Friluftsrådet
 
 
 
 
 
Nyhedsbrev 20. november 2019
 
 
 
 

Vores Natur, nyheder nov. 2019

 
 
 
 
 
 

Kære alle Vores Natur'ere

 

Her kommer en efterårshilsen til jer.

 
 
 
 

Fyrtårnsprojekternes projektbeskrivelser endeligt godkendt - næste skridt

 
 
 
 

Det er glædeligt, at vi endelig kan komme i gang med det rigtig sjove - nemlig konkret planlægning og eksekvering af de fem fyrtårnsprojekter.

 

Det betyder også, at vi skal have styr på de overordnede linjer sammen - nemlig milepæls- og kommunikationsplanen.

 

Simon vil sparre med jer om milepælsplanerne i så høj en grad, som I har brug for det.

Signe mødes med hvert fyrtårn inden udgangen af november, og strukturerer sammen med jer, hvilke konkrete kommunikationsindsatser, der skal ske hvornår i jeres fyrtårn, og hvordan hun kan støtte op om dem.

 

Kalenderoversigt over aktiviteter

Flere af jer har efterspurgt en kalenderoversigt over de aktiviteter, som vi ved hvornår bliver afholdt. Det er dog stadig meget få datoer - kun fyrtårnsaktiviteterne - som vi har, hvorfor vi venter et øjeblik med at udarbejde sådan en. Den kommer hurtigst muligt, når vi har flere datoer på aktiviteter. I kan holde jer opdateret på https://www.friluftsraadet.dk/vores-natur. Og skulle I selv ligge inde med nogle konkrete datoer for aktiviteter i jeres fyrtårn, så send endelig Signe en mail, så den kan blive plottet ind og synliggjort hurtigst muligt. Signes mail er: sib@friluftsraadet.dk

 

 
 
 
 

Vores Naturs visuelle identitet

 
 
 
 
 
 
 

DR har udviklet en visuel identitet til Vores Natur. Ovenfor får i et lille smugkig på, hvordan den tager sig ud.

 

Den visuelle identitet hjælper til, at alle danskere som møder projektet forstår, at vi hører sammen og arbejder under et samlet, stort projekt. Og så pynter det jo godt med flotte billeder og smukke farver!

 

Meningen er, at alle involverede parter skal bruge den, når vi kommunikerer om projektet. Vi er ved at få udarbejdet en 'light-version', så den kan bruges på forskellige måder - mere eller mindre avanceret.

 

 

Hvert fyrtårn har fået en farve:

  • Den orange: Vild mad
  • Den grønne: Vild natur hvor du bor
  • Den mørkeblå: Nat i naturen
  • Den gule: Naturstafetten
  • Den lyseblå: Danmark under vandet
 
 
 
 
 

Det betyder, at I fra hvert fyrtårn primært skal bruge jeres farve, når I udarbejder materiale. I skal nok få en nærmere beskrivelse af, hvordan vi bruger den visuelle identitet samt en design-manual.

 

 

Se trailer for DR's naturprogram og sommerkoncert

 
 
 
 

DR har lavet en trailer for deres programserie Vilde vidunderlige Danmark - altså den store serie, som flere af Vores Naturs aktiviteter læner sig op ad. Det er utrolig flotte klip og vi glæder os til at se mere!

 

Udover at give en forsmag på serien, videreformidler DR også, at de afholder en koncert med den musik som er komponeret til serien den 6. juni. 2020. Under filmen på youtube kan du klikke dig ind på billetsalg, hvis det skulle have interessere - der er næsten udsolgt, så skynd dig. Hvis det allerede skulle være tilfældet, kan man altid opfordre DR til at lave flere koncerter.

