Pressemeddelelse 9. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Næsten to millioner gæster besøgte Nationalmuseets museer og slotte i 2019

 
 
 
 

Publikumsrekord: Nationalmuseet har haft det største antal besøgende siden indførelsen af betalt entre. Næsten 100.000 flere gæster besøgte Nationalmuseet i København, men også på Krigsmuseet, på Frøslevlejrens Museum og på Kommandørgården på Rømø var der flot fremgang.

 
 
 
 

Nationalmuseets 20 museer og besøgssteder i Danmark bød i 2019 velkommen til i alt 1.983.088 besøgende. Det samlede besøgstal er dermed vokset med 8 procent sammenlignet med 2018, hvor det samlede besøgstal var 1.837.700.

 

For Nationalmuseet i København alene er besøgstallet steget fra 365.245 gæster i 2018 til 464.408 gæster i 2019, hvilket svarer til en fremgang på hele 27 procent. Besøgstallene for Nationalmuseet er de bedste siden indførelsen af betalt entre i 2016.

 

Det er især sidste vinters åbning af museets fornyede vikingeudstilling, sommerens udstilling 'På Djengis Khans stepper' samt efterårets fokus på vores store naboland Tyskland, der har trukket mange besøgende til museet i København.

 

"Jeg vil gerne takke vores mange besøgende for at gøre 2019 til et rekord-år på Nationalmuseet. Vi er i gang med en ambitiøs, langsigtet udvikling rettet mod at skabe et helt nyt Nationalmuseum. Men undervejs skal vi fastholde og udvikle vores eksisterende tilbud. Tallene viser, at den strategi er rigtig," siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

 

Ud over Nationalmuseet i København er der fremgang i besøgstallene på blandt andet Kommandørgården på Rømø (stigning på 31 procent), Frøslevlejrens Museum (stigning på 7 procent) og på Krigsmuseet (stigning på 5 procent).

 

"Danskernes appetit på levende kulturformidling er større end nogensinde, og Nationalmuseets medarbejdere rundt omkring i landet har gjort en kæmpe indsats for at give gæsterne uforglemmelige oplevelser. Nu skal vi bruge de gode resultater til at skabe endnu bedre tilbud til vores gæster i årene, der kommer," siger Rane Willerslev.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Jacob Frische, kommunikationschef, Nationalmuseet.
Tlf.: 41 20 60 18. E-mail: jfr@natmus.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon
 
Afmeld udsendelser