Århus Kommune
 
Nyhedsbrev
26. juni 2018
 
 
 
 

Følg den grønne omstilling i Aarhus

 
 
 
 

Nyhedsbrevet fra GoGreenWithAarhus udkommer 8 gange om året, og giver dig aktuelle nyheder samt info om projekter, arrangementer og fundingmuligheder relateret til den grønne dagsorden i Aarhus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Energieksperter i boot camp

En lang række af energiens aktører mødtes over to dage i Aarhus. Målet var at kickstarte arbejdet med strategisk energiplanlægning af Aarhus' fremtidige energiforsyning, hvor vedvarende energi stiller helt nye krav til byens infrastruktur og energiplanlægning.

 

Læs mere her.

Energiprojekt i Aarhus giver kommercielle muligheder

Som en del af projektet READY i Aarhus har virksomheden Lithium Balance udviklet et batterisystem, der gør det muligt at lagre el baseret på solenergi. Systemet bliver sat i handlen i 2019, og demonstrationen i READY-projektet er en medvirkende faktor.

 

Læs mere her.

 
 
 
 
 
 
 
 

Grøn videndeling på Northside Festival

En række klimapartnere tog med på festival, for at blive klogere på, hvordan bæredygtighed kan udvikles og integreres i driften og som en del af forretningsmodellen. Den grønne omstilling kræver nemlig fælles løsninger og partnerskaber - og steder, hvor man kan teste og udvikle projekter, teknologier og bæredygtige forretningsmodeller. Det har Northside Festival i tæt samarbejde med en række aktører arbejdet benhårdt på i en årrække.
 

Arrangementet bød bl.a. på rundvisning på festivalen med fokus på deres forskellige bæredygtige løsninger samt en fælles workshop, med fokus på nogle af de udfordringer, som der fortsat arbejdes på. Det gælder eksempelvis transportområdet og især energiforsyningen, som er en kæmpe udfordring. På baggrund af dagen arbejder Klimasekretariatet og Worldperfect, som er bæredygtighedsoperatør for Northside, videre med mulighederne for at udvikle og drive et "innovationskoncept" sammen med Northside Festival og de af klimapartnerne, som har interesse i det.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klimastafetten

 
 
 
 
 
 
 
 

Klimastafetten er denne gang landet hos Kristian Buus og Anders Bjørnlund fra Buus Anlægsgartner A/S.

 

Hvad ser I som den største udfordring for den grønne omstilling i Aarhus?

En af de store udfordringer for den grønne omstilling af Aarhus, er transporten. Det er ikke kun persontransport, men også erhvervstransport, der belaster. Derfor forsøger vi at omstille vores egen flåde. Indtil videre har vi fem elbiler ud af 45 biler. Noget af det, der udfordrer os i forhold til at anskaffe flere elbiler, er at ladeinfrastrukturen stadig ikke er tilstrækkelig. Der er simpelthen for få ladestandere.

 

Derudover vil vi gerne bidrage til, at endnu flere får øjnene op for el-biler. Som virksomhed bruger vi ikke vores biler hele tiden. Vi ville faktisk gerne øge belægningen på vores el-biler. Det er oplagt, at private kunne bruge vores elbiler i de perioder, hvor de står stille. Her er vi desværre udfordret af afgiftssystemet på erhvervsbiler, der gør, at det ikke er muligt for private at leje en erhvervsbil. Derudover mangler der løsninger på forsikringsspørgsmålet. Vi tror på at deleøkonomi - eksempelvis på biler - kan være med til at mindske det generelle ressourceforbrug, og dermed bidrage til løsningen af klimaudfordringen.

 

Læs mere hos:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funding

 
 
 

The Zayed Sustainability Prize
International prisuddeling indenfor kategorierne Health, Food, Energy, Water og Global High Schools.

 

Realdania støtteordning til bæredygtige produkter

Med "Innovation til marked" har Realdania afsat 20 mio. kr. til at hjælpe bæredygtige produkter på markedet. 

 

Miljø- og Fødevareministeriet: MUDP 2018

Har en god idé inden for miljøteknologi kan du få tilskud til både små og store projekter, der fremmer innovative og nytænkende ideer og projekter, der kan bidrage til en grønnere verden og danske arbejdspladser.

 

Circularity City - Cirkulær Økonomi på dagsordenen

Kommuner og virksomheder i Region Midtjylland har mulighed for at søge økonomisk støtte til udvikling af løsninger og projekter.

 

Underværker - en Realdania kampagne

Realdania støtter bl.a. bæredygtige projekter, som er udviklet og drevet af ildsjæle.

 

NRGi´s Værdipulje
NRGi's Værdipulje støtter lokale, bæredygtige projekter.  

 

InnoBooster

Få tilskud fra Innovationsfonden til at udvikle et nyt produkt eller service, der ikke er på markedet i dag, eller markant forbedre en proces i virksomheden på en innovativ måde, så konkurrenceevnen forbedres.
 

Climate KIC Nordic

Aarhus Kommune er medlem af Climate KIC Nordic, som har en række funding-muligheder til grønne start-ups og innovative klimaløsninger.

Grundejernes investeringsfond
GI har de seneste 10 år støttet innovative udviklingsprojekter med over 130 mio. kr. - bl.a. indenfor klimavenlig renovering.

 

Danmarks Grønne Investeringsfond

DGI er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

 

Har du input til fundinglisten?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 

 

Kalender

 
 
 

30.07 - 27.08 VIA Summer School - Sustainable Development Goals and Co-creation

International sommer skole om FNs bæredygtighedsmål.

 

13.08 - 17.08 Design for adskillelse
Summer Camp på Aarhus Universitet for bygningsstuderende. 

 

15.08 Klima100 åbningsreception på rådhuset
Realdania har samlet 100 klimaløsninger fra danske kommuner - oplev bidragene fra Aarhus Kommune.

 

18.08 Aarhus Høstfest og grønne fællesskaber
Smag på Aarhus og Økologisk Landsforening inviterer sammen med en håndfuld af byens grønne og bæredygtige frivillige fællesskaber til høstfest.

 

29.08 Climate KIC Nordic Ideation Day 

Tag med til Trondheim, hvor du kan pitche dit klimaprojekt og få funding til at få det realiseret.
 

25.09 Beijing Design Week 2018

I år er Københavns Kommune udvalgt som den officielle "gæsteby" og inviterer hele Danmarks erhvervsliv, kommuner og interesseorganisationer med - bl.a. med fokus på bæredygtige løsninger.

 

26.10 Climathon 2018 i Aarhus
Kan klimaudfordringerne løses på en 24-timers challenge? Bliv en del af den verdensomspændende begivenhed.   

 

13.12 GoGreenwithAarhus Årskonference
Vi samler de grønne ildsjæle, klimapartnere og interne nøglepersoner i Aarhus Kommune til status og diskussion af klimaindsatsen i Aarhus.

 

Har du input til kalenderen?

Så kontakt os på gogreen@aarhus.dk 

 
 
 
 

Aarhus Kommune  |  Tlf. 89 40 15 00  |  E-mail: gogreen@aarhus.dk

 

 
Tilmeld dig mailing-listen her 
 

Følg os på Facebook:

 
Social media icon
 
 
 
 
Go Green With Aarhus