Århus Kommune
 
Nyhedsbrev
5. december 2017
 
 
 
 

Følg den grønne omstilling i Aarhus

 
 
 
 

Nyhedsbrevet fra GoGreenWithAarhus udkommer 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder samt info om projekter, arrangementer og fundingmuligheder fra den grønne dagsorden i Aarhus.

 
 
 
 
 
 
 
 

Industrien i Aarhus skal være grønnere

Aarhus er hjemsted for en række spændende industrivirksomheder. Ved at samarbejde kan man ned-bringe energiforbruget, udfase olie og udforske cirkulær økonomi, til gevinst for alle parter.

 

Læs mere her

Cirkulær økonomi i fokus

I Klimaplan 2016-2020 for Aarhus Kommune, er cirkulær økonomi et vigtigt fokusområde. Det kan være med til at nedbringe den heftige efterspørgsel på billige råmaterialer i industrien.

 

Læs mere her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bæredygtig tandbørste vandt Aarhus Kommunes Spirepris

Webrush, der producerer bæredygtige tandbørster og sælger dem på abonnement, blev vinder af Aarhus Kommunes Spirepris 2017.

 

Læs mere her

 

 

Boligkontoret Århus er ny klimapartner

Kredsen af partnere, der arbejder sammen om at fremme den grønne omstilling af Aarhus, har fået endnu et medlem. Boligkontoret Århus træder således ind i kredsen af klimapartnere i Aarhus Kommune.

 

Læs mere her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klimastafetten

 

Klimastafetten er denne gang landet hos Kim Nøhr Skibsted, som er Group Vice President for Communications, Public Affairs & Engagement hos Grundfos.

 

Hvad ser I som den største udfordring for den grønne omstilling i Aarhus?

 

Aarhus under vand

Aarhus' fremtid byder ifølge DMIs klimarapport (2015) på markant mere regn, flere stormfloder og højere vandstand. Nærmere bestemt forventes middelvandstanden at stige op til 0,4 meter frem til 2050 og op til 0,8 meter frem til 2100.
 

Flere og kraftigere regnskyl, gør at vi skal tilpasse os. Særligt havneområdet og områder som Vejlby-Risskov og omkring Skejby Sygehus er udsatte, men også omkring Brabrandsøerne, hvor jeg selv er bosat, er i risikozonen.


De traditionelle løsninger vil være udbygning kloaksystemet, udvidelse af vandløb og forhøjning af diger. De nye er f.eks. nye pumpestationer og intelligente slusesystemer, der fordeler overskydende vand automatisk ved oversvømmelser.

 

Læs mere hos: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funding

 
 
 

Circularity City - Cirkulær Økonomi på dagsordenen

Kommuner og virksomheder i Region Midtjylland har mulighed for at søge økonomisk støtte til udvikling af løsninger og projekter.

 

Underværker - en Realdania kampagne

Realdania støtter bl.a. bæredygtige projekter, som er udviklet og drevet af ildsjæle.

 

Smart Energi-puljen 

Smart energi-puljen støtter projekter, der forbedrer udnyttelsen af grøn strøm ved at integrere forskellige forsyningssystemer

 

NRGi´s Værdipulje
NRGi's Værdipulje støtter lokale, bæredygtige projekter.  

 

InnoFounder

Få tilskud fra Innovationsfonden til et et-årigt inkubatorforløb med sparring og finansiering til nyuddannede med en innovativ og skalérbar iværksætteridé.

 

InnoBooster

Få tilskud fra Innovationsfonden til at udvikle et nyt produkt eller service, der ikke er på markedet i dag, eller markant forbedre en proces i virksomheden på en innovativ måde, så konkurrenceevnen forbedres.

 

Den Danske Naturfond
Den Danske Naturfond udbyder en ny pulje på 15 mio. kr. til lokale naturprojekter. Midlerne kan gå til projekter i hele landet og er til rådighed for organisationer, lodsejere og ildsjæle med videre.
 

Energifonden

Hjælper grønne idéer i gang med små eller større beløb.
 

Climate KIC Nordic

Aarhus Kommune er medlem af Climate KIC Nordic, som har en række funding-muligheder til grønne start-ups og innovative klimaløsninger.

Grundejernes investeringsfond
GI har de seneste 10 år støttet innovative udviklingsprojekter med over 130 mio. kr. - bl.a. indenfor klimavenlig renovering.

 

 

Har du input til fundinglisten?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 

 

Kalender

 
 
 

05.12 Aarhus Universitet lancerer iClimate
Aarhus Universitet i Roskilde inviterer til åbning af iClimate - Interdisciplinary Centre for Climate Change

 

06.12 Skole-virksomhedssamarbejde i Aarhus

Hvordan sikrer vi at fremtidens (grønne) borgere bliver inspireret af og knyttet til de lokale virksomheder?

 

07.12 Gå-hjem-møde om FNs verdensmål
Gå-hjem mødet giver deltagerne viden og inspiration vedr. FN's verdensmål og mulighed for at overveje, hvordan virksomheden kan arbejde strategisk med at opfylde dem.

 

09.12 Repair Café Aarhus
Kom på DOKK1 og få fixet dine ting - alt fra cykler, computere og tøj til forskellige elektriske apparater kan du få hjælp til at reparere.

 

11.12 Rethink Sustainable Society netværksmøde

Årets sidste netværksmøde hos bæredygtigheds-gruppen for virksomheder, interesseorganisationer og grønne ildsjæle i Aarhus.

 

31.01 Climate KIC Nordic Ideation Day

Få kvalificeret dine projekter og vind mellem 5.000 - 20.000 Euro til videreudvikling af projektet.

 

12.04 - 13.04 KL Teknik & Miljø 2018 i Aarhus

Der er muligheder for virksomheder og interesseorganisationer for at deltage med en stand.

 

18.04 -19.04 Building Green Aarhus
Building Green byder på inspiration og vidensdeling for alle med interesse for grøn innovation og bæredygtige løsninger inden for byggeriet.

 

25.09 Beijing Design Week 2018

I år er Københavns Kommune udvalgt som den officielle "gæsteby" og inviterer hele Danmarks erhvervsliv, kommuner og interesseorganisationer med - bl.a. med fokus på bæredygtige løsninger.

 

 

Har du input til kalenderen?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 
 
 
 

Aarhus Kommune  |  Tlf. 89 40 15 00  |  E-mail: gogreen@aarhus.dk

 

 
Se tidligere nyhedsbreve eller tilmeld dig mailing-listen her 
 

Følg os på Facebook:

 
Social media icon
 
 
 
 
Go Green With Aarhus