byen.

 

I panelsamtalen Etik og effekt i dokumentarfilm sætter journalist og dokumentarist, Nagieb Khaja, CEO i The WHY Foundation Mette Hoffmann-Meyer og Signe Holme fra PlanBørnefonden den aktivistiske dokumentar under nysgerrig lup og undersøger, hvordan journalister og aktivister navigerer mellem etik og effekt i den gode sags tjeneste.

 

Dette er kun et lille udpluk af det fulde program til GRASP 2023. Læs mere og gå på opdagelse her.

 

Om GRASP 

GRASP er en vidensfestival og konference om kulturens potentiale for bæredygtig forandring, som i år løber af stablen den 28. - 29. september. Programmet indeholder over 50 forskellige keynotes, samtaler, paneldebatter, netværksmuligheder og kunstværker, som er fordelt på tre programspor: Act & Engage, Culture Now og Urban Circularity. 

GRASP så dagens lys i 2021 som en platform for at formidle Roskilde Festivals dokumenterede erfaringer med kunst som drivkraft for radikale sociale forandringer. Bag GRASP står Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

 

En del af programsporet Act & Engage er udviklet i tæt samarbejde og med støtte fra OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje og CISU - Civilsamfund i udvikling. Også Corolab og Det Cirkulære Laboratorium har bidraget til kuratering af årets GRASP. GRASP er desuden støttet af Otto Mønsted og Øernes Kunstfond.

Billetter 

Du kan købe billet til de enkelte dage på GRASP eller partoutbillet til det fulde program. 

Som studerende kan du få adgang til GRASP til en særlig studiepris. 

 

Læs mere og køb billetter her.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

presse@graspfestival.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2024.