Pressemeddelelse
27. februar 2020
 
 
 
 

Roskilde Festival offentliggør det fulde musikprogram

 
 
 
 

Med 81 nye navne præsenterer Roskilde Festival det fulde musikprogram. Hovednavnene på festival nummer 50 har det laveste aldersgennemsnit nogensinde, for "man behøver ikke at have 20 års erfaring for at fylde Orange. Den æra er forbi."

 
 
 
 

OBS: Vedhæftet nedenfor:

Årets musikplakat

Præsentation: nyhed, overblik og fakta

PR-fotos

 

Med udgangen af 2010'erne oplevede verden, hvordan ungdommen satte øget fokus på emner som klimaforandringer, sexisme, ligestilling, teknologiskepsis og øget overvågning.

 

Kendetegnende for musikprogrammet på årets Roskilde Festival er, at adskillige kunstnere fra vidt forskellige dele af verden tager de aktuelle problemstillinger under behandling.

 

Brasilianske Teto Preto tager livtag med kønsidentitet, og Les Amazones d'Afrique skildrer seksuelle overgreb. Kinesiske object blue arbejder som selverklæret techno-feminist for en øget ligestilling inden for klubkulturen, og Lingua Ignota går til kamp mod kvindehad.

 

Fremtiden tilhører de unge
Den amerikanske elektroniske komponist og producer Holly Herndon kredser både om fascinationen af og frygten for den teknologiske udvikling - for er digitale fodspor og kunstig intelligens kun af det gode?

 

Fra den anden side af kloden finder man de maskerede russere i Moscow Death Brigade. Efter eget udsagn opfatter de sig ikke som et politisk band, selvom de i deres tekster taler dunder mod racisme, sexisme og homofobi. De er blot "menneskelige", har de sagt.

 

Flere talte om Taylor Swift-effekten, da årets første hovednavn bekendte politisk kulør i efteråret 2018. På få dage registrerede mere end en kvart million - især unge - amerikanere sig dengang som vælgere. Med sin seneste single Only the Young fra januar i år samler Swift tråden op og opfordrer tidens unge til at hæve stemmen og kæmpe for det, de tror på. Fremtiden tilhører ungdommen.

 

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

 

"Med årets musikprogram gør vi det, vi altid har gjort: ser fremad. Det har været vigtigt for os, at festival nummer 50 har kurs mod fremtiden, og derfor bliver 2020 året med det laveste aldersgennemsnit nogensinde blandt hovednavnene. Man behøver ikke at have 20 års erfaring for at fylde Orange Scene. Den æra er forbi."

 

Kendrick Lamar vender tilbage
At 32-årige Kendrick Lamar er den mest anerkendte rapkunstner fra sin generation, står klart for de fleste. Han har som få formået at tilfredsstille såvel anmeldere som det kommercielle marked - uden at gå det mindste på kompromis med sine musikalske og lyriske visioner.

 

Eksempelvis er han den første komponist uden for genrerne klassisk og jazz, der har modtaget den prestigefyldte Pulitzer Prize. Sommerens koncert bliver Kendrick Lamars tredje på Roskilde Festival - den anden på Orange Scene.

 

To albumaktuelle og en debutant
Musikprogrammet byder desuden på de tre søstre i HAIM, der har et nyt album undervejs. Este, Danielle og Alana Haim er kendt for hits som "I Want You Back" og "Little of Your Love", ligesom de har arbejdet sammen med en anden kunstner fra dagens offentliggørelse, den britiske sanger og sangskriver Charli XCX, der debuterer på Roskilde Festival i år.

 

Også garagerockerne i The Strokes vender tilbage til Roskilde Festival. Newyorker-bandet med den karismatiske Julian Casablancas i front spillede senest på festivalen i 2011, og i år gæster de Roskilde med helt nyt materiale fra albummet The New Abnormal, som udkommer til april.

 

Dagens programpakke rummer også de to danske hip-hop-favoritter Suspekt og Malk de Koijn. Begge grupper kommer til Roskilde Festival med hver deres særlige show i anledning af RF50. Malk de Koijn optrådte første gang på festivalen i 1998, mens Suspekt debuterede på Pavillon-scenen for 17 år siden. I februar stormede Suspekt igen ind på hitlisterne med deres syvende album Sindssyge ting.

 

De 81 nye navne slutter sig til et musikprogram, der allerede tæller Taylor Swift, Tyler, The Creator, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, FKA Twigs, Faith No More, Kacey Musgraves, Tom Zé og Deftones.

 

Flere offentliggørelser på vej

De kommende måneder byder på endnu flere nyheder om kunst- og aktivismeprogrammet på årets festival. Spilleplan med tider og sceneallokeringer følger senere på sæsonen.

 

Billetter til Roskilde Festival 2020 sælges via roskilde-festival.dk

 

Partout-billetter koster 2250 kroner, mens et begrænset antal endagsbilletter sælges for 1100 kroner.

 

Årets billetsalg går historisk hurtigt, og vi forventer en ekstraordinært tidligt udsolgt festival.

 

Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 410 millioner kroner til udlodning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Malte Vuorela, presseansvarlig
E-mail: press@roskilde-festival.dk
Telefon: 3010 8281
Presserum: roskilde-festival.dk/da/presse

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Online medieservice
I presserummet på vores hjemmeside finder du kontaktinformationer, højopløselige fotos, pressemeddelelser, informationer om akkreditering og meget andet materiale, som du kan anvende i forbindelse med dit redaktionelle arbejde.

 
 
 
 

Vi ses på Roskilde Festival 27. juni til 4. juli 2020.

 
 
 
 
Social media icon Social media icon Social media icon
Non-profit since 1972