Pressemeddelelse
11. maj 2022
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Roskilde Festival offentliggør spilleplan og det største program nogensinde

 
 
 
 

68 nye musiknavne er føjet til programmet for den 50. udgave af Roskilde Festival. Blandt de nye navne er den brasilianske superstjerne Anitta, den energiske rapper Baby Keem og den fremadstormende R&B-sanger H.E.R. Dagens offentliggørelse fuldender desuden vækstlagsprogrammet og præsenterer den helt nye scene Mantra.

 
 
 
 

NB: Spilleplan og plakat er vedhæftet nederst 

 

Der bliver rigeligt at vælge imellem på scenerne, når Roskilde Festival nummer 50 endelig finder sted til sommer.

 

Med dagens offentliggørelse af 68 nye musiknavne bliver årets festivalplakat den mest omfangsrige nogensinde. Det samlede program favner flere end 290 artister inden for musik, kunst og aktivisme.

 

De nye tilføjelser tæller tre Danmarkspremierer på Roskilde Festivals Arena-scene. Heriblandt den nye globale popstjerne Anitta, der igennem et årti er stormet frem på hitlisterne i hjemlandet Brasilien og senest toppede Billboards internationale hitliste. Med albummet Visions of Me i bagagen er hun nu klar til at lægge festivalpladsen for sine fødder.

 

Sommerens program byder desuden på den unge, fremadstormende rapper Baby Keem fra Las Vegas, ligesom R&B-håbet H.E.R. gør sig klar til at indtage Roskilde Festival med både kærlighedsballader og markante protestsange.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, siger:

 

"Vi fortsætter vores skarpe fokus på de nye, spændende stjerner. Det er vigtigt for os, at vores program spænder bredt på flere punkter - også geografisk. Med et navn som Anitta ser vi nu, at de nye stjerner fra eksempelvis Latinamerika også kan begå sig på de største scener i Europa."

 

"Jeg oplevede både Anitta og Baby Keem på Coachella i år, og de var klart nogle af højdespringerne derovre. Baby Keem stod helt alene på scenen og formåede som få at fastholde publikum uden en masse hype og udstyr omkring sig. Jeg er sikker på, at det er en af de koncerter, der kommer til at stå virkelig stærkt til sommer også."

 

I offentliggørelsen finder man desuden den storladne skotske synthpop-trio CHVRCHES, og landsmændene i alt-rock-trioen Biffy Clyro kommer til Roskilde med skurrende guitarriffs.

 

De nyeste strømninger i vækstlaget

Fra scenerne Countdown og Rising kan deltagerne i løbet af festivalens indledende dage opleve en lang række af de allernyeste navne fra de musikalske vækstlag i Danmark og Norden.

 

26 navne slutter sig til vækstlagsprogrammet, som nu tæller 45 af de mest interessante, nye artister.

 

Anders Wahrén siger:

 

"Programmet på scenerne Countdown og Rising er en virkelig vigtig del af Roskilde Festival, for det er her, man finder de navne, der skal fylde de større scener i fremtiden. De mange nedlukninger de seneste to år gjorde det så godt som umuligt for de nye kunstnere at møde publikum, og derfor har vi i år brugt længere tid på at booke programmet, så vi var sikre på at få de seneste strømninger med. Det er lykkedes, synes jeg, og de første dages program har ufatteligt mange nuancer i år."

 

To nye scener
I år kan festivaldeltagerne også se frem til at opleve koncerter på den nye scene Mantra.

Scenen bliver placeret centralt på festivalpladsen, og herfra kan man fra onsdag høre musik under åben himmel i dagens lyse timer.

 

Mantra slutter sig til den nye hybridscene Platform, som er lavet i samarbejde mellem designvirksomheden NLÉ Works og den internationalt anerkendte tyske kunstner Tino Sehgal. Her kan man især opleve nysgerrig, pirkende og grænsesøgende kunst og musik.

 

Dermed lægger festivalpladsen i år græs til 13 scener - heraf 10, hvor man kan høre musik. Så mange har der aldrig været før.

 

Disse 68 musiknavne er i dag blevet føjet til Roskilde Festivals plakat:

 

Anitta (BR)
Baby Keem (US)
Biffy Clyro (UK)
CHVRCHES (UK)
H.E.R. (US)
Jerry Cantrell (US)

 

Amina & Sosa & FVN (DK)
Anna B Savage (UK)
BbyMutha (US)
Canzoniere Grecanico Salentino (IT)
CMAT (IE)
Daniel Romano's Outfit (CA)
Etuk Ubong & The Etuk Philosophy (NG)
Evritiki Zygia (GR)
Good Morning (AU)
Hannah Jadagu (US)
HVAD (DK)
Imarhan (DZ)
JammJam feat. Dirty Loops & Mateus Asato & Rune Rask and Friends (INT)
Klein (UK)
Lakha Khan's Morning Ragas (IN)
Liliane Chlela (LB)
L'Rain (US)
Marina Sena (BR)
Moscow Death Brigade (RU)
N.E.Girl & Peachlyfe & Sugar (DK/UK)
Owenn (US)
Resident DJ: Manami (JP)
Resident DJ: Sicaria Sound (UK)
Resident DJ: Smokey (DK)
Resident DJ: Tash LC (UK)
Rolo Tomassi (UK)
Sangre Nueva (INT)
Shygirl (UK)
Surfbort (US)
They Hate Change (US)
Todrick Hall (US)
UNiiQU3 (US)

 

Countdown & Rising

 

Atusji (DK)
BATHSHEBA (DK)
Blæst (DK)
Daufødt (NO)
eee gee (DK)
Gabestok (DK)
IB101 (DK)
JEURU (US)
Joe & The Shitboys (FO)
Korter í flog (IS)
Lamin (DK)
Linn (DK)
Lucky Lo (DK)
Mina Okabe (DK)
Musti (NO)
PIND (DK)
Resident DJ: Amanda Baun (DK)
Resident DJ: Prom Night (DK)
Resident DJ: Tjiquita (DK)
Roseelu (DK)
Senso (DK)
Smag på dig selv (DK)
Soft As Snow (NO)
Varnrable (NO)
Víík (INT)
Yakuza (DK)

 

Find præsentationer og yderligere information på roskilde-festival.dk

 

Gå på opdagelse i årets spilleplan på roskil.de/schedule 

 

Roskilde Festival er udsolgt
Der er udsolgt i alle billetkategorier til Roskilde Festival nummer 50.

 

Når Roskilde Festival er udsolgt, sælges der ofte billetter fra uofficielle steder. Vi opfordrer til, at man kun køber og sælger billetter gennem vores officielle billetleverandør Ticketmaster.

 

Roskilde Festival 2022 er festival nummer 50. Siden 1971 har festivalen samlet generationer af unge omkring musik, kunst og fællesskab. Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Gennem årene har Roskilde Festival genereret cirka 409 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022.