Pressemeddelelse
5. april 2019
 
 
 
 

Millioner fra Roskilde Festival doneres til velgørenhed

 
 
 
 

Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af festivalen i 2018. Et overskud på 19,2 millioner kroner kan udloddes til velgørende og almennyttige formål for især børn og unge. De handlende og serviceforeningerne skabte desuden et rekordhøjt overskud på 32,6 millioner kroner.

 
 
 
 

Roskilde Festival 2018 blev en glohed oplevelse præget af sommerens hedebølge, progressiv og udfordrende kunst, gastronomiske oplevelser, stærke fællesskaber blandt deltagerne og naturligvis brandvarme hovednavne som Eminem, Bruno Mars og Gorillaz.

 

Arrangøren Foreningen Roskilde Festival kunne tilmed melde udsolgt i samtlige billetkategorier, og de 80.000 partoutbilletter til den ugelange festivaloplevelse blev udsolgt efter det næsthurtigste billetsalg i festivalens 48-årige historie.

Bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival fremlagde torsdag aften det endelige regnskab for medlemmerne. Det skete på foreningens årlige generalforsamling.

 

Det økonomiske resultat efter Roskilde Festival 2018 er et overskud på 19,2 millioner kroner, som skal udloddes ubeskåret til almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge.


Donationer til klima og fællesskaber
Blandt de organisationer, der for nylig har modtaget midler fra Roskilde Festival, er fællesskabsinitiativer som Mino Danmark (350.000 kr.) og Copenhagen Pride (500.000 kr.), lighedsorienterede organisationer som Transparency International (325.000 kr.) og Mellemfolkeligt Samvirke (435.000 kr.) samt klimaorganisationer som Plastic Change (250.000 kr.) og Danmarks Naturfredningsforening (200.000 kr.).

 

På torsdagens generalforsamling modtog Rapolitics 900.000 kroner, der skal sikre en flerårig udvikling af organisationens indsats for at fremme udsatte unges samfundsdeltagelse gennem dialog, storytelling og rap.

 

Gennem årene har festivalen genereret mere end 385 millioner kroner til velgørende formål.


Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, siger:

 

"Roskilde Festival 2018 står ikke kun i erindringen som en fantastisk og succesfuld oplevelse, hvor 130.000 deltagere og frivillige sammen skabte en progressiv og nysgerrig kulturbegivenhed. Det var også en festival, der igen gav vores forening mulighed for at leve op til det almennyttige formål og være til gavn for børn og unge mennesker med vores donationer. Det kan vi alle være meget stolte af."

Rekordindtjening til handlende og serviceforeninger
Den populære og solrige festival skabte desuden ekstraordinært høj aktivitet overalt i festivalbyen og god omsætning i boder og barer.

 

Det betyder, at de end 200 foreninger, virksomheder og organisationer, der driver madboder og barer og engagerer frivillige til serviceopgaver, har opnået et samlet overskud på 32,6 mio. kr. Det er det højeste resultat i festivalens historie.

 

Få overblikket over festivalens donationer, resultater og engagementer i Årsskriftet for 2018.

Læs Foreningen Roskilde Festivals seneste regnskaber her.

 

Roskilde Festival finder sted gennem otte dage fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

 

Kunstnere som The Cure, Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens, Janelle Monáe, Travis Scott og Vampire Weekend gæster festivalen i 2019.
 

Partout-billetter koster 2100 kroner, mens endagsbilletter koster 1050 kroner.

 

Billetter sælges via roskilde-festival.dk.

 

Om Foreningen Roskilde Festival:

 • Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år begivenheden Roskilde Festival med det formål at støtte almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge.
   
 • Roskilde Festival er non-profit, og det fulde overskud går efter endt festival direkte til velgørende formål.
   
 • Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.
   
 • Bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival består efter generalforsamlingen af Hanne Bak Lumholt, Marianne Ifversen, Michael Røscher, Lars Frelle- Petersen, Gry Dahl-Jensen og Thomas Windfeldt Arnø. Bestyrelsen konstituerer sig 8. april. Bestyrelsen vælges af foreningens medlemmer på generalforsamlingen, og den valgte bestyrelse kan udpege op til to supplerende medlemmer.
   
 • Læs om festivalens engagement og organisering i Årsskriftet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse/presserum

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 29. juni til 6. juli 2019.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972