Pressemeddelelse
30. december 2020
 
 
 
 

Rapstjernen Kendrick Lamar nyt hovednavn på Roskilde Festival

 
 
 
 

Den 33-årige rapper fra Compton tager plads i den øverste kategori på plakaten til Roskilde Festival nummer 50 i 2021. 

 
 
 
 

Midt i tristheden over restriktioner og høje smittetal giver Roskilde Festival sine deltagere endnu en ting at se frem til i det nye år.

 

Rapperen, sangskriveren, produceren, Pulitzer-prisvinderen Kendrick Lamar vender tilbage til festivalen i 2021.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Der er i den grad brug for noget at se frem til i denne tid, og vi vil gerne minde om, at der trods høje smittetal og restriktioner er lys forude. Derfor slipper vi et navn mere til næste års festival."

 

"Trods sin forholdsvis unge alder er Kendrick Lamar en moderne legende, og han har stået højt på vores deltageres ønskeliste, siden han debuterede på Roskilde Festival i 2013. Han er en show-mand, men også en politisk engageret kunstner med noget på hjerte, og han rammer et bredt publikum uden at lefle."

 

Nyt materiale på vej
At Kendrick Lamar er sin generations største rapkunstner, kan de færreste være i tvivl om. Han har gang på gang imponeret publikum såvel som anmelderne, og hip-hop-ikoner som Dr. Dre og Snoop Dogg har hyldet ham som 'The New King of the West Coast'.

 

Lamar gæstede Roskilde Festival første gang i 2013, hvor han gav en uforglemmelig koncert på Arena-scenen. Da han vendte tilbage to år senere, var det med det nyudgivne mesterværk To Pimp a Butterfly i bagagen, og koncerten på Orange Scene blev da også en magtdemonstration af dimensioner.

 

To album senere - og med nyt materiale undervejs - er han igen klar til at indtage Roskilde Festivals hovedscene med en koncert, der må forventes at blive et af sommerens absolutte højdepunkter.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"En kunstner som Kendrick Lamar laver ikke bare musik til tiden, han er også med til at forme den. Han evner som få at give en stemme til dem, der måske mangler den, og den slags kunstnere er væsentlige at have netop nu. Med nyt materiale på vej har vi store forventninger til Kendrick Lamar på Orange Scene."

 

Udsolgt festival
Roskilde Festival har tidligere offentliggjort bl.a. The Strokes, Tyler, The Creator, Faith No More, HAIM, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, Anderson .Paak & The Free Nationals, FKA twigs, Jada, Mayhem, Megan Thee Stallion, The Whitest Boy Alive, Thomas Helmig, TLC og mange flere.

 

Find præsentationer og spilledatoer på roskilde-festival.dk

 

Find svar på de hyppigst stillede spørgsmål om Roskilde Festival og COVID-19 i denne Q&A.

 

Der er udsolgt af partoutbilletter til Roskilde Festival 2021. De resterende endagsbilletter bliver sat til salg i det nye år.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 410 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 26. juni til 3. juli 2021. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972