Århus Kommune
 
Nyhedsbrev
11. september 2018
 
 
 
 

Følg den grønne omstilling i Aarhus

 
 
 
 

Nyhedsbrevet fra GoGreenWithAarhus udkommer 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder samt info om projekter, arrangementer og fundingmuligheder relateret til den grønne dagsorden i Aarhus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Data og rådgivning skal reducere energiforbruget

Aarhus Kommunes bygninger skal bruge mindre energi. Derfor har kommunen fokus på energiledelse, hvor et tværmagistratsligt ekspertteam ved hjælp af energidata, opfølgning og rådgivning skal finde de potentialer og løsninger, der kan sænke energiforbruget i kommunens bygninger.

 

Læs mere her.

Energioptimering sparer Musikhuset Aarhus for 10 mio. kroner

Siden 2008 har Musikhuset Aarhus haft fokus på at optimere deres energiforbrug. Det har indtil nu givet en reduktion i energiforbruget på cirka 35 procent og besparelse på 10 mio. kroner. Penge som kan bruges på husets kerneopgave - kulturoplevelser til aarhusianerne.

 

Læs mere her.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommunerne skal efterspørge grønne løsninger i byggeriet

Kommunerne skal blive bedre til at efterspørge grønne løsninger, når de bygger. Deres størrelse betyder, at de i høj grad kan påvirke markedet. Men det kræver styrket samarbejde kommunerne i mellem, lyder det fra Dansk Byggeri. 

 

Læs mere her.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klimastafetten

 
 
 
 
 
 
 
 

Klimastafetten er denne gang landet hos Elisabeth Baggesen fra Ecopark.

 

Hvad ser I som den største udfordring for den grønne omstilling i Aarhus?

Når det kommer til grøn omstilling er det vigtigt at have alle med - private forbrugere såvel som erhverv. Vi ser en stor udfordring i, at det ofte er besværligt at vælge de grønne løsninger frem for dem vi plejer - især for erhverv.

 

En af vores virksomheder, som leverer solcelleløsninger, ser store udfordringer i lovgivningen og hermed den praktiske arbejdsgang ved godkendelse af installationer: "Jeg vil gerne opfordre de lokale politikere til at påvirke regeringen i en retning, hvor det gøres nemmere for organisationer og erhverv at installere vedvarende energikilder", udtaler Paul R. Arndt, direktør i DanSolar. 

 

Vi har selv erfaret de praktiske udfordringer ved installation og godkendelse, men for os giver det alligevel god mening, at støtte op om den grønne omstilling ved at integrere solceller i forbindelse med om- og tilbygninger. På den måde får vores mange virksomheder også glæde af de ca. 70.000 kWh grøn strøm Ecoparks solceller producerer på årsbasis.
 

 

Læs mere hos:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funding

 
 
 

Agro Business Park Innovationskonkurrence 2018

Vind 50.000 kr. hvis du har en god forretningsidé inden for jordbrug, fødevarer, biomasse eller miljøteknologi.

 

The Zayed Sustainability Prize
International prisuddeling indenfor kategorierne Health, Food, Energy, Water og Global High Schools.

 

Realdania støtteordning til bæredygtige produkter

Med "Innovation til marked" har Realdania afsat 20 mio. kr. til at hjælpe bæredygtige produkter på markedet. 

 

Miljø- og Fødevareministeriet: MUDP 2018

Har en god idé inden for miljøteknologi kan du få tilskud til både små og store projekter, der fremmer innovative og nytænkende ideer og projekter, der kan bidrage til en grønnere verden og danske arbejdspladser.

 

Circularity City - Cirkulær Økonomi på dagsordenen

Kommuner og virksomheder i Region Midtjylland har mulighed for at søge økonomisk støtte til udvikling af løsninger og projekter.

 

Underværker - en Realdania kampagne

Realdania støtter bl.a. bæredygtige projekter, som er udviklet og drevet af ildsjæle.

 

NRGi´s Værdipulje
NRGi's Værdipulje støtter lokale, bæredygtige projekter.  

 

InnoBooster

Få tilskud fra Innovationsfonden til at udvikle et nyt produkt eller service, der ikke er på markedet i dag, eller markant forbedre en proces i virksomheden på en innovativ måde, så konkurrenceevnen forbedres.
 

Climate KIC Nordic

Aarhus Kommune er medlem af Climate KIC Nordic, som har en række funding-muligheder til grønne start-ups og innovative klimaløsninger.

Grundejernes investeringsfond
GI har de seneste 10 år støttet innovative udviklingsprojekter med over 130 mio. kr. - bl.a. indenfor klimavenlig renovering.

 

ELFORSK
Dansk Energis forsknings- og udviklingsprogram støtter effektiv anvendelse af el og energi i slutforbruget gennem grønne løsninger til gavn for virksomheder og private forbrugere.
 

Danmarks Grønne Investeringsfond

DGI er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

 

Har du input til fundinglisten?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 

 

Kalender

 
 
 

05.09 Har Aarhus smart mobility?
Kom og hør om resultaterne fra projektet Smart mobilitet, som blev gennemført af Aarhus Kommune i perioden 2014-2018.

 

13.-14.09 this.nordic i Sydhavnen

Fremtiden set fra et nordisk perspektiv - deltag i konference og festival om kreative teknologier til løsning af globale udfordringer.

 

15.09 Kør rent roadtur rammer Aarhus
På Storetorv kan du prøvekøre elbiler fra ledende bilmærker, få svar på spørgsmål om elbiler og køre racerløb på en mini-elbilbane.

 

15.09 World CleanUp Day
Visionen er at samle 5 procent af verdens befolkning, fordelt over 150 lande til at deltage i den globale oprydningsdag og du kan være med.

 

25.09 Beijing Design Week 2018

I år er Københavns Kommune udvalgt som den officielle "gæsteby" og inviterer hele Danmarks erhvervsliv, kommuner og interesseorganisationer med - bl.a. med fokus på bæredygtige løsninger.

 

26.10 Climathon 2018 i Aarhus
Kan klimaudfordringerne løses på en 24-timers challenge? Bliv en del af den verdensomspændende begivenhed.   

 

28.10 Klima & Popcorn: I morgen
Tag med til debatoplæg på DOKK1 og se dokumentarfilm om løsning af klimaudfordringerne.

 

05.11 Climate Challenge 2018
Climate Challenge bringer studerende og forskere tæt på erhvervslivet og de virksomheder, der netop nu står over for store klimaudfordringer.

 

13.12 GoGreenwithAarhus Årskonference
Vi samler de grønne ildsjæle, klimapartnere og interne nøglepersoner i Aarhus Kommune til status og diskussion af klimaindsatsen i Aarhus.

 

Har du input til kalenderen?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 
 
 
 

Aarhus Kommune  |  Tlf. 89 40 15 00  |  E-mail: gogreen@aarhus.dk

 

 
Tilmeld dig mailing-listen her 
 

Følg os på Facebook:

 
Social media icon
 
 
 
 
Go Green With Aarhus