Gratis ”hjælperytter” til alle cyklister

 
 
 
 

Fra i dag kan du gratis tage din cykel med i alle Movias almindelige busser og på alle lokaltogsstrækninger - i et år frem kan du spare de 14 kroner for cykelbilletten.

 
 
 
 
Tag din cykel med i bussen.jpg

Foto: Movia

 
 
 
 

Er du en af dem, der godt kan lide at have din cykel ved hånden uden nødvendigvis at hengive dig til fuld pedalkraft? Eller måske er du en af dem, hvis ben strejker, når det lunefulde sommervejr byder på en uforudset byge?

 

Uanset årsagen kan du fra i dag gratis tage din cykel med i en af Movias mange busser - og i alle lokaltog.
 

Hjælperytter til gavn for hele Sjælland
Movias busser kan selvfølgelig ikke helt måle sig med de adrætte hjælperyttere i årets Tour de France Grand Départ-felt. Men Movias busser kører altid i førergult, er både pålidelige og hjælpsomme, og giver fra i dag altså et gratis lift til cyklen til gavn for buskunder på hele Sjælland.
 

Sådan får du cyklen med på bus-touren
Spring på cyklen så langt benene rækker og find så dit nærmeste stoppested på rejseplanen. Giv chaufføren tegn til, at du ønsker at få din cykel med. Løft din cykel ind ad midterdøren, spænd den fast og hvil benene, mens Movia fragter dig og din cykel sikkert videre.
 

Gratis forsøgsordning på hele Sjælland
Tilbuddet om gratis at tage cykel med i bussen og lokaltoget er en del af en forsøgsordning, der kører frem til 30. juni 2023. Som Danmarks grønne mobilitetsselskab er det naturligt for Movia at iføre sig førertrøjen, når det kommer til at mindske trængsel og skabe sammenhæng i den kollektive transport. Med tilbuddet om gratis at tage cykel med, bliver det nu endnu lettere og billigere for Movias kunder at kombinere transportformer til gavn for både klima, sundhed og smidighed i hverdagen.
 

Movias gule busser sprinter ret pointgrønt
Selvom Movias gule busser ikke kan måle sig med fuld pedalkraft, når det kommer til at mindske CO2- og partikeludledning, er de ikke langt fra at være næsten lige så grønne som "pointtrøjen", tourens sprintere kæmper så bravt om. Ved udgangen af 2022 kører ca. en ud af fire af alle Movias busser nemlig på el, mens en enkelt bus kører på brint. 

 
 
 
 

FAKTA: Cykler i bussen

 

Det har siden 21. juni 2021 som et forsøg været muligt at tage cyklen med i alle Movias almindelige busser, og indtil 30. juni 2022 koster en cykelbillet 14 kr. for 8 zoner. 

 

Cykelforsøget udvides fra 1. juli 2022 med gratis cykelmedtagning i alle havnebusser, i alle lokaltog og i alle almindelige busser på 12 meter eller derover. Det betyder, at der ikke kan medtages cykler i minibusser.
 
Der er plads til to cykler, to barnevogne eller kørestole i Movias busser. Cykler må generelt medtages i busserne undtagen i myldretiden (fra kl. 7.00-9.00 og fra kl. 15.30-17.30) og undtagen om natten i weekenden (natten efter fredag og lørdag mellem kl. 00.30-04.30) i Hovedstadsområdet. 
 
Det er buschaufføren, der afgør, om der er plads i bussen til din cykel. 
 
Se rejseregler for medtagning af cykler og større løbehjul i busser og lokaltog på dinoffentligetrans-port.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Movia Presse & Kommunikation, tlf. 36 13 20 10 eller presse@moviatrafik.dk

 
 
 
 
 
 

Movia er Danmarks største og grønne mobilitetsselskab. Vi kører årligt med ca. 200 mio. kunder i busser, lokaltog og flextrafik. Alle med hver deres historie. Det bliver til 22.602 historier i timen. I Movia arbejder vi for, at flere skal transportere sig klimavenligt sammen. Og vi har sat klare mål for vores fælles fremtid: I 2030 er alle vores godt 1.300 busser fossilfri - mindst halvdelen kører på el. Flextrafikken køres i elbiler, og nye lokaltog er eldrevne. Movia ejes af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland. Vi er en offentlig virksomhed reguleret af lov om trafikselskaber. Læs vores Mobilitetsplan 2020.

 
 
 
 

TRAFIKSELSKABET MOVIA
Gammel Køge Landevej 3 - 2500 Valby - presse@moviatrafik.dk - Tlf: 36 13 20 10

 
Social media icon Social media icon
 
Vis i browser
 
Afmeld udsendelser