Pressemeddelelse
23. juni 2021
 
 
rf_header_press.jpg
 
 

Økologisk Grøn Tuborg får premiere på Roskilde Festivals Summer Days

 
 
 
 

Deltagerne på event-serien Summer Days bliver de første i Danmark, der kan nyde en økologisk Grøn Tuborg. Sommerens lancering af den økologiske udgave af Danmarks mest solgte øl betyder samtidig, at alle fadøl på næste års Roskilde Festival bliver 100 % økologiske.

 
 
 
 

Deltagerne på Roskilde Festivals Summer Days kommer også til premieren på den økologiske udgave af Grøn Tuborg.

 

Summer Days, der indledes torsdag den 24. juni, er Roskilde Festivals nye eventserie på festivalpladsen i Roskilde. Hen over otte sommerdage kan gæsterne mødes til koncerter, street art, aktivisme og performance - og dermed opleve en længe savnet bid af den særlige atmosfære, der kendetegner Roskilde Festival.

 

Grøn Tuborg har i årevis været den mest udbredte øl på Roskilde Festival. Med lanceringen på Summer Days tager Roskilde Festival og Tuborg et stort skridt videre på vejen mod omlægningen til økologi.

 

Ølbodernes økologiske rejse blev indledt med Tuborg RÅ på festivalen i 2015 og siden med premieren på den økologiske pilsner Tuborg Orange, der blev brygget eksklusivt til Roskilde Festival i 2019.

 

Med lanceringen af den økologiske Grøn Tuborg i år vil alle fadøl, der langes over disken på næste års Roskilde Festival, være økologiske.

 

Men inden festivalen i 2022 bliver Summer Days-deltagerne de første koncertgæster i landet, der kan nyde Grøn Tuborg i den nye, økologiske udgave.

 

Herefter bliver den nye, økologiske udgave af pilsnerklassikeren tilgængelig på andre oplevelsessteder i den danske sommer.

 

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør, siger:

 

"Vi har været gennem en omfattende økologisk omlægning af festivalens madretter og drikkevarer i de senere år. Udsigten til at kunne udskænke økologisk Grøn Tuborg på næste års festival er et kæmpe skridt fremad i vores bæredygtige udvikling. Det er samtidig også vores måde at skubbe på den økologiske bevidsthed blandt festivalgæsterne, så jeg håber, at Summer Days-gæsterne tager rigtig godt imod den nye udgave af den klassiske festivaløl."

 

Peter Haahr Nielsen, administrerende direktør i Carlsberg Danmark, siger:


"Vi ser i stigende grad, at forbrugerne efterspørger økologi. Derfor har det været vigtigt for os at kunne tilbyde danskernes foretrukne pilsner, Grøn Tuborg, i en økologisk udgave. Vigtigst har det dog været at sikre, at forbrugeren får samme gode smagsoplevelse, som de kender den fra den originale Grøn Tuborg, hvilket vi er lykkedes med at sikre. Den økologiske Grøn Tuborg vil fortsat være en letdrikkelig og frisk pilsner, som altid er med til at skabe de gode rammer for fællesskaber, præcis som danskerne kender den. Vi er glade for at kunne lancere denne nyhed sammen med Roskilde Festival til Summer Days."

 

Find fakta og pressemateriale om Summer Days her.

 

Yderligere oplysninger:

  • Økologisk Grøn Tuborg har en mild og frisk smag. Den er letdrikkelig og smager præcis som den originale grønne Tuborg. Den er middelfyldig og livlig og har en behagelig afdæmpet humlebitterhed i eftersmagen, hvilket øger dens tørstslukkende effekt.
     
  • Roskilde Festival og Tuborg/Carlsberg Danmark har været partnere siden 1992. Den aktuelle partnerskabsaftale gælder for 2019-2023. Ud over samarbejde om leverance af drikkevarer på Roskilde Festival bygger partnerskabet på en ambition om at udvikle bæredygtige fællesskaber til gavn for unge. Aftalen følger tre spor: innovation og nye bæredygtige løsninger, udvikling af det kunstneriske vækstlag, frivillighed og unges muligheder.
     
  • Tidligere partnerskabsaftaler mellem Roskilde Festival og Tuborg har gennem årene budt på oplevelser som den eksperimenterende kunstsatsning KlubRÅ, en swimmingpool foran Orange Scene, en gigantisk koncert-ghettoblaster og masser af gode øloplevelser. I 2019 blev alle festivalens engangskrus erstattet med vaskbare genbrugskrus gennem samarbejde mellem Roskilde Festival og Tuborg.

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret cirka 405 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


Roskilde Festival 
Signe Lopdrup, administrerende direktør 
Telefon: 30 10 82 81. E-mail:  press@roskilde-festival.dk


Carlsberg Danmark
Nina Bronden Jakobsen, Communications Director
Telefon: 41 86 13 91. E-mail: ninabronden.jakobsen@carlsberg.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 25. juni til 2. juli 2022. 

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972