Nyhed: Afghan Kelim

29. juni 2021

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nordic_Shades_Alberte_fv_15_V07.tif

Mættede krydderifarver, solidt håndværk og uld af bedste kvalitet. Hvad enten du lægger det på gulvet eller gør som afghanerne og hænger det på væggen eller bruger det som 'throw', er en håndvævet Afghan Kelim et tæppe for livet.
KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE I HØJ OPLØSNING

 
 
 
 

Slidstærk farveglæde:

Afghan Kelim – en infusion

af farver og varme til hjemmet 

 

Farveglæden er tilbage i boligindretningen, og med en Afghan Kelim får du unikke mønstre sammenvævet med rene naturmaterialer og traditioner, der er gået i arv gennem generationer. 

 
 
 
 

Teknikken har tusindvis af år på bagen, og materialerne er hentet i naturen lige uden for døren, når dygtige vævere i det nordlige Afghanistan skaber slidstærk farveglæde i lange baner.

 

De smukke, traditionelle kelimtæpper er igen blevet et musthave i boligindretningen, hvor de tilfører unikke geometriske mønstre – hvor ikke to er ens – og intense, varme farver. Oprindeligt har tæpperne haft mange forskellige funktioner i afghanske hjem, så hvorfor ikke blive inspireret af afghanerne og sprede farveglæde som tæpper på gulvet eller på væggen?

 

Hvert eneste tæppe er unikt, og derfor finder du ikke to ens Afghan Kelim hos Garant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nordic_Shades_Ella_fv_1_V10-scaled.jpg

Lokalt og naturligt

En Afghan Kelim håndvæves ikke kun efter gamle væveteknikker men tillige udelukkende af lokale råmaterialer. Den særlige Ghazni-uld kommer fra får, der græsser i områder med rigelige mængder af saftigt græs. Det giver en blød uld med masser af naturligt smudsafvisende lanolin. Ulden indfarves nænsomt med naturlige farvekilder som bær, grøntsager, bark, blade og mineraler. Resultatet er varme intense farver, som de kyndige vævere kombinerer til geometriske mønstre. Væveteknikken gør, at tæpperne hverken har for- eller bagside. Eller sagt på en anden måde: En Afghan Kelim har to smukke forsider, der forlænger tæppets levetid.

 

Afghan Kelim

100 procent uld indfarvet med naturlige farvekilder. Håndvævet i det nordlige Afghanistan.

Pris, fx. 128 x 177 cm, DKK 2.315

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1000179366_04_Afghan_Kelim_miljo_mange.jpg
 

Ikke to Afghan Kelim er ens – men de har de naturlige råmaterialer, de varme farver og det gode håndværk tilfælles. Afghan Kelim fås i flere størrelser og farver/mønstre hos Garant.

Find nærmeste forhandler eller køb tæpperne på garant.nu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Har du yderligere spørgsmål, eller har du brug for produkter eller højtopløselige billeder fra Garant til styling, foto eller anden form for samarbejde, bedes du kontakte

Katrine Munkeholm på tlf. 2829 7632 eller katrine@fday.dk