Pressemeddelelse
7. oktober 2019
 
 
 
 

Thom Yorke til Roskilde Festival

 
 
 
 

Den indflydelsesrige Radiohead-frontmand Thom Yorke solodebuterer på Roskilde Festival 2020 og får følgeskab af stjerne-rapperen Pusha-T og The Whitest Boy Alive. I alt offentliggøres 12 nye kunstnere til Roskilde Festival nummer 50.

 
 
 
 

Thom Yorke har ikke kun skabt sig en evigt fremadskuende og eksperimenterede karriere som frontfigur i Radiohead. Hans mangeårige solokarriere har været som en lydrejse med konstante udforskninger af alternativ og ulmende klubmusik, atmosfærisk filmmusik og følelsesladede lydkollager.

Thom Yorke er tilmed produktiv som aldrig før. Den forgangne sommer udgav han sit tredje soloalbum, det roste Anima, der efterfulgte vinterens isnende soundtrack til filmen Suspiria.

Nu har Roskilde Festivals programlæggere overtalt ham til at spille sit eneste show i Skandinavien i 2020. Her tænder han for maskinerne på festivalens næststørste scene, Arena, sammen med sin gruppe Tomorrow's Modern Boxes bestående af Yorkes flerårige producer og samarbejdspartner Nigel Godrich og kunstneren Tarik Barri, der er ansvarlig for showets filmiske og visuelt overvældende scenografi.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Thom Yorke er måske én af det 21. århundredes mest originale og indflydelsesrige lydkunstnere. Han har en vision om at skabe et følelsesmæssigt overvældende totalshow, der med lyd, lys og billeder kan flytte vores grænser for, hvad festivalkoncert egentlig er. At han så tilmed kun spiller dette ene show i Skandinavien næste år, gør heller ikke vores forventninger til festival nummer 50 mindre."

Dagens offentliggørelser tæller desuden et længe ventet gensyn med norske Erlend Øyes uhøjtidelige og herligt dansable gruppe The Whitest Boy Alive, der ligesom Thom Yorke gæster Roskilde Festival 2020 som det eneste stop i Skandinavien.

 

Rapveteranen Pusha-T er en stadigt stigende stjerne på den amerikanske rap-himmel. Han opnåede global opmærksomhed med albummet Daytona i 2018, og ved siden af stillingen som direktør for Kanye Wests pladeselskab G.O.O.D. Music har han som politisk aktivist engageret sig i Third Strike Coming Home-initiativet til støtte for narkotikadømte livstidsfanger i amerikanske fængsler.

 

Endeligt kan fans af melodisk, guitarbaseret indie-rock glæde sig til et hensyn med de americana-smagende Whitney og til The No Ones, der blandt andre tæller de tidligere R.E.M-medlemmer Peter Buck og Scott McCaughey.

 

Disse 12 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:


Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes (UK)
Mura Masa (UK)
Pusha-T (US)
The Whitest Boy Alive (NO/DE)
Whitney (US)
CHAI (JP)
Death by Unga Bunga (NO)
Hugorm (DK)
Land of Kush (CA/EG)
The No Ones (NO/US)
Old Man Gloom (US)
Tropical Fuck Storm (AU)
 

Find præsentationer og spilledatoer for kunstnerne på roskilde-festival.dk.

 

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort Taylor Swift til næste års festival.


Billetter til Roskilde Festival 2020 sælges via roskilde-festival.dk.


Partout-billetter koster 2250 kroner, mens et begrænset antal endagsbilletter sælges for 1100 kroner.


RF50: Time Is Now

I 2020 har Roskilde Festival fundet sted 50 gange. Vi markerer den historiske milepæl og festivalens betydning for ungdomskulturen. Læs mere her.


Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 385 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Thomas Lenler Olesen, presseansvarlig, danske medier
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: +45 30 10 82 81
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 27. juni til 4. juli 2020.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972