Pressemeddelelse
9. april 2021
 
 
 
 
 
 
 
 

To nye daginstitutioner på vej i Aalborg Kommune

 
 
 
 

I 2023 forventes to daginstitutioner at stå klar hhv. på Skydebanevej og ved Sønderbroskolen.

 
 
 
 

Et team bestående af firmaerne Bjerregaard & Vigel Pedersen A/S, Brix & Kamp A/S, ArkPlan og Krogh Madsen Arkitekter A/S har i dag vundet opgaverne med at opføre to nye dagtilbud i Aalborg Kommune ved hhv. Skydebanevej og ved Sønderbroskolen.

 

"Vi valgte de to forslag, fordi der er tale om smukke byggerier, der passer ind i omgivelserne. For Familie- og Socialudvalget er det vigtigt, at pædagogikken tænkes ind i byggeprocessen og afspejles i de fysiske rammer. Samtidig er det vigtigt for udvalget, at der bliver et tæt samarbejde mellem de nye daginstitutioner og skoler i de to lokalområder, så der bliver skabt en rød tråd gennem børnelivet", fortæller rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.

 
Sider fra pdf (2).jpg

Sådan tænkes Børnehøjen at fremstå på Skydebanevej ved færdiggørelsen

 

 

Børnehøjen bliver navnet på Vestbyens nye daginstitution. Den ny institution er integreret med naturen og landskabet gennem arkitekturen. Bygningen er tilpasset landskabet og bliver en forlængelse heraf, ved selv at rejse sig som en grøn bakke i landskabet. Daginstitutionen bliver normeret til 30 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn.

 

Ny institution ved Sønderbroskolen

Den ny daginstitution i Bornholmsgade bliver en bygning, der fremstår med flere mindre bygningsdele, frem for en stor institution. Målet er at skabe et univers i børnehøjde, der er let overskueligt for børn og forældre.

 
 
 
 
Sider fra bornholm.jpg

Med røde murstensfacader og forskudte bygningsdele bliver den ny institution et karakteristisk indslag i Øgadekvarteret.

 

Den forskudte arkitektur gør, at den bliver et karakteristisk element i lokalområdet, samtidig med at den får en rød murstensfacade, der netop er karakteristisk for det omkringliggende Ø-gadekvarter og den nærliggende skole. Daginstitutionen bliver normeret til 30 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn

 

Bæredygtigt byggeri

Ved begge byggerier er der er tale om et bæredygtigt byggeri efter Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual, og er designet med baggrund i at få DGNB certificeringen Guld.

 

Klar i 2023

Spaden til de to nye byggerier forventes at blive stukket i jorden i november 2021, og de første børn kan rykke ind omkring februar 2023.

 

Vedhæftede filer

NY DAGINSTITUTION PÅ SKYDEBANEVEJ.pdf
NY DAGINSTITUTION BORNHOLMSGADE.pdf
 
 
 
 
Kontaktinformation

Rådmand Mai-Britt Iversen, tlf. 9931 2500, mbi-byraad@aalborg.dk

Børne- og Familiechef Hans. Chr. Mariegaard, tlf. 9931 2700, hcm-fb@aalborg.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aalborg Kommune
 
Social media icon Social media icon Social media icon