 

Som vi skrev i sidste nyhedsbrev, bliver rækkefølgen på programserien:

 

Den 12. april: Skoven

Den 19. april: Hav og kyst

Den 26. april: Det åbne land

Den 3. maj: Søer og vandløb

Den 10. maj: Byen

 
 
 
 

Puljens ansøgningsfrit er nået - 247 søgte om midler

 
 
 
 

Den 15. november var der frist for at søge midler fra puljen under Vores Natur.

 

Alt i alt har vi modtaget 247 ansøgninger, som fordeler sig rundt i 76 kommuner, hvilket vi er rigtig glade for.

 

Nu går sagsbehandlingen i gang og forventes at vare frem til midten af februar 2020. Det bliver rigtig spændende at se, hvilke lokale initiativer og aktiviteter, der bliver en del af Vores Natur.

 

Tak til alle jer der har søgt - det viser, at der er stor opbakning og interesse for at være med. I får selvfølgelig alle et svar, når jeres ansøgning er blevet behandlet.

 

 

Vores Natur på workshop i DR Aalborg

 
 
 
 
 
 

I forbindelse med Vores Natur udgiver DR undervisningsmateriale.

 

Den 14. november drog projektleder fra Vores Natur Simon, sammen med en hel del andre fagfolk fra blandt andet landets naturhistoriske museer, biblioteker, nationalparker, Det Danske Spejderkorps, Jægerforbundet og flere andre mod Aalborg, til en dagsworkshop om udvikling af undervisningsmateriale i regi af Vores Natur.

 
 
 
 

 

 

 

På dagen skulle deltagerne danne sig et overblik over hvilke emner, der er blevet overset inden for naturområdet, når det drejer sig om undervisningsmateriale, og hvad der derfor kunne være interessant at byde ind med.

 

Derudover bød dagen på inspirationsoplæg, hvor de deltagende fik indblik i, hvordan man når ud til målgruppen børn og unge, og hvad der er afgørende for, at lærere finder et undervisningsmateriale brugbart og inspirerende.

 
 
 
 

 

 

 

Det var en smuk dag - både vejr og omgivelser var med gruppen, som fik godt med forskelligartede indtryk og inputs fra fagpersoner, de måske ikke normalt er i dialog med. Og resultatet af dagen blev nogle ideer, som forventes at blive gjort til konkrete projekter i Vores Natur.

 
 
 
 

Du inviteres til nytårskur!

 
 
 
 
 
 
 

Vi inviterer hermed alle jer fyrtårnsorganisationer/foreninger og andre organisationer, der vil være en del af Vores Natur til et fælles eftermiddagsarrangement!

 

Vi vil gerne samle alle jer bag fyrtårnene til en markering af, at fyrtårnene er godkendt og dermed gået videre til næste fase. Nu går en masse konkret planlægningsarbejde i gang, og når I alle har haft mulighed for at komme videre med det, og når vi er kommet vel ind i det nye år, synes vi, det er tid til en nytårskur.

 

Eftermiddagen kommer til at bestå af to delarrangementer; Først holder vi en workshop, hvor vi tænker på tværs af de enkelte fyrtårne, og får mulighed for at skabe nye samarbejdsrelationer. Derefter byder vi på et glas og socialt samvær med dine Vores Natur kollegaer. På dagen skal vi både møde hinanden og blive klogere på, hvordan de andre byder ind i projektet. Mere information om arrangementet følger senere, men sæt allerede kryds i kalenderen og tilmeld dig nu.

 

Det hele finder sted torsdag den 16. januar 2020 i Friluftsrådet fra kl. 15-18. Tilmeld dig senest den 9. januar lige her.  

 

 
 

Vi glæder os som altid til at se jer, og bidrage til at løfte Vores Natur sammen med jer.

 

Hav det godt så længe.

 

Bedste hilsner

Vores Natur sekretariatet Simon og Signe

 
 
 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon Social media icon
 

Friluftsrådet
Scandiagade 13 - 2450 København SV - Tlf.: +45 33 79 00 79

Email: fr@friluftsraadet.dk - Hjemmeside: friluftsraadet.dk