Pressemeddelelse
3. juli 2022
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Nu skal affaldet væk efter Roskilde Festival

 
 
 
 

Den 50. udgave af Roskilde Festival blev den første i tre år, og med 85.000 solgte partoutbilletter blev det også den største i årevis. Campingudstyret skal med hjem, så ikke det bliver til affald. Flere deltagere end nogensinde før har forpligtet sig til at rydde op efter sig ved at flytte ind i særlige bydele i campingbyen. Og som noget helt nyt har deltagerne i år kunnet leje både telt, pavillon og luftmadras af festivalen.

 
 
 
 

Reducer. Sorter. Genbrug.

 

Affaldsmængderne på Roskilde Festival skal nedbringes, og derfor har opfordringen lydt fra blandt andre skuespiller Magnus Millang, at ikke alene skal festivaldeltagerne tage alt deres campingudstyr med sig igen, når festivalen er slut - de skal lade mange flere ting blive hjemme, inden de tager afsted.

 

Opgør med engangsforbruget
For vi skal gøre op med engangsforbruget. Og en stor del af det affald, som ligger tilbage efter en festival, er netop billigt campingudstyr, der er købt ind for kun at blive brugt i en uge.

 

Lejeløsning godt modtaget
I år har Roskilde Festival derfor afprøvet en ny løsning, hvor festivaldeltagerne har kunnet leje campingudstyr i bedre kvalitet direkte af festivalen. Dermed kan udstyret genbruges på flere festivaler fremfor at blive til affald.

 

Pilotprojektet er blevet taget så godt imod, at Roskilde Festival forventer at udvide lejeløsningen til næste år.

 

Flere forpligter sig til oprydning
Søndag rejser op mod 100.000 deltagere hjem fra festivalen, og allerede fra morgenstunden står et frivilligt indsatsteam klar til at uddele affaldsposer og minde deltagerne om at tage deres campingudstyr med hjem.

 

Desuden er endnu flere deltagere i år flyttet ind i fællesskabende bydele i campingbyen. De 23.000 indbyggere i Common Ground, Clean Out Loud, Leave No Trace og Silent & Clean har forpligtet sig til at rydde bydelene fuldstændig for medbragt grej og affald efter festivalen. Det er flere end nogensinde før.

 

Samlet set har 5.000 affaldsspande, 250 containere og 15 sorteringsstationer hver dag taget imod festivaldeltagernes affald.

 

Administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, udtaler:

 

"Vi producerer alt for meget affald. Både på Roskilde Festival og i samfundet som helhed. Det er et fælles ansvar at gøre op med brug og smid væk-kulturen, og vi har en klar forventning om, at vores deltagere selvfølgelig tager deres telte, luftmadrasser og øvrigt campinggrej med sig hjem, når festivalen er slut."

 

"Unge i dag er meget bevidste om, at det kræver handling at passe på vores klode, og vi er glade for, at endnu flere har valgt forpligtende fællesskaber som Common Ground og Clean Out Loud til. I år har vi desuden gjort det let at gøre det rigtige ved at tilbyde vores deltagere, at de kan leje deres campingudstyr direkte af festivalen, så det kan bruges igen til næste år."

 

Efteroprydningen på festivalpladsen strækker sig fra den tidligste gennemgang af miljøfarlige fraktioner til den endelige finopsamling af cigaretskod og kapsler i løbet af efteråret.

 

Læs hvordan efteroprydningen koordineres

 

Læs om festivalens affaldsindsatser

 

Roskilde Festival 2022 er festival nummer 50. Siden 1971 har festivalen samlet generationer af unge omkring musik, kunst og fællesskab. Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Gennem årene har Roskilde Festival genereret cirka 409 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022.