Betonfigurer byder på naturskattejagt

 
 
 
 

Fantasifulde betonfigurer er flyttet ud i naturen i Mariagerfjord og bliver til levesteder for truede arter 

 
 
 
 
Rosendalskolen_Ruinenpresse.jpg

Billedtekst: Denne flotte figur hedder ’ruinen’ og er placeret ved Rosendalskolen i Hobro. Væggene giver mange miljøer med temperatur- og lysforskelle. Det giver dyr og planter forskellige muligheder for levesteder, mens også børn og voksne kan gå på opdagelse på og i ruinen.

 
 
 
 

De er resultatet af en betonworkshop, hvor 200 studerende dyster om at skabe de flotteste og mest funktionelle betonfigurer. AMU Nordjylland var vært for workshoppen og i dagens anledning diskede Mariagerfjord Kommunes biologer op med temaet biodiversitet. 


De mange ingeniør- og arkitektstuderende fra Aalborg Universitet og struktør-elever fra AMU gik til udfordringen med ildhu og designede, støbte og fremviste deres kreationer foran en dommerkomité, der blandt andet talte borgmester Mogens Jespersen. Det kom der 19 flotte skulpturer ud af, som nu er fordelt rundt om i fjordkommunen.


Biolog Mette Vesterhaab er begejstret for den nye naturpynt i kommunen.


- Samarbejdet med AMU Nordjylland har båret frugt med ikke mindre end 19 flotte støbninger. Dem har vi nu placeret de steder i vores kommune, hvor vi ønsker at sætte fokus på biodiversitet. Vi bruger de smukke figurer til at fremhæve allerede fantastisk natur og fede biodiversitetsprojekter skabt i samarbejde med skoler, genbrugspladserne og enkelte virksomheder, siger biologen.  


Figurerne er blandt andet udformet som svampe, træstubbe, honningbikuber, krokodiller og en biobænk. Du finder dem i Hobro, Arden, Mariager, Hadsund, Als og Øster Hurup på genbrugspladser, skoler, kommunens rådhuse, naturområder og ved vandkanten, fortæller Mette Vesterhaab. 


Skulpturskattejagt 
De mange flotte figurer er en oplagt mulighed for at tage på naturskattejagt - ikke kun for børn og barnlige sjæle, men for alle der sætter pris på den danske natur.

 
- Brug en efterårsdag på at gå på jagt efter betonfigurerne, eller fordyb dig blot i en enkelt ad gangen, når du bevæger dig rundt i kommunen, tilføjer Mette Vesterhaab.   


Betonfigurerne er endda designet så de med årene bliver levesteder for svampe, planter og dyr. De vil ændre udseende og funktion over tid, og det er en helt bevidst strategi fra de unge studerenes side.


- Der vil vokse planter op ad skulpturerne og ligge bunker af visne blade rundt om. De vil altså helt naturligt vokse til, måske blive grønne og få mosser, og så håber jeg bare, at musen, pindsvinet og tudsen flytter ind i de flotte betonhuse. Det glæder jeg mig til at følge, siger Mette Vesterhaab.


Mariagerfjord Kommune har igennem flere år arbejdet med at fremme biodiversiteten både på egne arealer og i samarbejde med skoler, grundejerforeninger og virksomheder.

 

Skulpturerne er nyeste skud på stammen, og de er altså placeret de steder, hvor kommunen ønsker at fremhæve en særlig indsats, særlige projekter eller øge opmærksomheden omkring områder, som har et potentiale til at blive nye levesteder for planter og dyr.


Her kan du finde betonfigurerne: http://www.mariagerfjord.dk/by-land-og-bolig/natur-vand-og-miljoe/biodiversitet/beton-og-biodiversitet

 

Hvad er en betonworkshop?

Det er en mulighed for at fremtidige håndværkere, ingeniører og arkitekter i fællesskab kan skabe et betonelement. I grupper på tværs af uddannelsesinstitutionerne udformer de hvert deres element, hvor de studerende byder ind med deres forskellige viden og kompetencer. Der deltager 200 studerende i betonworkshoppen og en dommerkomite bedømmer elementerne. Læs mere på amunordjylland.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Biolog Mette Vesterhaab, tlf. 21 47 66 73

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mariagerfjord Kommune

Nordre Kajgade 1 | 9500 Hobro | Tlf: 97 11 30 00 | raadhus@mariagerfjord.dk

 
Social media icon Social media icon Social media icon